Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Вплив заморожування на антиоксидантну активність ягід
    (2020) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    Об'єктами дослідження служили свіжі і свіжоморожені ягоди малини сорту Атлант, свіжі і свіжоморожені ягоди вишні сорту Володимирська, свіжі і свіжоморожені ягоди полуниці сорту Альбіон, свіжі і свіжоморожені плоди сливи сорту Угорка, свіжі і свіжоморожені ягоди чорної смородини сорту Титанія, свіжі і свіжоморожені ягоди червоної смородини сорту Ровада, свіжі і свіжоморожені ягоди горобини (аронії) чорноплідної, а також свіжоморожені ягоди чорниці, свіжоморожені ягоди журавлини, свіжоморожені ягоди брусниці, придбані в торговельній мережі. The objects of study were fresh and fresh-frozen berries raspberries of the Atlant variety, fresh and fresh-frozen berries of a cherry of the Vladimir grade, fresh and fresh-frozen berries of a strawberry of the Albion grade, fresh and fresh-frozen fruits of a plum of a grade Cucumber, fresh and fresh-frozen berries of black currant of the Titania grade, fresh and fresh-frozen Rovada red currant berries, fresh and fresh-frozen rowan berries (chokeberry) chokeberry, as well as fresh blueberries, fresh frozen cranberries, fresh-frozen berries of a cowberry bought in a trade network.
  • Ескіз
    Документ
    Зберігання харчових продуктів із застосуванням адсорбентів кисню
    (2020) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Михайлович, Володимир Олександрович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні технології у виробництві сушених фруктів
    (2016) Швецова, Інга Володимирівна; Перець, Анастасія Олегівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    У роботі описано результати застосування комбінованого способу сушіння для отримання чорносливу з відмінними органолептичними та фізико-хімічними показниками. Даний спосіб дозволяєте отримати продукт кращої якості з меншими енергетичними витратами. The paper describes the results of using a combined drying method to obtain prunes with excellent organoleptic and physicochemical parameters. This method allows you to get a better quality product with lower energy costs.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи застосування адсорбентів кисню для зберігання харчових продуктів
    (2020) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Сеньків, Михайло Миколайович; Шутюк, Віталій Володимирович
    На кафедрі технології консервування національного університету харчових технологій досліджено вплив використання адсорбентів кисню на органолептичні та фізико-хімічні показники харчових напівфабрикатів та готових продуктів. Встановлено, що пакетик з поглиначем зменшує за 12…96 годин рівень вмісту кисню до менше 0,1 %, підтримує його рівень протягом декількох місяців. Поглинач кисню ефективний при широкому діапазоні коефіцієнта вмісту вологи в продукті - від 0,3 до 0,8 5%. The Department of Canning Technology of the National University investigated the influence of the use of oxygen adsorbents on organoleptic and physico-chemical indicators of food semi-finished products and finished products. It is found that the sachet with absorber reduces in 12...96 hours the level of oxygen content to less than 0,1 %, supports its level for several months. Oxygen absorber is effective at wide the moisture content of the product ranges from 0.3 to 0.85 %.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості бланшування рослинної сировини перед заморожуванням
    (2019) Цвік, Вікторія Сергіївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    В матеріалах розглянуто особливості бланшування рослинної сировини перед заморожуванням. Встановлено, що одним з найважливіших етапів переробки овочів перед заморожуванням є бланшування. Даний процес дуже енергоємний і тому перспективним є використання нетермічних способів бланшування. The materials considered the features of blanching of plant raw materials before freezing. It is established that one of the most important stages of the processing of vegetables before freezing is blanching. This process is very energy intensive and therefore promising is the use of nonthermal blending methods.
  • Ескіз
    Документ
    Використання бланшування перед заморожуванням харчових продуктів
    (2019) Цвік, Вікторія Сергіївна; Точона, Анастасія Сергіївна; Шутюк, Віталій Володимирович
    В матеріалах розглянуто особливості бланшування рослинної сировини перед заморожуванням. Встановлено, що одним з найважливіших етапів переробки овочів перед заморожуванням є бланшування. Даний процес дуже енергоємний і тому перспективним є використання нетермічних способів бланшування. The materials considered the features of blanching of plant raw materials before freezing. It is established that one of the most important stages of the processing of vegetables before freezing is blanching. This process is very energy intensive and therefore promising is the use of nonthermal blending methods.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження регідратаційних властивостей сушених плодів і овочів
    (2014) Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр Семенович; Василенко, Сергій Михайлович
    В роботі розглянуто процес регідратації за різних значень температур для різних продуктів. Результати досліджень поглинання води під час регідратації фруктів і овочів показують, що залежність зміни вологовмісту від температури можна описати кінетичною моделлю першого порядку. We consider the process of rehydration at different temperatures for different products. The research results of water absorption during rehydration of fruits and vegetables show that dependence of moisture content on temperature can be described by a kinetic model of the first order.