Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Використання насіння чіа, як функціональну добавку, у виробництві зефіру(2020) Усатюк, Світлана Іванівна; Бондарчук, Марина БорисівнаДосліджено питання використання функціональної добавки чіа у технології зефіру.Документ Використання аквафаби при розробці органічних кондитерських виробів пастильної групи(2021) Грицайова, Анна Олександрівна; Безпечна, Софія Костянтинівна; Кохан, Олена ОлександрівнаУ даній роботі розглянуто можливість повної заміни яєчного білка в рецептурі органічного зефіру на піноутворювач рослинного походження аквафабу виготовлену з насіння нуту. Встановленно раціональні режими приготування відвару з нуту та технологічних властивостей самої аквафаби. З метою покращення піноутворювальної здатності та стійкості піни на основі аквафаби запропоновано додаткове внесення лимонної кислоти та часткового внесення цукру на початку збивання маси. На основі аналізу органолептичних і фізико-хімічних показників якості запропоновано додатково використовувати камедь гуару, що дозволить отримати вироби подібні за якістю до контрольного зразка. This paper considers the possibility of completely replacing egg white in the recipe of organic marshmallows with a foaming agent of plant origin, aquafaba made from chickpea seeds. Rational modes of preparation of chickpea decoction and technological properties of aquafaba itself have been established. In order to improve the foaming ability and stability of aquafaba-based foam, additional input is suggested of citric acid and partial addition of sugar at the beginning of mass whipping is suggested. Based on the analysis of organoleptic and physico-chemical quality indicators, it is proposed to additionally use guar gum, which will allow to obtain products similar in quality to the control sample.Документ Санітарний нагляд за обладнанням кондитерського підприємства(2019) Рупа, Вікторія Андріївна; Петруша, Оксана ОлександрівнаПровівши санітарний нагляд на базі кондитерського підприємства використовували метод змивів з метою контролю ефективності санітарної обробки на прикладі зефіровідсаджувальної машини. After conducting sanitary surveillance at the confectionery enterprise, we used the flushing method to control the effectiveness of sanitation on the example of a marshmallow planting machine.Документ Отримання пастили оздоровчого призначення з використанням бурштинової кислоти для спортсменів(2021) Новохат, Дарина Сергіївна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаМетою роботи є отримання пастили оздоровчого призначення та обґрунтування доцільності використання бурштинової кислоти в її складі для раціону спортсменів та людей з високими фізичними та психоемоційними навантаженнями.The aim of the work is to obtain a marshmallow for health purposes and justification expediency of using succinic acid in its composition for the diet of athletes and people with high physical and psycho-emotional loads.Документ Отримання пастили оздоровчого призначення з використанням пюре чорної смородини та калини(2020) Новохат, Дарина Сергіївна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаЗапропонована рецептура пастили оздоровчої дії з використанням пюре чорної смородини та калини The proposed recipe of the marshmallow of the healing action using black currant and viburnum pureeДокумент Використання глюкози при виробництві зефіру на абрикосовому і яблучному пюре(2017) Луценко, Ірина Олегівна; Столяр, Юлія Миколаївна; Дорохович, Антонелла МиколаївнаРозглянуто можливість використання глюкози при виробництві зефіру спеціального призначення. Визначено оптимальні умови приготування зефіру на глюкозі з використанням яблучного та абрикосового пюре. Досліджено реологічні характеристики зефірних мас, розраховано коефіцієнт тиксотропії для зефірних мас на глюкозі та сахарозі. Considered the possibility of using glucose in the production of special marshmallows. The optimum conditions for the preparation of marshmallows on glucose with the use of apple and apricot mashed potatoes are determined. The rheological characteristics of the marsh-mallow masses have been investigated, the thixotropy coefficient for marsh-weaps is calculated on glucose and sucrose.Документ Удосконалення технології маршмелоу з використанням плодово-овочевої сировини у закладах ресторанного господарства(2012) Коваленко, Ірина Олександрівна; Бондар, Наталія Петрівна; Шаран, Лариса ОлександрівнаЗапропонована технологія маршмелоу з використанням порошку топінамбуру та фруктових соків. The technology of marshmallow with topinambour powder and fruit juices has been proposed.