Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження ефективності роботи лабораторного пропарювача(2021) Харченко, Євген Іванович; Шум, Владислав СергійовичНаведено результати дослідження кінетики пропарювання зерна кукурудзи в лабораторному пропарювачі періодичної дії за атмосферних умов. Показано, що збільшення приросту вологи в зерні кукурудзи відбувається за криволінійною залежністю, яку умовно можна поділити на два етапи. Найбільш інтенсивний приріст вологи спостерігається на першому етапі, і уповільнюється на другому. The results of studying the kinetics of steaming corn grain in a laboratory batch steamer under atmospheric conditions are presented. It is shown that an increase in the increase in moisture content in corn grain occurs according to a curvilinear relationship, which can be conditionally divided into two stages. The most intense increase in humidity is observed at the first stage and decreases at the second.Документ Моделювання температури зерна пшениці в процесі його гідротермічної обробки(2021) Харченко, Євген Іванович; Єремеєва, Олена АнатоліївнаНаведено результати математичного моделювання температури зерна пшениці в процесі гідротермічної обробки зерна під час підготовки зерна до помелу. Показано, що без підігрівання зерна неможливо досягнути температури зерна 20 °С. The results of mathematical modeling of the temperature of wheat grain in the process of its hydrothermal treatment during the preparation of grain for grinding are presented. It is shown that without heating the grain it is impossible to reach a grain temperature of 20 °С.Документ Зміни температури зерна пшениці в процесі його зволожування водою різної температури(2020) Харченко, Євген ІвановичНаведено результати моделювання температури зерна пшениці при зволожуванні його водою різної температури, за умови різної початкової температури самого зерна. The results of modeling the temperature of wheat when it is moistened with water of different temperatures, provided that the initial temperature of the grain itself is different.Документ Приріст вологості в лущеній пшениці(2017) Харченко, Євген Іванович; Терещенко, Тетяна ОлексіївнаНаведено результати досліджень впливу індекса лущення на изменение вологості за рахунок зниження вмісту оболонок в пшениці. The results of studies of the effect of the dehulling index on the change in moisture due to a decrease in the content of shells in wheat are presented.Документ Вплив вологості зерна пшениці на індекс лущення(2019) Харченко, Євген Іванович; Чорний, Валентин МиколайовичНаведено результати дослідження впливу вологості зерна пшениці різної крупності на індекс лущення. Вказано показники якості пшениці різних фракцій, описано методику дослідження. Показано, що зі збільшенням вологості пшениці, індекс лущення лінійно зменшується. The results of the study of the influence of moisture content of wheat of different sizes on the peeling index are presented. Indicated indicators of the quality of wheat of different fractions, described the research methodology. It is shown that with an increase in wheat moisture, the peeling index decreases linearly.Документ Вплив вологості насіння люпину на ефективність його лущення(2019) Ласкава, Катерина Володимирівна; Харченко, Євген ІвановичНаведено результати дослідження впливу вологості на ефективність лущення насіння люпину в лущильнику з абразивними робочими дисками. Показано лінійну залежність індексу лущення люпину від його вологості. The results of a study of the effect of moisture on the efficiency of dehulling lupine in a dehuller with abrasive working disks are presented. A linear dependence of the dehulling index of lupine on its moisture content is shown.