Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 19
  • Ескіз
    Документ
    Recycling and disposal of chemical waste in Ukraine
    (2022) Bodiak, Yuliia; Boichuk, Tetiana
    Переробка та утилізація хімічних відходів в Україні
  • Ескіз
    Документ
    Використання відходів технології комбучі у харчовій промисловості
    (2024) Єременко, Дар'я Сергіївна; Дулька, Ольга Степанівна; Прибильський, Віталій Леонідович
    Запропоновано використання у технологіях хлібопекарської промисловості відпрацьованої культури мікроорганізмів комбучі, що дозволяє покращити структуроутворюючі властивості готової продукції і завдяки її антисептуючим властивостям підвищити біологічну стійкість готових виробів
  • Ескіз
    Документ
    Використання спеціальних сортів солоду для підвищення екологічності утилізації кавових відходів
    (2023) Іванов, Євгеній Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович
    Ринок кави росте впродовж останніх десятиліть та не має прогнозів на скорочення. Майже кожна людина у світі споживає каву, тільки в Україні ринок споживання кави оцінюють у суму більшу за 100 млн. дол. США. Поруч з виробництвом смаженої та розчинної кави існує величезна проблема з утилізацією кавових відходів, а також впливом цих відходів на довкілля. Незалежно від того де роблять каву, вдома, в кафетерії чи на виробництві, щорічно утворюються мільйони тон відходів. Спеціальні види солоду виправляють недоліки колись відомої ячмінної кави, напою зі смаженого ячменю. Натомість, відходи від виробництва спеціальних видів солоду, або їх екстрактів, є абсолютно екологічними та легко піддаються утилізації. The coffee market has been growing for the past decades and has no predictions of a decline. Almost everyone in the world consumes coffee, only in Ukraine the market for coffee consumption is estimated at more than 100 million dollars. USA. Next to the production of roasted and instant coffee, there is a huge problem with the disposal of coffee waste, as well as the impact of this waste on the environment. Regardless of where coffee is made, at home, in a cafeteria or at a factory, millions of tons of waste are generated annually. Special types of malt correct the shortcomings of the once famous barley coffee, a drink made from roasted barley. On the other hand, waste from the production of special types of malt, or their extracts, is completely ecological and easily disposed of.
  • Ескіз
    Документ
    Хлібні харчові відходи: причини утворення і способи перероблення
    (2023) Бабко, Олександр; Височинська, Анна; Махинько, Валерій Миколайович
    Мінімізація кількості харчових відходів на всіх стадіях їх утворення — важливе соціальне, економічне й екологічне завдання. Хлібопекарська галузь має певні напрацювання в цьому напрямі, але з’являються і нові перспективні способи, які потребують додаткового дослідження й порівняння. Minimizing the amount of food waste at all stages of its formation is an important social, economic and environmental task. The bakery industry has some progress in this direction, but there are also new promising methods that require additional research and comparison.
  • Ескіз
    Документ
    Development of resource-saving technologies for processing wood waste for the production of alcoholic beverages
    (2020) Kuzmin, Oleg; Isaienko, Volodymyr
    The aim of the work is to determine the prospects of pyrolyzed wood waste for the production of alcoholic beverages. Метою роботи є визначення перспективності використання піролізованих відходів деревини для виробництва лікеро-горілчаних виробів.
  • Ескіз
    Документ
    Вдосконалення технології кавових напоїв як спосіб зменшення об’ємів кавових відходів
    (2021) Іванов, Євгеній Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович
    Збільшення частки споживання кавових напоїв на основі цикорію та зернової сировини дозволить зменшити загальні об’єми відходів кавової гущі. Сучасні кавові напої за органолептичними показниками можуть бути максимально наближені до натуральної кави. Відходи від виробництва кавових напоїв на основі зернової сировини є екологічно чистими та придатними до утилізації в сільсько-господарській галузі промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз способів переробки сирої пивної дробини
    (2019) Якименко, Людмила Сергіївна; Кошова, Валентина Миколаївна; Василів, Володимир Павлович
    Метою роботи було проаналізувати способи переробки сирої пивної дробини та охарактеризувати їх. The aim of the work was to analyze the methods of processing raw beer pellets and to characterize them.
  • Ескіз
    Документ
    Можливості використання відходів ракоподібних
    (2020) Чиженко, Максим Костянтинович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    В роботі було отримано соус біск з панцирів та голів креветок. Це дозволить розширити асортимент кулінарних продуктів, а також вирішити проблему утилізації відходів перероблення ракоподібних. Biscoe sauce from shells and shrimp heads was obtained in the work. This will expand the range of culinary products, as well as solve the problem of waste disposal of crustaceans.
  • Ескіз
    Документ
    Використання панцирів креветок у виробництві бульйонів та соусів
    (2020) Чиженко, Максим Костянтинович; Процюк, Дмитро Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Відходи ракоподібних складають 50-60% та багаті на хітин. При потраплянні в людський організм, він здатний ефективно поглинати негативно заряджені жирні кислоти, відокремлювати їх і, перешкоджаючи всмоктуванню в кишківник, виводити з організму. В роботі запропоновано використання відходів для приготування соусів та бульйонів. Waste crustaceans make up 50-60% and are rich in chitin. Once in the human body, it is able to effectively absorb negatively charged fatty acids, separate them and, preventing absorption into the intestine, excreted from the body. The paper suggests the use of waste for the preparation of sauces and broths.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи переробки соняшникового шроту олійно-жирової промисловості
    (2020) Мостова, Валерія Віталіївна; Накемпій, Олена Костянтинівна
    В роботі застосовувались теоретичні методи дослідження, зокрема аналіз наукової літератури. Проаналізовано матеріали досліджень по утилізації і використанню побічних продуктів олійно-жирової промисловості, зокрема соняшникового шроту. До побічних продуктів відносять: макухи і шроти, відпрацьовані глини, соапсток, фосфатидні концентрати, воскоподібні речовини. До відходів: викиди в атмосферу, лузга, стічні води, промивні води. Вторинні продукти переробки насіння соняшнику - макуха і шроти - містять повноцінні за амінокислотним складом харчові білки. Theoretical research methods were used in the work, in particular the analysis of scientific literature. Materials of researches on utilization and use of by-products of the oil and fat industry, in particular sunflower meal are analyzed. By-products include: cakes and meal, waste clay, soapstock, phosphatide concentrates, waxy substances. To waste: emissions into the atmosphere, husk, wastewater, wash water. Secondary products of processing of sunflower seeds - cake and meal - contain high-grade in amino acid structure food proteins.