Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація розрахунку витрат вапна на окремі ступені очищення дифузійного соку
    (2023) Помаз, Денис Андрійович; Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Інна Василівна
    Вапняно-вуглецеве очищення є одним з найважливіших етапів цукрового виробництва — воно впливає на вихід і якість готової продукції. Одним із реальних шляхів підвищення ефективності цукрового виробництва є удосконалення технології вапняно-вуглецевого очищення з метою зниження витрат вапна на очищення дифузійного соку, що дозволяє більш ефективно використовувати вапно при максимальному видаленні нецукрів та отримання осаду з добрими фільтраційними властивостями.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування інформаційних технологій при оптимізації розрахунку витрат вапна на окремі ступені очищення дифузійного соку.
    (2020) Ющук, Павло Олександрович; Ющук, Інна Василівна
    Вапняно-вуглецеве очищення є одним з важливих етапів цукрового виробництва – воно впливає на вихід і якість готової продукції. Одним з реальних шляхів підвищення ефективності цукрового виробництва є удосконалення технології вапняно-вуглецевого очищення з метою зниження витрат вапна на очищення дифузійного соку
  • Ескіз
    Документ
    Вплив стічних вод цукрових виробництв на екологічну безпеку
    (2019) Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія Віталіївна; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна
    Промислові стічні води цукрових підприємств є найбільш потужними джерелами забруднення природних вод. Промислові стічні води характеризуються як великими об’ємами утворення, так і непостійністю хімічного складу. Крім того, промислові стічні води можуть утворюватись несистематично, що ускладнює проблему їх утилізації. Industrial waste water from sugar factories is the most powerful sources of natural water pollution. Industrial wastewater is characterized by both large volumes of formation and the volatility of the chemical composition. In addition, industrial waste water can be formed unsystematically, which complicates the problem of their utilization.
  • Ескіз
    Документ
    Використання генетичних алгоритмів для вирішення задач оптимізації роботи ділянок цукрового виробництва
    (2017) Полупан, Володимир Володимирович; Сідлецький, Віктор Михайлович
    Просторовий розподіл технологічних об’єктів цукрового виробництва викликає труднощі в управлінні. Робота об’єктів складних систем часто призводить до численних проблем і породжує високий ступінь невизначеності при прийнятті управлінський рішень. The spatial distribution of technological objects of sugar production causes management difficulties. The work of objects of complex systems often leads to numerous problems and generates a high degree of uncertainty when making managerial decisions.
  • Ескіз
    Документ
    Автоматизована система управління дифузійною станцією, як складовою комп’ютерно-інтегрованої системи цукрового заводу, з використанням тезорного аналізу
    (2017) Варичев, Андрій Іванович; Сідлецький, Віктор Михайлович
    Дифузійне відділення одне з перших станцій в процесі цукрового виробництва. Його робота впливає на темп і ритмічність роботи заводу в цілому. The diffusion station is one of the first stations in the process of sugar production. Its work influences the pace and rhythm of the plant's work in a general way.
  • Ескіз
    Документ
    Категорійно-функторний аналіз об’єктів керування цукрового виробництва
    (2016) Сич, Марина Анатоліївна; Кишенько, Василь Дмитрович
    На основі проведених досліджень та експертного опитування побудовані функтори, що відображують взаємозв’язки між категоріями якості бурякої стружки та дифузійного соку. Категорійно-функторний підхід дозволив зменшити частку суб’єктивної оцінки параметрів якості за рахунок використання процедур у вербальній формі. On the basis of research and expert survey constructed functor that reflecting the relationships between categories as beet cossettes and of diffusion juice. Сategorical-functorial approach allowed to reduce the share of subjective assessment of quality parameters by using procedures in verbal form.
  • Ескіз
    Документ
    Система автоматизації управління процесом сокодобування з підсистемою підтримки прийняття рішень
    (2004) Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор Володимирович
    Існуючі системи автоматизації цукровим виробництвом забезпечують виконання задач контролю і управління основними параметрами сокодобування. Але іноді виникають ситуації в яких традиційні системи автоматизації не можуть забезпечити адекватної реакції і втрачають працездатність. Для допомоги оперативному персоналу функції сучасних систем автоматизації можуть бути розширені за рахунок введення підсистеми виявлення, пошуку, локалізації і вироблення рекомендацій для можливих варіантів рішення ,виникаючих проблем. Existing automation systems provide sugar production performance problems monitoring and control basic parameters sokodobuvannya. But sometimes there are situations in which traditional automation systems can not provide an adequate response and lose performance. To assist operational staff functions of modern automation systems can be expanded by introducing detection subsystem, search, localization and make recommendations for possible solutions, problems.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимальне керування утфельними вакуум-апаратами періодичної дії з використанням бази знань експертної системи
    (2014) Кишенько, Василь Дмитрович; Глущенко, Маргарита Сергіївна; Проскурка, Євген Сергійович
    Оптимальне керування утфельними вакуум-апаратами періодичної дії цукрового виробництва здіснюється за допомогою експертної системи реального часу прецедентного типу. Прецеденти виявлені в результаті топологічного аналізу часових рядів основних технологічних змінних процесу кристалізації. Optimal control of massecuite vacuum apparatus periodic action zdisnyuyetsya sugar production using real-time expert system case type. Precedents identified by the topological analysis of time series of main process variables crystallization process.
  • Ескіз
    Документ
    Optimization of calculation of the crude juice saturator
    (2013) Ovcharuk, Vladimir; Yushchuk, Inna; Levurda, Oleg
    Report on optimization of calculation process for the equipment intended for the absorption of carbon dioxide with the aim to neutralize calcium hydroxide when purifying crude juice in sugar production. Developed a mathematical model and parametric scheme to calculate the process of carbonation. Determined that the saturation with carbon dioxide of kiln gas negative impact on coefficient of its use. Was established that with the increase of CO2 in the gas efficiency of its use decreases.Доповідь присвячена оптимізації розрахунку сатуратора для очищення дифузійного соку в цукровому виробництві. Розроблена математична модель і параметричні схеми для розрахунку процесу карбонізації. Встановлено, що теоретичний розмір сатуратора менше тих апаратів, що використовуються на цукрових заводах. Насичення сатураційного газу діоксидом вуглецю негативно впливає на коефіцієнт його використання.
  • Ескіз
    Документ
    Some thermodynamic characteristics of beet pulp
    (2013) Ivashchenko, Natalia; Bulyandra, Alexey; Trygub, Inna
    Sugar industry of Ukraine has a long-standing tradition for sugar production and export due to favorable soil, climatic and economic condition. According to the results of sugar refining season in 2012-2013, 17.08 million tons of sugar beet roots were processed by the sugar refinery in Ukraine. Nowadays, the main way for sugar beet pulp using is its use in feeding of farm animals. The use of sugar beet pulp for pectin production is considered as a promising direction for its utilization. There are a lot of new technologies and technological decision for production of pectin-contained substances from sugar beet pulp. However, lack of technological steps of the certain quality is one of the major obstacles for application of these technologies.