Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 67
  • Ескіз
    Документ
    Determining the safety of tobacco extract by examining its trace element composition
    (2022) Neliubina, Oleksandra; Milyukin, Myhaylo; Podobiy, Olena
    Tobacco extract is widely used in various industries, because it contains many activities components. There comes the question about its safety. Therefore, determination of the microelement composition of this extract is an important topic as for today.
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення безпеки бездротових інформаційнотелекомунікаційних мереж
    (2019) Андріюк, Олена Петрівна; Андріюк, Ігор Володимирович
  • Ескіз
    Документ
    Новітні системи безпеки ліфтів в хмарочосах майбутнього
    (2022) Вербіян, Володимир Михайлович; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    Проведено дослідження на основі аналізу небезпеки падіння ліфта в надвисотних та мегависотних будівлях, кількість та висотність яких постійно збільшується викликає необхідність створення принципово нової системи безпеки, яка б могла запобігти травмуванню та загибелі людей. З’ясовано що традиційні системи безпеки ліфтів мають серйозні недоліки, які зумовлюють необхідність принципово нового рішення. Загалом новітня система безпеки переважає над традиційними, а головний недолік – ціна, аргументована якістю. A study was conducted based on the analysis of the danger of falling elevators in high-rise and mega-high buildings, the number and height of which is constantly increasing, making it necessary to create a fundamentally new safety system that could prevent injury and death. It has been found that traditional elevator safety systems have serious shortcomings, which necessitate a fundamentally new solution. In general, the newest security system prevails over the traditional ones, and the main disadvantage is the price, which is justified by the quality.
  • Ескіз
    Документ
    Безпека харчових продуктів в умовах COVID-19
    (2021) Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна; Горлата, Наталія
    Наразі харчовій промисловості необхідно терміново вжити заходів для захисту працівників від зараження COVID-19, запобігання впливу або передачі вірусу, а також покращення гігієни та санітарії харчових продуктів. Малоймовірно, що люди можуть заразитися COVID-19 через їжу або харчові упаковки, адже COVID-19 – це респіраторне захворювання, основним способом передачі якого є контакт з людиною, а також прямий контакт з краплями, що утворюються в дихальних шляхах інфікованої людини при кашлі або чханні. На сьогоднішній день немає доказів того, що віруси, що викликають респіраторні захворювання, передаються через їжу або упаковку. Коронавіруси не можуть розмножуватися в їжі. / The food industry now needs to take urgent action to protect workers from COVID-19 contamination, to prevent exposure to or transmission of the virus, and to improve food hygiene and sanitation. It is unlikely that people can become infected with COVID-19 through food or food packaging, as COVID-19 is a respiratory disease whose main mode of transmission is contact with humans and direct contact with droplets formed in the respiratory tract of an infected person when coughing or sneezing. To date, there is no evidence that viruses that cause respiratory diseases are transmitted through food or packaging. Coronaviruses cannot reproduce in food.
  • Ескіз
    Документ
    Способи підвищення пожежної безпеки на підприємствах харчової промисловості
    (2019) Ашмаріна, Галина Ревмирівна; Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія Ярославівна
    Розглянуті основні причини пожеж та вибухів, що стаються на підприємствах харчової промисловості. Запропоновані способи підвищення пожежної безпеки.
  • Ескіз
    Документ
    Cybersecurity of industrial Internet of Things
    (2020) Linkevych, Oksana; Bozhok, Natalia
    Метою даної наукової роботи була розробка рекомендацій для впровадження і обслуговування безпечних рішень промислового Інтернету речей. Праця спирається на каркас безпеки розроблений організацією «Industrial Internet Consortium» та дає поради для реалізації на різних рівнях: обладнання, мережі та приладів. The goal of this scientific work was to work out recommendations for implementation and maintenance security Industrial Internet of Things solutions. The work is based on Industrial Internet Security Framework made by Industrial Internet Consortium and it gives advice for implementation on different levels: hardware, network, accessories.
  • Ескіз
    Документ
    Безпека на робочому місці у закладах ресторанного господарства в умовах коронавіруса (COVID-19)
    (2020) Володченкова, Наталія Валеріївна; Накемпій, Олена Костянтинівна
    У даній роботі було проаналізовано законодавчі нормативні документи щодо дій роботодавців зі створення здорових і безпечних умов праці у закладах ресторанного господарства. Визначено, що з метою запобігання та управління ризиками поширення COVID-19 на робочому місці роботодавцям необхідно вжити заходів щодо збереження життя та здоров'я працівників шляхом створення ряду заходів упередження розповсюдження інфекції. The paper has analyzes the legislative regulations on the actions of employers to create healthy and safe working conditions in restaurants. It is determined that in order to prevent and manage the risks of the spread of COVID-19 in the workplace, employers need to take measures to save the lives and health of workers by creating a number of measures to prevent the spread of infection.
  • Ескіз
    Документ
    Небезпека викидів харчових підприємств
    (2019) Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Ясінська, Валерія Олександрівна
    Розглянуто питання, пов’язані з безпекою викидів харчових підприємств. Викиди викликають негативний вплив на здоров’я людей. Можуть провокувати різні важкі захворювання, наприклад, викликають астму, порушується дихання, можливий вплив на печінку. Запропоновані заходи для очищення повітря від викидів та зменшення негативного впливу.
  • Ескіз
    Документ
    Формування масової культури безпеки дітей
    (2019) Накемпій, Олена Костянтинівна
    Необхідність збереження здоров'я і життя дітей визначає актуальність пошуку нових ресурсів розвитку системи освіти. Основними завданнями формування культури безпеки учнів є постійна підтримка інтересу до безпеки та охорони праці; виховання свідомого ставлення до безпеки; впровадження в навчально-виховний процес сучасних засобів охорони праці і безпеки; створення на кожному робочому місці здорових і безпечных умов праці і навчання. The need to preserve the health and life of children determines the relevance of finding new resources for the development of the education system. The main tasks of creating a culture of student safety are the constant support of interest in safety and occupational safety; education of a conscious attitude to security; introduction of modern means of labor protection and safety in the educational process; creating healthy and safe working conditions and training at every workplace.
  • Ескіз
    Документ
    Дотримання нормативних значень з безпеки в готельних комплексах
    (2019) Накемпій, Олена Костянтинівна
    Безпека завжди була найважливішою проблемою людства у всіх сферах життєдіяльності. Організація безпечних послуг є важливою складовою ефективного ведення готельного бізнесу.Аналізуючи фактори ризику, слід зазначити, що однією з найбільш ймовірних загроз безпеки готельних комплексів є ризик пожежної небезпеки. У процесі дослідження були узагальнені завдання заходів, які необхідно впроваджувати на підприємствах щодо забезпечення безпеки. Security has always been the most important problem of humanity in all spheres of life. The organization of safe services is an important part of the effective management of the hotel business. By analyzing the risk factors, it should be noted that one of the most likely threats to the safety of hotel complexes is the risk of fire hazard. In the course of the study, the objectives of the measures that need to be implemented at enterprises in the field of safety were generalized.