Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Виховання абстрактного мислення в процесі вивчення філософії(2019) Маршаленко, Маріанна Петрівна; Кітов, Микола ГригоровичДокумент Сухомлинський про формування абстрактного мислення(2019) Маршаленко, Маріанна Петрівна; Кітов, Микола ГригоровичДокумент Філософія їжі: сучасні погляди на мистецтво харчування(2017) Медвідь, Ірина Миколаївна; Кітов, Микола ГригоровичФілософія їжі розглядається як один із способів пізнання ідентичності національної культури. Вона розглядає питання обробки, зберігання і використання харчових ресурсів та місце їжі в національній культурі харчування. Протягом XX-ХХІ сторіччя, у зв'язку з розвитком цілого ряду як прикладних, так і теоретичних наук, осмислення їжі, трапези, питань вирощування, розподілу й споживання їжі здійснювалося у сферах кулінарії, Ресторанного господарства, економіки, соціології, антропології, психології, естетики та інших. Philosophy of food is regarded as one of the ways of knowing the identity of the national culture. It addresses issues of processing, storage and use of food resources and place the food in the national food culture. During the XX-XXI century in connection with the development of a range of both applied and theoretical Sciences, understanding food, meal, production, distribution and consumption of food was carried out in the areas of culinary, restaurant management, еconomics, sociology, anthropology, psychology, aesthetics and others.Документ Філософії їжі: сучасні погляди на мистецтво харчування(2017) Медвідь, Ірина Миколаївна; Кітов, Микола ГригоровичФілософія їжі розглядається як один із способів пізнання ідентичності національної культури. Вона розглядає питання обробки, зберігання і використання харчових ресурсів та місце їжі в національній культурі харчування. Philosophy of food is regarded as one of the ways of knowing the identity of the national culture. It addresses issues of processing, storage and use of food resources and place the food in the national food culture.Документ Філософії їжі і національна ідентичність(2017) Медвідь, Ірина Миколаївна; Кітов, Микола ГригоровичФілософія їжі є складовою частиною гуманітарного знання, яке всебічно виражає національну ідентичність народу. Харчування є тим фактором, який проявляє національні цінності, звичаї, виокремлює його неповторну ментальність. Philosophy of food is an integral part of the нumanities, which comprehensively expresses the national identity of the people. Nutrition is the factor that shows the national values, customs, highlights his unique mentality.Документ Соціально-психологічні і соціокультурні аспекти сучасного харчування(2017) Медвідь, Ірина Миколаївна; Кітов, Микола ГригоровичХарчування є тим фактором, який спрямовує діяльність людини перш за все на творення, піддає його життєві позиції змінам, впливає на його свідомість і здатне наділяти особистість життєвими силами. Nutrition is the factor that directs human activities primarily on the creation, puts his life position changes, affect his consciousness and is able to endow the personality with the life force.Документ Антропологічний матеріалізм Людвіга Фейєрбаха(2015) Кобець (Задорожня), Олена Сергіївна; Кітов, Микола ГригоровичВизначено, що у творчості Л. Фейєрбаха любов до іншої людини укупі з розумним егоїзмом, яка заснована на порозумінні, стає не тільки сутністю його нової релігії, але і, в сукупності з цінностями істини, щастя, свободи та філософії, утворює ціннісний фундамент спадщини німецького мислителя. Determined that in the works of Ludwig Feuerbach love for another person, coupled with a clever selfishness, which is based on mutual understanding, it is not only the essence of his new religion, but, together with the values of truth, happiness, freedom and philosophy forms the foundation for value-German heritage thinker.Документ Значення філософії Платона(2015) Блощинська (Дудкіна), Олена Олександрівна; Кітов, Микола ГригоровичПроаналізовано філософські досягнення Платона та їх вплив на подальший розвиток філософії.