Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання крафтового пива в ресторанній індустрії України
    (2024) Худолій, Іван В.; Романова, Зоряна Миколаївна
    Крафтове пиво в Україні переживає справжній бум останні роки. Ріст локальних пивоварень, різноманіття стилів, популярність серед молоді, події та фестивалі все це сприяє розвитку індустрії в країні. Україна має потужний потенціал у крафтовій пивоварній індустрії, яка продовжує розвиватися та радувати поціновувачів новими смаками та якістю продукції. Створення різноманітної лінійки пива в ресторані є важливим елементом ресторанних технологій, допомагаючи залучати нових клієнтів, задовольняти їх смакові уподобання та підвищувати загальний рівень задоволення від візиту.
  • Ескіз
    Документ
    Незаконні методи збільшення поличного простору та дискредитації конкурентів
    (2024) Бринзюк, Любов Володимирівна; Польовик, Володимир Вікторович; Романова, Зоряна Миколаївна
    Сучасне підприємництво і торгівля неодмінно супроводжується конкурентними баталіями, де боротьба за увагу споживача і домінування на ринку стають визначальними. У цьому контексті мерчендайзинг та піар стають невід'ємними складовими стратегій компаній. Поруч із законними методами піару та маркетингу, існують і не законні практики, які вживаються для дискредитації конкурентів та навіть здатні підривати довіру споживачів до брендів.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання гречаного борошна
    (2024) Булгакова, Дар'я Сергіївна; Романова, Зоряна Миколаївна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    Останнім часом спостерігається наростаючий інтерес саме до дієтичних та оздоровчих виробів. Нова тенденція полягає у використанні борошна з інших зернових культур замість традиційного пшеничного. Такий підхід бере своє коріння у світових тенденціях, де зростає увага до здорового способу життя, змінюються вподобання споживачів та підвищується роль харчування як фактору, що впливає на стан організму. Дуже цікавою ідеєю сьогодення є використання альтернативного безглютенового борошна, а саме з гречки. Особливість такого використання полягає в тому, що сама по собі гречка є дуже корисним продуктом, який багатий на білок, антиоксиданти, вітаміни.
  • Ескіз
    Документ
    Використання електромагнiтного випромінювання для одержання екстракту з плодiв глоду
    (2023) Косоголова, Людмила Олексіївна; Романова, Зоряна Миколаївна
    В Українi спостерiгається тенденцiя щодо зростання виробництва продуктiв, збагачених вiтамiнами, органiчними кислотами, вуглеводами, фенольними сполуками та iншими бiологiчно активними речовинами. При виборi методу екстракцiї для кожного виду сировини необхiдно мати науково обґрунтований пiдхiд з урахуванням особливостей конкретної лiкарської рослинної сировини. Одним iз сучасних методiв екстракцiїє застосування електромагнiтного випромiнювання. Перевагами дiї фiзичних чинникiв є їх екологiчна чистота та простота використання, а також можливiсть безконтактно дiяти на перебiг бiохiмiчних процесiв, проте дiяможе бути як стимулююча, так й iнгiбуюча.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення концентрованої основи для напоїв на основі рослинної сировини для використання у закладі ресторанного господарства
    (2024) Кузьма, Степан Павлович; Романова, Зоряна Миколаївна
    Рослинна сировина служить джерелом природних комплексів екстрактивних речовин, у тому числі біологічно активних (БАР). Саме тому кожна рослина тією чи іншою мірою може проявляти біокорегуючу дію, що підтримує рівновагу в організмі за рахунок позитивного впливу на роботу життєво важливих систем. Застосування концентрованих основ є актуальним, бо їх використання є економічним, тому що спрощується приготування напоїв, економиться час, скорочуються втрати сировини.
  • Ескіз
    Документ
    Мигдальне молоко у молочних супах як альтернатива коров'ячого
    (2024) Перекос, Денис Романович; Романова, Зоряна Миколаївна
  • Ескіз
    Документ
    Крафтове пивоваріння з використанням замінників солоду
    (2023) Романова, Зоряна Миколаївна; Остапенко, Яна Миколаївна
    Щоб із зерен злаків отримати ферментоване сусло, необхідні ферменти для руйнування клітинних стінок, вивільнення амінокислот і розщеплення крохмалю до зброджуваних цукрів. Для приготування пива з дуже невеликою кількістю солоду (для економії вартісного солоду) ячмінь, кукурудза і пшениця є дуже гарним вибором для заміни частки солоду, оскільки: містять бета-амілазу та пептидазу; можуть задаватись в заторний чан безпосередньо, оскільки ячмінний і пшеничний крохмаль має низьку температуру клейстеризації; мають оболонки, що забезпечує гарну фільтрацію на фільтр-чані.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективні підсолоджувачі в технології безалкогольних напоїв
    (2023) Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Романова, Зоряна Миколаївна; Олійник, Світлана Іванівна; Харгелія (Карпутіна), Дар'я Дмитрівна; Вітряк, Оксана Павлівна
    В роботі дана характеристика сукралозі, як некалорійному підсолоджучачу. ЇЇ застосування у виробництві дозволить знизити вміст цукру у напоях до 5 % мас.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу магнітного поля на якість пивного сусла
    (2006) Огородник, Катерина Іванівна; Романова, Зоряна Миколаївна; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Зубченко, Віктор Сергійович
    Наведено результати дослідження впливу постійного магнітного поля на активність ферментативних процесів при затиранні зернопродуктів у пивоварінні. Визначено оптимальні значення напруженості постійного магнітного поля і тривалості його дії для підвищення стабільності пивного сусла. The results of the study of the effect constant magnetic field on the activity of enzymatic processes during mashing grain in brewing. The optimum value constant magnetic field intensity and duration of action to improve the stability of beer wort.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення й інтенсифікація процесів бродіння й доброджування в ЦКБА
    (2008) Строй, Олег; Романова, Зоряна Миколаївна
    Одним з найголовніших процесів у виробництві пива є бродіння пивного сусла й доброджування та дозрівання пива. Існує багато способів бродіння й доброджування пива. Ці способи весь час вдосконалюються. One of the most important processes in the production of beer is fermenting beer wort and beer and maturation. There are many ways fermentation and beer. These methods are constantly being improved.