Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив діоксиду вуглецю в житлових приміщеннях на організм людини(2018) Мостова, Валерія Віталіївна; Накемпій, Олена КостянтинівнаБільшість людей проводять велику частину свого життя в житлових приміщеннях. П'ята частина всіх виявлених в житлі антропотоксинів відноситься до високонебезпечних речовин. При горінні природного газу в пальниках побутових газових плит на кухнях житлових будинків відбувається істотна зміна фізичних і хімічних властивостей повітряного середовища не тільки в приміщеннях кухонь, але і в житлових кімнатах. При відкритому горінні газу в побутових приміщеннях виділяються продукти неповного згорання, найбільш токсичним компонентом яких є оксид вуглецю. Невеликі концентрації їх в повітрі квартир самі по собі не являють великої небезпеки, проте в комбінаціях з СО вони посилюють тяжкість інтоксикації організму. Таким чином, навіть невелика кількість речовин, що забруднюють повітря, викликає несприятливі наслідки, якщо час їх дії достатньо великий. Ці негативні впливи на організм людини позначаються настільки поступово, що їх іноді важко пов'язати з тією причиною, яка їх викликала. Most people spend most of their lives in residential indoors One fifth of all the anthropotoxins found in the home refers to highly hazardous substances. When burning natural gas in burners of household gas cookers in the kitchens of residential buildings is significant change in the physical and chemical properties of the air environment, not only in the premises kitchens, but also in living rooms. At open combustion of gas in domestic premises Allocated products of incomplete combustion, the most toxic component of which is arbon monoxide. Their small concentrations in the air of the apartments themselves are not a big danger, but in combinations with CO they increase the severity of intoxication of the body. Thus, even a small amount of air pollutants produces adverse effects if the time of their action is sufficiently large. These negative effects on the human body are marked so gradually that they are sometimes difficult to associate with the reason that caused them.Документ Дослідження впливу хімічних компонентів хмелю та способу внесення на розвиток сторонньої мікрофлори хліба(2009) Циганин, Євгенія Андріївна; Рак, Валентина Петрівна; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Юрчак, Віра Гаврилівна; Пасічник, Ірина ОлександрівнаВстановлено, що кращий бактерицидний вплив має хмелевий відвар порівняно з використанням хмелю у вигляді гранул. Зі зменшенням вмісту α-кислот бактерицидна дія хмелю зменшується. Found that the best bactericidal effect is intoxicating broth compared to the use of hops in pellet form. With the decrease in the content α-acids, bactericidal action of hops is reduced.Документ Influence of Russia and the USA at the entrance of Ukraine into the EU(2014) Vzhytynska (Omelchenko), Kseniia; Ivantsiva, HannaUkraine became an independent state after the collapse of Soviet Union in 1991. Since that time the country has passed through a process of significant political, economic, and social change. Having experienced difficult economic times during 1991-1995 (the breakdown of integrated connections with the post-Soviet business environment, hyperinflation, privatization issues, and national business system formation), the Ukrainian government successfully established a national currency (hryvna) and overcame high inflation by the late 1990s.Документ Factors affecting competitivness of companies(2015) Kovalchuk, Olga; Trygub, InnaOne of the important aspects of the market environment, which allows to take a prominent place as long as possible and hold leading positions is competitiveness of enterprises. The problem of determining the competitiveness of enterprises is very important for certain market segments and for the efficient operation of enterprises. To solve this problem, necessary to identify the factors that influence the possibility of winning or losing in competition.Документ Фактори, що впливають на утворення клейковини у тісті з житнього борошна(2011) Козир, ОлександрДля перевірки теорії негативного впливу компонентів житнього борошна на утворення пшеничної клейковини вивчено вплив житніх пентозанів на цей процес. Показано, що їх додавання не змінило кількості та якості клейковини. To test the theory negative influence of components of rye flour to education wheat gluten studied the effect of rye pentosans on this process. It is shown that adding them did not change the quantity and quality of gluten.Документ Взаємодія в системі «Викладач - Студент»(2013) Пешук, Людмила Василівна; Чернюшок, Ольга АнатоліївнаВ даній статті наведено як відбувається взаємодія між викладачами та студентами в процесі їх взаємодії, відносин та навчання. The present article describes how the interaction between teachers and students in their interactions, relationships and learning.Документ Якісна освіта в Україні: досягнення і проблеми на шляху її розвитку(2008) Нестеренко, Наталія ГеннадіївнаЦі тезиси присвячені проблемам впливу науки і освіти на економічний розвиток України протягом різних періодів її розвитку. Сьогодні в цій сфері є і досягнення і проблеми, що впливають на конкурентоспроможність України. В Україні серйозний кадровий дефіцит. Дуже важливою проблемою є зміст освіти. Буде здійснюватись особистісно орієнтоване навчання, змінюються вимоги до студентів і викладачів. Конкурентоспроможність бізнес освіти стає дуже важливою для України.