Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
195 результатів
Результати пошуку
Документ Дистанційне вивчення філософських наративів очима аспірантів: переваги і недоліки(2021) Білецький, Микола Сергійович; Крищенко, Дмитро Олександрович; Романюк, Володимир Тарасович; Кітов, Микола ГригоровичВ роботі розглядаються різні аспекти дистанційного вивчення аспірантами дисципліни "Історія філософії та філософія науки". Обґрунтована важливість вивчення філософського курсу для інженерних спеціальностей. Сформульовані рекомендації щодо дистанційного викладання філософських дисциплін для аспірантів.Документ Core ontology for describing production equipment according to intelligent production(2022) Vlasenko, Lidia; Lutska, Natalia; Zaets, Natalia; Korobiichuk, Igor; Hrybkov, SerhiiThis article presents the development of a core ontology for describing knowledge about the technological and technical parts of a production plant, in particular, theoretical knowledge for monitoring, diagnosing and forecasting of production equipment, taking into account the concept of Industry 4.0. This study is related to the definition of terms and their relationships for the processing industry in the core ontology. The core ontology is the basis for the development of domain and application ontologies, which create conditions for the system solution for the complex problems of operating industrial equipment. It consists of an ontological classification of core concepts according to the fundamental basic formal ontology. The essences of BFO were specified and revealed by methods of decomposition and generalization according to generally accepted structures of industrial enterprises. The proposed ontology contains 33 classes, 7 object properties and 34 individuals. The ontology is conceptually transparent and semantically clear, so it is suitable for theoretical knowledge transfer, sharing and retrieval. The ontology is implemented in the OWL language and validated. This article provides examples of requests for work with ontology, which prove the effectiveness of its use in industrial enterprises.Документ Багатокритеріальна оптимізація солодового відділення пивзаводу(2019) Романов, Микола СергійовичВирішення багатокритеріальної задачі по своїй природі компромісне та засноване на суб’єктивній інформації. Процес знаходження рішення складається з двох етапів: спочатку відбувається розпізнавання ситуації, а потім, за допомогою закладених сценаріїв здійснюється формування оптимального управління у відповідності до критеріїв управління технологічними процесами виробництва пива.Документ Інформаційні аспекти управління процесами підвищення ефективності та якості технологічного процесу виробництва пива.(2020) Романов, Микола СергійовичТехнологічні процеси в пивоварінні характеризуються, великою складністю і різноманітністю. Загальною характерною рисою всіх існуючих технологічних процесів є те, що для перетворень вихідної сировини, матеріалу чи напівфабрикату, які здійснюються в результаті їх перебігу, в певний кінцевий продукт необхідна велика кількість функціонально відмінних ступенів переробки.Документ Отримання комплексних показників оцінки якості пива на різних етапах приготування.(2021) Романов, Микола Сергійович; Герасименко, Тетяна МихайлівнаЯкість пива може бути оцінено кваліметричними методами за допомогою комплексного показника. Виробництво пива є масовим і тому величина комплексного показника якості виробів змінюється. Підвищення якості продукції та всіх супутніх процесів, що можна оцінити за допомогою параметрів якості дозволить підвищити прибутковість та конкурентоспроможність підприємства. Зміна фізико-хімічних властивостей сусла та параметрів затирання та бродіння є основними показниками, які впливають на результат. Також на якість готового пива дуже впливають інші фактори. Через це величина комплексного показника якості готового пива змінюється випадково та має ймовірнісний характер.Документ Управління процесами підвищення якості пива(2021) Романов, Микола СергійовичЯкість пива може бути оцінено кваліметричними методами за допомогою комплексного показника. Виробництво пива є масовим і тому величина комплексного показника якості виробів змінюється. Метою процесу в цілому є підвищення прибутковості та конкурентоспроможності підприємства за рахунок підвищення якості продукції та всіх супутніх процесів, що можна оцінити за допомогою параметрів якості. Так, зміна фізико-хімічних властивостей сусла та параметрів затирання та бродіння є основними показниками , які впливають на результат. Крім названих основних дій, на якість готового пива дуже впливають вологість товарного солоду, дотримання пауз затирання, вміст ферментів та інші фактори. Через це величина комплексного показника якості готового пива змінюється випадково та має ймовірнісний характер.Документ Компоненти системи підтримки прийняття рішень на основі ситуаційної моделі(2022) Криворучко, Олена Володимирівна; Костюк, Юлія Володимирівна; Самойленко, Юлія ОлександрівнаДокумент Проблеми захисту корпоративних інформаційно-телекомунікаційних мереж(2022) Костюк, Юлія Володимирівна; Самойленко, Юлія ОлександрівнаВ статті розглянуто проблеми захисту корпоративних інформаційно-телекомунікаційних мереж, захист яких здійснюється в умовах неповної та нечіткої інформації про мережеві процеси. Тому необхідно повністю забезпечити безпечне функціонування КІТМ в умовах атак зловмисниками на інформаційні ресурси та процеси.Документ Трансформація загроз економічній безпеці держави(2022) Костюк, Юлія Володимирівна; Самойленко, Юлія ОлександрівнаДокумент Алгоритми формування нейронних мереж для вирішення задач моделювання та прогнозування якості(2022) Криворучко, Олена Володимирівна; Костюк, Юлія Володимирівна; Самойленко, Юлія Олександрівна