Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
109 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження та розробка рецептури крем-пілінгу для обличчя з екстрактом інжиру та гуаровою каміддю(2021) Ворушило, Кристіна Петрівна; Бойчук, Тетяна МихайлівнаРозроблено рецептуру крем-пілінгу для обличчя з екстрактомінжиру та гуаровою каміддю. Досліджено властивості косметичного продукту.Документ Дослідження та розробка рецептури лосьйону для обличчя з екстрактом Момордики Харантія(2021) Ніколаєнко, Богдана Миколаївна; Бойчук, Тетяна МихайлівнаДослідженно властивості лосьйонів для обличчя з екстрактом листя Momordica Charantia L.Документ Дослідження властивостей хвойної хлорофіл-каротинової пасти та використання її у складі ополіскувача для ротової порожнини(2021) Сипко, Марія Анатоліївна; Бойчук, Тетяна МихайлівнаРозробка рецептур та вивчення властивостей засобів догляду за порожниною рота.Документ Дослідження оптимальних умов екстракції люцерни та мікроелементний склад отриманого екстракту(2022) Дика, Альона Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичЕкстракт люцерни в своєму складі містить флавоноїди, білки, кумарини, полісахариди, що дає змогу широко використовувати його в фармацевтичній, косметичній та харчовій галузях. В листі люцерни міститься вісім ессенціальних або незамінних амінокислот, що не синтезуються людським організмом. Завдяки наявності сапонінів люцерна здатна знижувати рівень холестерину в крові. Люцерна – одна з небагатьох рослин, яка має в своєму складі природній фтор, що накопичується в тканинах зубів. Важливим питанням є визначення оптимальних умов проведення екстракції для ефективного проведення процесу. А також актуальним є питання наявності важких металів у отриманому екстракті, що є одним із критеріїв безпечності.Документ Підготовка фахівців хімічної промисловості в ключі технічного регламенту на косметичну продукцію(2022) Подобій, Олена ВалеріївнаНаціональний університет харчових технологій – це потужний навчально-науковий комплекс, до складу якого входить 11 фахових коледжів по всій Україні, 3 філії та 2 Інститути післядипломної освіти. Для забезпечення якості підготовки фахівців випускові кафедри університету мають договори про співпрацю з підприємствами харчової, хімічної, фармацевтичної та біотехнологічної промисловості, проектними і науково-дослідними установами.Документ Micronutrient composition of alfalfa extract(2022) Dyka, Alona; Podobiy, OlenaAlfalfa extract is a promising ingredient in various industries. It contains flavonoids, proteins, amino acids, chlorophyll, coumarins, polysaccharides. It exhibits mild antiseptic and antioxidant effects, has an anti-inflammatory effect and a high iron content, strengthens capillary walls. Therefore, it is widely used in the pharmaceutical, cosmetic and food industries.Документ Determining the safety of tobacco extract by examining its trace element composition(2022) Neliubina, Oleksandra; Milyukin, Myhaylo; Podobiy, OlenaTobacco extract is widely used in various industries, because it contains many activities components. There comes the question about its safety. Therefore, determination of the microelement composition of this extract is an important topic as for today.Документ Отримання антоціанів з лушпиння насіння соняшника(2022) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена ВалеріївнаПроведено аналітичний огляд науково-технічної літератури та підібрано більш оптимальну технологію виробництва антоціанів з лушпиння насіння соняшникаДокумент Визначення мікроелементного складу екстракту люцерни методом масспектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою(2022) Дика, Альона Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичЕкстракт люцерни в своєму складі містить флавоноїди, білки, кумарини, полісахариди, що дає змогу широко використовувати його в фармацевтичній, косметичній та харчовій галузях. Актуальним є питання наявності важких металів у екстракті, що є одним із критеріїв безпечності.Документ Визначення вмісту флаваноїдів в естрактах череди багатолистої(2022) Кордон, Крістіна Олександрівна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичВраховуючи багатий хімічний склад череди, доцільно провести визначення вмісту флаваноїдів, ґрунтуючись на яких можна визначити перспективи їх використання в косметичних та харчових продуктах.