Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
42 результатів
Результати пошуку
Документ Аглютенова дієтотерапія в індустрії гостинності(2021) Бахмацька, Марія Олександрівна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена БроніславівнаОбґрунтовано актуальність розроблення нових технологій безглютенової продукції та впровадження аглютенової дієтотерапії на підприємствах індустрії гостинності (загальнодоступних закладах ресторанного господарства та при готельних підприємствах).The urgency of development of new technologies of gluten-free products and introduction of gluten-free diet therapy at the enterprises of the hospitality industry (public restaurants and hotel enterprises) is substantiated.Документ Актуальні кулінарні тенденції в індустрії гостинності(2021) Шидловська, Олена Броніславівна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Дужик, Назар СергійовичЗа останні роки інновації суттєво змінили індустрію гостинності. У світі гастрономії існує безліч напрямків, які визначають новітні технології приготування страв та виробництво нових продуктів харчування. У зв’язку з цим, актуальним є розроблення унікального меню з асортиментом вишуканих страв з цікавими інноваційними технологіями приготування. Це є доцільним, зважаючи на підвищення вимог гурманів або любителів їжі до органолепничних показників якості (зовнішнього вигляду, запаху, смаку, консистенції) страв, оскільки куштуючи будь-яку страву, споживач в першу чергу запам'ятовує смакові відчуття і отримує справжнє задоволення від розрізнення різних відтінків смаку. In recent years, innovation has significantly changed the hospitality industry. In the world of gastronomy, there are many areas that determine the latest technologies of cooking and production of new foods. In this regard, it is important to develop a unique menu with a range of gourmet dishes with interesting innovative cooking technologies. This is appropriate, given the increasing requirements of gourmets or food lovers for organoleptic quality indicators (appearance, smell, taste, texture) of dishes, because when tasting any dish, the consumer first remembers the taste sensations and gets real pleasure from the distinction different shades of taste.Документ Перспективи застосування технології Food Pairing під час розроблення меню для гурманів у закладах ресторанного господарства(2021) Шидловська, Олена Броніславівна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Дужик, Назар СергійовичВстановлено, що серед існуючих сучасних напрямків молекулярної гастрономії, перспективним є використання методики food pairing з метою створення нових унікальних авторських страв під час розроблення меню для закладів ресторанного господарства. Це дозволить складати ідеальні композиції ігредієнтів, які виразно здивують смакові відчуття гурманів. It is established that among the existing modern areas of molecular gastronomy, the use of food pairing is promising in order to create new unique author's dishes during the development of menus for restaurants. This will allow you to make perfect compositions of ingredients that will clearly surprise the taste buds of gourmets.Документ Особливості організації безглютенового харчування для дітей з целіакією(2021) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор ФедоровичВстановлено, що з метою успішного дотримання безглютенової дієти дітьми з целіакією доцільним є заохочення та підтримка їх способу харчування членами родини та вихователями навчальних закладів, створення сприятливих умов для дієтотерапії вдома та поза його межами, що дасть можливість дітям повноцінно спілкуватися з однолітками. Крім цього, покращенню «якості життя дітей» сприятиме також впровадження безглютенового меню з дитячими стравами в закладах ресторанного господарства, що сприятиме розширенню контингенту їх споживачів.It has been established that in order to successfully follow a gluten-free diet for children with celiac disease, it is advisable to encourage and support their diet by family members and educators, creating favorable conditions for diet therapy at home and abroad, which will allow children to fully communicate with peers. In addition, the introduction of a gluten-free menu with children's dishes in restaurants will also improve the "quality of life of children", which will help expand the contingent of their consumers.Документ Акусотерапія - перспективний напрям spa-індустрії сфери гостинності(2021) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна ІванівнаОбґрунтовано перспективи використання акусотерапії, як різновиду бальнеологічної терапії із застосуванням продуктів хвойних дерев, в якості інноваційного напрямку розвитку spa-індустрії сфери гостинності. Встановлено перелік послуг акусотерапії, які надаються рекреаційними готельними підприємствами.Prospects for the use of acus therapy as a type of balneological therapy with the use of coniferous products as an innovative direction of development of the spa industry in the hospitality industry are substantiated. The list of acus therapy services provided by recreational hotel enterprises is established.Документ Фізіотерапія: інноваційні послуги санаторно-курортних закладів(2021) Зелепухіна, Анастасія Сергіївна; Медвідь, Ірина МиколаївнаЗважаючи на те, що санаторно-курортні засоби розміщення є важливою складовою системи соціального захисту та відіграють провідну роль у підтриманні здоров’я нації в цілому, є актуальним постійне оновлення рекреаційного продукту, створення інноваційних послуг та використання сучасних технологій їх надання. Тому, впровадження таких інноваційних методів фізіотерапії як кріотерапія та шиацутерапія дозволить забезпечити конкурентні переваги для подальшого розвитку рекреаційних готельних підприємств.They are preoccupied with those who have a sanatorium and a health resort, taking into account the important warehouse system and social security, and playing a role in the development of health of the nation in general, and the actual continual improvement of the modernization of technology after the technological development Moreover, the introduction of such innovative methods of physiotherapy such as cryotherapy and shiatsu therapy will allow for the prevention of competitive opportunities for the development of recreational hotel enterprises.Документ Равлики в кулінарній продукції закладів ресторанного господарства(2021) Савега, Олеся Євгеніївна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена БроніславівнаОбґрунтовано доцільність розширення асортименту кулінарної продукції в меню закладів ресторанного господарства за рахунок використання в її рецептурі м’яса делікатесних равликів.The expediency of expanding the range of culinary products in the menu of restaurants due to the use of delicacy snail meat in its recipe is substantiated.Документ Сучасні системи автоматизованого проектування підприємств готельного та ресторанного господарства(2021) Медвідь, Ірина МиколаївнаВстановлено, що одними з найбільш поширених сучасних САПР, що використовуються при моделюванні підприємств індустрії гостинності є AutoCAD і ArchiCAD, які сприяють зменшенню трудомісткості процесу проектування та розроблення конструкторської документації, що є істотною передумовою створення конкурентоспроможних закладів готельно-ресторанного господарства. It is established that one of the most common modern CAD used in modeling the hospitality industry are AutoCAD and ArchiCAD, which reduce the complexity of the design process and development of design documentation, which is an essential prerequisite for creating competitive hotel and restaurant fac.Документ Перспективи застосування продуктів равликівництва в spa-технологіях готельних підприємств(2021) Савега, Олеся Євгеніївна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена БроніславівнаОбґрунтовано доцільність отримання та застосування продуктів равликівництва в spa-технологіях готельних підприємств, що дозволить урізноманітнити стандартний набір додаткових послуг та підвищити конкурентоспроможність. The expediency of obtaining and using snail products in spa technologies of hotel enterprises is substantiated, which will allow to diversify the standard set of additional services and increase competitiveness.Документ Тенденції розвитку ресторанного бізнесу як складової індустрії гостинності в умовах пандемії Covid-19(2020) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна Іванівна; Доценко, Віктор ФедоровичВ роботі розглянуто сучасний стан ресторанного бізнесу в Україні та альтернативні підходи до організації діяльності закладів ресторанного господарства в умовах розповсюдження коронавірусу Covid-19. Охарактеризовано основні інструменти розвитку підприємств харчування для утримання постійних відвідувачів та залучення нових під час пандемії Covid-19.In the work was considered the current state of the restaurant business in Ukraine and alternative approaches to the organization of restaurant establishments in the conditions of Covid-19 coronavirus spread. The main tools for the development of food businesses to retain regular visitors and attract new ones during the Covid-19 pandemic are described.