Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Тренди інноваційного пакування кондитерських виробів(2023) Божко, Анастасія Юріївна; Усатюк, Світлана ІванівнаУ тезах досліджено інноваційні методи пакування кондитерських виробів для зменшення шкідливих відходів та забезпечення безпечності продукції.Документ Їстівна плівка - екологічний біодеградабельний матеріал для цукерок «корівка»(2017) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаРозроблено їстівне покриття для кондитерських виробів, а саме цукерок "корівка" з метою замінити синтетичного паковання на біорозкладальне. Розраховано економічну ефективність такої розробки. An edible coating for confectionery products was developed, namely a "cow" candy to replace synthetic packaging for bio-expansion. The economic efficiency of such development is calculated.Документ ІЧ-дослідження їстівних плівок і покриттів з полівініловим спиртом(2017) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана СергіївнаБіодеградабельні їстівні плівки на основі природних полімерів (крохмаль, целюлоза, білок тощо) за рахунок своєї гідрофільності поки що не можуть повністю витіснити синтетичні матеріали, оскільки мають високу паропроникність. З синтетичних біодеградабельних матеріалів найбільший інтерес представляє полівініловий спирт (ПВC), який є водорозчинним, являється харчовою добавкою Е 1203 і дає плівки з низькою паропроникністю. Biodegradable edible films based on natural polymers (starch, cellulose, protein, etc.) due to its hydrophilicity can not yet be completely ousted synthetic materials, because they have high vapor permeability. Synthetic Biodegradable materials are of greatest interest to polyvinyl alcohol (PVC), which is water soluble, is a food additive E 1203 and provides films with low vapor permeability.Документ Застосування біорозкладних пакувальних матеріалів для харчових продуктів(2013) Іванов, Сергій Віталійович; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Чорна, Анастасія ІванівнаМета новітніх розробок полягає в тому, щоб встановити загальні закономірності в підборі компонентів і технологічних чинників під час виготовлення матеріалів, які забезпечують високий рівень експлуатаційних характеристик (міцність, низьку газопроникненість, екологічну безпеку, міцну формованість та інше) за здатністю до біорозпаду, і навчитись регулювати процеси їх деструкції.Документ Съедобные и активные пленки для пищевых продуктов(2015) Чорна, Анастасия Ивановна; Шульга, Оксана Сергеевна; Арсеньева, Лариса ЮрьевнаЦелесообразно покрывать поверхность пищевых продуктов новыми видами упаковочных материалов, а именно пищевыми пленками, которые, будучи дополнительно обогащенные активными веществами с антибактериальным и противогрибковым свойствами, защищают пищевые продукты от развития вредной микрофлоры. Съедобные поверхностные слои обеспечивают дополнительные и иногда существенные свойства для управления физиологическими, микробиологическим и физико-химическими изменениями в пищевых продуктах. It is advisable to cover the surface of food products with new types of packaging materials, namely food films, which, when additionally enriched with active substances with antibacterial and antifungal properties, protect food from the development of harmful microflora. Edible surface layers provide additional and sometimes essential properties for the management of physiological, microbiological and physico-chemical changes in food.Документ Новий вид паковання хлібобулочних виробів(2015) Каржевська, Олександра Михайлівна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаВраховуючи обсяги виробництва та споживання хлібобулочних виробів, на сьогоднішній день розроблення технології виготовлення з використанням «їстівного» паковання є не тільки доцільним, а й необхідним. Найбільш поширеним плівкоутворюючим полісахаридом є крохмаль та його модифікації. Для надання плівкам еластичності до їх складу додають пластифікатори. Перевіряли якість хдіба з покриттям через 3, 24 та 48 год. за показниками, що характеризують черствіння хліба, а саме кришкуватість, вміст адсорбованої води, м.ч. вологи та деформацію м’якушки. Given the volume of production and consumption of bakery products, today's technology development making with the use of "edible" packaging is not only appropriate, but also necessary. The most common film-forming polysaccharide is starch and its modifications. To provide the films with elasticity to their composition add plasticizers. The quality of the coat was checked after 3, 24 and 48 hours. according to the indicators characterizing the breadth of the bread, namely hermeticity, content of adsorbed water, m.ch. moisture and deformation of the crumb.Документ Сучасний стан виробництва біодеградованих пакувальних матеріалів(2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Голь, Артем Олегович; Бурдейна, Оксана ВолодимирівнаАналітичний огляд періодичних видань та систематизація інформації. Встановлено основні напрями вирішення питання створення та виробництва біорозкладальних пакувальних матеріалів. Analytical review of periodicals and systematization of information. The basic directions of the decision of a question of creation and manufacture of biodegradable packing materials are established.Документ Вплив біорозкладальних пакувальних матеріалів на навколишнє середовище(2015) Каржевська, Олександра Михайлівна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаДля успішного впровадження та комерціалізації екологічно чистих пакувальних матеріалів на основі біополімерів необхідні стійкі багатопрофільні дослідження хіміків, технологів полімерів, мікробіологів, інженерів-хіміків, екологів та чиновників. Біорозкладання пропонує привабливий шлях управління відходами навколишнього середовища. For the successful implementation and commercialization of environmentally friendly packaging materials based on biopolymers requires stable multiprofile research of chemists, technologists of polymers, microbiologists, chemical engineers, environmentalists and officials. Biodegradation offers an attractive management path waste of the environment.Документ Активне біодеградоване паковання як спосіб запобігання пліснявіння хлібобулочних виробів(2015) Голь, Артем Олегович; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаОхарактеризовано основні методи запобігання пліснявіння хлібобулочних виробів. Проаналізована сировина, що використовується для виготовлення біодеградованих матеріалів. Встановлено, що харчова добавка діоксид титану (Е171) проявляє антимікробну дію, тому доцільним є використання зазначеної речовини при виготовленні пакувальних матеріалів.материалов. The main methods of preventing mildew of bakery products are characterized. The raw materials used for the production of biodegradable materials are analyzed. It is established that the food additive titanium dioxide (E171) exhibits antimicrobial effect, therefore it is expedient to use the specified substance in the manufacture of packaging materials.