Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження структурної характеристики культивованих грибів зневоднених конвективно-терморадіаційним енергопідведенням
    (2015) Байдаєв, Р. В.; Дубковецький, Ігор Володимирович; Бурлака, Тетяна Василівна; Малежик, Іван Федорович; Копиленко, Анатолій Васильович
    Фізико-хімічні зміни, які відбуваються в процесі сушіння впливають на якість зневодненого продукту, але можуть бути відновлені обводненням. Такі властивості як колір, текстура, щільність, пористість і сорбційні характеристики зневоднених матеріалів залежать переважно від способу сушіння. Дані властивості характеризують якість зневодненої продукції, тому спосіб і умови сушіння мають, важливе значення.
  • Ескіз
    Документ
    Обгрунтування процесу зневоднення конвективно-терморадіаційним ергопідведенням
    (2015) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Стрельченко, Людмила Василівна; Бурлака, Тетяна Василівна
    Сьогодні існує велика потреба в зневоднених продуктах тривалого зберігання, у першу чергу з рослинної сировини. Не менш нагальною стоїть проблема економії електроенергії в будь-яких її аспектах, зокрема під час сушіння харчових продуктів в промисловості, де виробництво готової продукції передбачає значні затрати електроенергії. Today there is a great need for dehydrated long-term storage products, primarily from plant raw materials. Equally urgent is the problem of energy saving in all its aspects, in particular during the drying of food products in the industry, where the production of finished products involves significant energy costs.
  • Ескіз
    Документ
    Актуальність процесу сушіння продуктів з яблук комбінованим енергопідведенням
    (2015) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович
    Всім відомо, що один з найкращих методів збереження харчових продуктів, особливо сезонних, є сушіння. Цей процес водночас є досить простим та ефективним, але і енергозатратним. В даний час коли людство зосереджене на економії електроенергії постає глобальне завдання зменшення енергозатрат під час сушіння особливо актуально це в промислових масштабах. На сучасному ринку харчових продуктів можна знайти сушені яблука різних виробників, як вітчизняних так і закордонних, якість яких може коливатися в основному по-перше: від якості вихідної сировини – високого вмісту сухих речовин та цукрокислотного показника, а по-друге від способу та режимів сушіння. Everyone knows that one of the best methods of preserving foods, especially seasonal ones, is drying. This process, at the same time, is quite simple and effective, but also energy-efficient. At present, when humanity is focused on saving electricity, the global task of reducing energy consumption during drying is particularly relevant on an industrial scale. On the modern food market you can find dried apples from different manufacturers, both domestic and foreign, whose quality can fluctuate mainly in the first place: on the quality of the raw material - high content of dry matter and the sugar indicator, and secondly, the method and modes of drying.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення процесу сушіння глоду конвективно-інфрачервоним енергопідведенням
    (2015) Стрельченко, Людмила Василівна; Бурлака, Тетяна Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Євчук, Яна Валеріївна
    Враховуючи сезонність виробництва плодо-ягідної сировини, для харчової промисловості велике значення має зберігання. Тому, одним із завдань нашої роботи є обґрунтування оптимальних і допустимих строків зберігання плодів глоду, зневоднених конвективно-інфрачервоним енергопідведенням. При вивченні плодів глоду, як малопоширеної лікарської сировини, важливим є не використання їх у свіжому вигляді, а отримання із них напівфабрикатів у вигляді сушених плодів, настоянок, екстрактів і т.п. У зв’язку із цим необхідно знати закономірності накопичення поживних речовин у плодах в процесі технологічної переробки. Taking into the account the seasonality of the production of fruit and berry raw materials, storage is of great importance for the food industry. Therefore, one of the tasks of our work is the substantiation of optimal and admissible shelf life of hawthorn fruit, dehydrated by convective infra-red power supply. When studying the hawthorn fruit, as a low-frequency medicinal product, it is important not to use them fresh, but to obtain them from semi-finished products in the form of dried fruits, infusions, extracts, etc. In this regard, it is necessary to know the laws of the accumulation of nutrients in the fruit in the process of technological processing.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження сушіння культивованих грибів різними інфрачервоними випромінювачами
    (2015) Буpлака, Тетяна Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович
    В останні роки перспективним напрямом в харчовій промисловості є створення харчових продуктів нового покоління. Наразі значна частина сировини, яка використовується для виробництва харчових продуктів, переобтяжена засвоюваними вуглеводами і тому ці продукти мають низьку біологічну цінність, малий вміст вітамінів і підвищену калорійність. Нами пропонується удосконалити технологію виробництва харчових продуктів і використовувати принципово нову сировину - їстівні гриби. Огляд літературних джерел показав, що практично відсутні відомості про процеси, які відбуваються під час сушіння грибів. Тому, метою наших досліджень стало вивчення процесу сушіння культивованих грибів та змін, які відбуваються в грибах під час сушіння