Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
20 результатів
Результати пошуку
Документ Стратегія формування конкурентних переваг підприємств молочної галузі в умовах інтенсивної конкурентної боротьби(2022) Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Гарастовська, Альона ВікторівнаВизначено особливості формування конкурентних переваг задля забезпечення стійкої конкурентної позиції підприємства на молочному ринку. Окреслено основні етапи формування ефективних конкурентних переваг на підприємствах молочної галузі.Документ Спосіб виробництва гідролізованого концентрату сироватки(2024) Михачевич, Артур Петрович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаСпосіб виробництва гідролізованого концентрату сироватки, що включає відновлення сухої молочної сироватки, її фільтрацію, демінералізацію до 70-90 %, пастеризацію суміші за температури 70-99 °C з витримкою 1-5 хв та охолодження, який відрізняється тим, що молочну сироватку відновлюють до масової частки сухих речовин у суміші 25-35 %, після демінералізації охолоджують суміш до температури 40-43 °С, вносять фермент β-D-галактозидазу-гідролазу з активністю 50000 NLU/г у кількості 0,25-0,35 % та закваску прямого внесення на основі Lb. аcidophilus у кількості 0,005-0,01 %, суміш піддають ферментації протягом 7-9 годинДокумент Проблеми розвитку підприємств молочної промисловості України(2024) Страшинська, Лариса ВолодимирівнаОкреслено низку проблем, з якими стикаються підприємства, що спеціалізуються на виробництві молока і молочних продуктів. Доведено, що подолати зазначені негативні тенденції найближчим часом навряд чи вдасться, проте в подальшому держава повинна звернути увагу на ситуацію в тваринництві, створивши сприятливі умови для сільськогосподарських товаровиробниківДокумент Удосконалення конструкції циліндричного маслоутворювача(2024) Бабанова, Олена Ігорівна; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанов, Ігор ГеннадійовичПідприємства молочної промисловості випускають широкий асортимент різних видів вершкового масла – традиційного складу, з комбінованою жировою фазою та низькою жирністю. Технологічне устаткування виробництва вершкового масла повинне забезпечувати отримання масла високої якості незалежно від особливостей технології виробництваДокумент Сучасний стан ринку молочної продукції в Україні(2022) Баталова (Понежда), Олена Анатоліївна; Болотіна, Ірина МиколаївнаРозглянутий сучасний стан ринку молочної продукції в Україні. Поданий аналіз основних показників молочної галузі. The current state of the dairy products market in Ukraine is considered. The analysis of the main indicators of the dairy industry is presented.Документ Чинники підвищення продуктивності праці на сучасному підприємстві молочної промисловості(2018) Коваль, Яна; Березянко, Тамара ВолодимирівнаДокумент Удосконалення механізму видалення згущеної фази з барабана саморозвантажувального сепаратора(2020) Якубова, Ірина Костянтинівна; Якобчук, Роман ЛеонідовичУдосконалення конструкції сепаратора, а саме розвантажувального механізму барабану, яке дозволить отримати ущільнений білковий осад заданої вологості, що є необхідним при виробництві м‘якого сиру високої якості. Improvement of the design of the separator, namely the unloading mechanism of the drum, which will allow to obtain a compacted protein sediment of a given humidity, which is necessary for the production of high-quality soft cheese.Документ Сучасний стан та перспективи розвитку вітчизняної індустрії виробництва дитячих молочних продуктів(2019) Костенко, Олена Валентинівна; Поліщук, Галина ЄвгеніївнаВ Україні ринок дитячого харчування починає розвиватися відповідно з загальною економічною динамікою розвитку країни. Вітчизняним виробникам все більше потрібно вкладати кошти в модернізацію підприємств, підвищувати кваліфікацію кадрів та винаходити все нові технології виробництва продукції для підвищення її якості конкурентоспроможності на ринку збуту. In Ukraine, the baby food market is beginning to develop in line with the overall economic dynamics of the country's development. Domestic producers increasingly need to invest in modernization of enterprises, to increase the qualification of personnel and to invent new technologies of production to improve its competitiveness in the market.Документ Очищення низькоконцентрованих стічних вод молочної промисловості(2018) Семенюк, Аліна Іванівна; Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Решетняк, Людмила Расуловна; Бондаренко, Юлія СергіївнаОхарактеризовані стічні води молокопереробної промисловості, які належать до низькоконцетрованих. Склад їх залежить від властивостей технологічного процесу та асортименту продукції. Наведено вимоги до стічних вод, які планується піддавати біологічному очищенню. Наведено переваги впровадження локального біологічного очищення таких стічних вод. The waste waters of the dairy industry, which belong to the low-end condensed ones, are characterized. Their composition depends on the properties of the technological process and assortment of products. Requirements for wastewater, which are planned to undergo biological purification, are given. The advantages of introducing local biological treatment of such sewage are given.Документ Дослідження впливу факторів зовнішнього середовища на діяльність підприємств молочної галузі(2017) Щербак, Ю. М.; Жужукіна, Наталія Іванівна