Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Комп'ютерне моделювання динамічних характеристик робото-технічних комплексів з автоматизованими системами гальмування(2024) Д'яченко, Іван Богданович; Муравйова, Юлія Віталіївна; Туфекчі, Валентин ІвановичАвтоматизовані системи гальмування дозволяють оптимізувати параметри керування транспортними та перевантажувальними робото-технічними комплексами, що призводить до підвищення параметрів ефективності, безпеки та надійності.Документ Дослідження аеродинамічних характеристик розпилювального комплексу з верхнім жалюзійним регулюванням потоку сушильного повітря(2022) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій ІвановичНайбільш поширеним методом, що застосовується для отримання дрібнодисперсної харчової продукції, є процес сушіння. Сучасна тенденція розвитку сушильної технології – забезпечення максимальної інтенсифікації процесів розпилювального сушіння при одночасному поліпшенні якості матеріалу, що висушується.Документ Вплив жалюзійного розподілення теплоносія в дискових розпилювальних сушарках для молочних продуктів(2021) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій ІвановичПроцес розпилювання характеризується сукупністю сил, що діють на струмінь чи плівку рідини, яка виходить з розпилювача. До них відносяться сили поверхневого натягу та сили нормального тиску газового середовища, що протидіють їм; сили інерції та в’язкості; сили тертя при взаємодії струменів з навколишнім середовищем. Взаємодія вказаних сил визначає динаміку розвитку процесу розпилення рідинних струменів чи плівок на краплини.Документ Дослідження масообмінних процесів та гідродинамічних характеристик розпилювальних сушильних комплексів(2019) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій ІвановичМолочна сироватка містить у своєму складі до 50 % сухих речовин молока, що складає 36 % його енергетичної цінності, тому особливої актуальності набули питання використання її в харчових цілях при безвідходній переробці молока. Одним з найефективніших способів зменшення втрат сироватки та максимального використання всіх її компонентів є організація її переробки в концентрати, що довго зберігаються – сухі та згущені.