Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Investigation of chemical transformations in corn oil during the heat treatment(2020) Korobka, Yuliya V.; Kovaleva, SvetlanaДокумент Виявлення фальсифікації насіння чіа(2017) Віеіра, Алеся Олександрівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Тищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаНаведено результати дослідження жирнокислотного складу насіння чіа і насіння маку. The results of the study of the fatty acid composition of chia seeds and poppy seeds are presented.Документ Використання купажів рослинних нерафінованих олій при виробництві м'ясних паштетів(2014) Пащенко, Оксана ВасилівнаВідомо, що фізіологічні властивості рослинних олій залежать від складу і співвідношення в них жирних кислот і наявності біологічно активних з`єднань. Проте, природні жири і олії за своїм складом не є ідеально фізіологічно повноцінними продуктами, оскільки майже в кожному з них є дефіцит або надлишок одного або декількох компонентів. Одним з напрямів у виробництві функціональних м`ясних продуктів є введення до рецептури паштетів створених збалансованих купажів рослинних олій. It is known that physiological properties of vegetable oils depend on composition and value in these fatty acids and biologically available active connections. However, natural fats and oils in its composition is not ideally physiologically valuable products because almost every one is a deficiency or excess of one or more components. One of trends in the production of functional meat products to enter pates recipes created balanced blends of vegetable oils.Документ Визначення стійкості збалансованих купажів олій під час обсмажування картопляних чіпсів(2015) Коваленко (Лисогор), Олена Артурівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаРозглянуто жирнокислотний склад соняшникової, кукурудзяної, рапсової і лляної олій, на основі яких підібрані купажі з рекомендованим співвідношенням поліненасичених жирних кислот ω-6: ω-3. Проведені дослідження по стійкості до окиснення показали, що різні види рослинних олій, та їх купажі по-різному накопичують кислотність – це обумовлено структурою жирнокислотного складу. Considered fatty acid composition of sunflower, corn, canola and flaxseed oils, which are selected based on the recommended blend ratio of polyunsaturated fatty acids ω-6: ω-3. The research on resistance to oxidation showed that different types of vegetable oils and blend them differently accumulate acidity - this is due to the structure of the fatty acid composition.Документ Збалансування жирнокислотного складу соняшникової олії(2014) Гулевата, Марина Анатоліївна; Савчук, Юрій Юрійович; Усатюк, Світлана ІванівнаПроведені дослідження вибору олій з нетрадиційної рослинної сировини для збалансування жирно кислотного складу соняшникової олії.Документ Характеристика жирнокислотного складу олії насіння гарбуза, отриманої з НВЧ-обробленням сировини(2013) Дербугова, Галина Любомирівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Манк, Валерій ВеніаміновичЗ метою перевірки впливу НВЧ-поля на вміст ненасичених жирних кислот було порівняно жирнокислотний склад обробленого і контрольного зразків гарбузової олії. With the aim of verification of influence of NHS-pre-treatment on content of the nonsaturated fat acids it was comparatively fatts composition of treat and control standards of pumpkin oil.Документ Дослідження жирнокислотного складу сухого молока свійських тварин з метою використання його для виробництва продуктів дитячого харчування(2013) Белінська, Крістіна Олександрівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Ковбаса, Володимир МиколайовичВ роботі проведено дослідження по визначенню жирнокислотного складу молока корови, кози і кобили, та його порівняння з жіночим молоком. Встановлено, що найбільш наближеним до материнського молока, по вмісту насичених жирних кислот, є кобиляче молоко. Результати досліджень дають можливість розробити суміші із різних видів молока свійських тварин, яка буде максимально наближена до материнського молока. In this paper a study to determine the fatty acid composition of milk cows, goats and mares, and its comparison with human milk. Established that the closest to breast milk, the contents of saturated fatty acids is mare milk. The results make it possible to develop a mix of different types of milk animals to be as close to breast milk.