Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
28 результатів
Результати пошуку
Документ Інноваційна технологія вакуумної перегонки із збереженням життєдіяльності дріжджів(2021) Булій, Юрій Володимирович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Ободович, Олександр Миколайович; Сидоренко, Віталій Володимирович; Хоменко, В. А.Представлено результати вакуумної дистиляції за визначених технологічних параметрів роботи бражної колони. Визначено, що в бражній колоні призупиняється новоутворення домішок, в бражному дистиляті зменшується вміст органічних домішок спирту, в післяспиртовій барді зберігаються цінні амінокислоти і вітаміни, та залишаються «живими» дріжджі.Документ Використання чистої культури дріжджів у пивоварінні(2023) Розмеріця, Ольга Володимирівна; Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман МиколайовичАктуальною проблемою у крафтовому пивоварінні є забезпечення пивоварної промисловості різними чистими культурами дріжджів з різними властивостями бродіння. Для крафтових пивоварень на ринку запропоновано комбінацію чистих культивованих дріжджів і живильного середовища, щоб, зокрема, невеликі виробництва могли легше розпочати власне культивування. Адже деякі сорти пива не можна зробити якісно без рідких дріжджів, просто тому, що вони не мають еквівалентних штамів у висушеній формі. Справа в тому, що не всі дріжджові штами добре переносять процес сушки, і тому в рідкій формі є набагато більше штамів порівняно з сухими. Це стосується, наприклад, таких бельгійських сортів як «блонд», «дубль», «тріпль». Багато пивоварів стверджують, що неможливо виготовити хороше бельгійське пиво з використанням сухих дріжджів. Виготовлення пива з такими дріжджами є більш вимогливим, але не таким складним, як може здатися. А смак пива, посилений рідкими дріжджами, – чудова винагорода за їх використання у пивоварніДокумент Перегонка і дистиляція бражки із збереженням життєдіяльності дріжджів(2021) Булій, Юрій Володимирович; Мукоїд, Роман Миколайович; Пархоменко, Анастасія МихайлівнаПроведення перегонки і дистиляції бражки в бражній колоні під вакуумом дозволяє отримати хлібопекарські дріжджі із барди, бражний дистилят з меншим вмістом домішок, підвищити якість спирту і кормову цінність барди. Відомо, що оптимальною для життєдіяльності дріжджів є температура 27-33 °С. При температурі 45-50 °С дріжджі припиняють життєдіяльність. Метою роботи було встановлення оптимальних технологічних параметрів роботи бражної колони, за яких дріжджі зберігають свою життєдіяльність. Для вирішення поставленої задачі у виробничих умовах була змонтована експериментальна бражна колона циклічної дії діаметром 300 мм, яка містила 24 лускаті тарілки. Практично доведено, що для реалізації інноваційного способу в нижній частині бражної колони розрідження повинно становити 695 мм. рт. ст. (93 кПа), у верхній її частині 710 мм. рт. ст. (95 кПа). За таких умов температура в нижній частині колони становить 38 оС, у верхній її частині 28 оС, в колоні призупиняються новоутворення домішок, у тому числі складних естерів, в бражному дистиляті зменшується вміст органічних домішок спирту, в післяспиртовій барді зберігаються цінні амінокислоти і вітаміни, що в значній мірі покращує кормову цінність барди, та залишаються «живими» дріжджіДокумент Синтез наночасток срібла за допомогою сахароміцетів(2021) Потапенко, Валерія Віталіївна; Коваль, Ростислав ВіталійовичРозглядаючи наночастки срібла у розрізі практичного застосування у медицині, великий практичний інтерес у якості продуцента викликають дріжджі. Дріжджі Saccharomyces сerevisiae є одним з найбільш досліджених і широко використовуваних у промисловості мікроорганізмів, адже культура сахароміцетів досить швидко росте і не вибаглива до поживних середовищ та не потребує особливих умов проведення процесу біосинтезу. Дріжджові клітини містять більшу кількість ферментів редуктаз, які беруть участь в утворенні наночасток, а їх мембрани виділяють адгезивні білки, які можуть сприяти закріпленню іонів металу на мембрані клітини.Документ Синтез дріжджами роду Saccharomyces наночасток срібла з антибактеріальними властивостями(2021) Потапенко, Валерія Віталіївна; Скроцька, Оксана ІгорівнаНа сьогоднішній день лікарі часто стикаються зі складнощами під час лікування пацієнтів від хвороб бактеріального походження. Бактерії швидко набувають стійкості до антибіотиків, тому актуальним є пошук нових агентів для боротьби з патогенними бактеріями. Наночастинки срібла можуть бути альтернативою антибіотиків через їх унікальні антибактеріальні властивості. Дріжджі роду Saccharomyces є непатогенними та безпечними для роботи мікроорганізмами, тому їх розглядають як перспективні обʼєкти для біогенного синтезу наночастинок срібла.Документ Інтенсифікація процесу вирощування дріжджів у виробництві біоетанолу(2019) Олійник, Світлана Іванівна; Процан, Наталія Вікторівна; Ткаченко, Любов ВолодимирівнаВикористання молочної сироватки для вирощування дріжджів у виробництві біоетанолу дає змогу скоротити тривалість процесу вирощування до 4 годин. The use of whey for the cultivation of yeast in the production of bioethanol allows to reduce the duration of the cultivation process to 4 hours.Документ Ефективність використання порошків пряних коренеплодів і кореневищ для збагачення пшеничного дріжджового хліба(2019) Івчук, Надія Павлівна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаВизначено, що використання у рецептурі хліба пшеничного 3-9 % порошків із коренеплодів селери, петрушки, пастернаку і кореневищ імбиру та 5% порошку хрону не приводить до зниження активності дріжджів роду SACCHAROMYCES та дозволяє збагатити готовий виріб цінними біологічно активними речовинами даної сировини.Документ Узагальнений підхід до масообміну в газорідинних середовищах(2013) Альохін, Денис Ігорович; Коваль, Ольга Володимирівна; Піддубний, Володимир АнтоновичВстановлення енергетичного балансу газорідинних систем; розробка методів цільового використання кінетичної і потенціальної енергії газорідинних систем на інтенсифікацію процесів масообміну. Installing energy balance gas-liquid systems; developing methods intended use kinetic and potential energy of gas-liquid mass transfer processes for intensification.Документ Насичення діоксидом вуглецю середовища при зброджуванні пивного сусла, і аналіз факторів впливу на дріжджову клітину(2016) Коваль, Ольга Володимирівна; Стахурська, Лілія Вацлавівна; Василів, Володимир ПавловичРозвиток пивоварної технології і її мікробіологічного забезпечення стрімко доповнюється новітнім апаратурним забезпеченням. Таке поєднання потребує відповідного наукового обґрунтування та інформативних потоків для можливості оцінки спеціалістами подальших перспектив розвитку промисловості. Development of brewing technology and its rapid microbiological software is complemented by the latest hardware support. This combination requires appropriate scientific justification and informative flows to enable evaluation experts the future prospects of the industry.Документ Удосконалення технології квасу «Український» з використанням сухої комбінованої закваски(2003) Данилевська, Людмила Вікторівна
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »