Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Ефективні методи очищення води як невід`ємна складова стратегії збереження якості водних ресурсів(2024) Тертичний, Михайло Леонідович; Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаЗабруднення водних ресурсів на сучасному етапі є серйозною проблемою, яка потребує негайного вирішення. Розвиток ефективних методів водоочищення є критично важливим для збереження якості водних ресурсів і забезпечення здоров'я населення. Матеріалом дослідження є вода з різних природних джерел (річки, озера) та водопровідна вода.Документ Визначення оптимальної кількості ягідного коагулянту для осадження білків молока(2021) Грек, Олена Вікторівна; Пшенична, Тетяна Володимирівна; Ніколаєва, Марія СергіївнаЗапропоновано здійснювати процес осадження білків молока із застосуванням в якості коагулянту чорничної пасти, що є джерелом органічних кислот, поліфенольних сполук, вітамінів, макро- та мікронутрієнтів. Встановлено, що внесення ягідного коагулянту у кількості 7 % в молоко за температури (75±1) °С та тривалості витримки 3 хв характеризується відповідним процесом дестабілізації, а також має достатній вплив на вихід концентрату білково-чорничного, з врахуванням обмежень за органолептичними показниками.Документ Розроблення критеріїв вибору ягідної сировини в якості коагулянту білків молока(2020) Пшенична, Тетяна Володимирівна; Грек, Олена ВікторівнаРозроблено критерії вибору ягідної сировини, як коагулянту для термокислотного осадження білків молока. Доведено відповідність ягід чорної смородини вимогам за регіональною доступністю, врожайністю, наявністю промислових форм перероблення, рівнем органічних кислот та вітаміну С.The criteria for the selection of berry raw materials as a coagulant for thermo acid coagulation of milk proteins have been developed. The compliance of black currant berries with the requirements for regional availability, productivity, the presence of industrial processing forms, the level of organic acids and vitamin C has been proven.Документ Оптимізація параметрів термокислотного осадження білків молока ягідними коагулянтами(2018) Пшенична, Тетяна Володимирівна; Грек, Олена ВікторівнаЗа допомогою математичної обробки даних експерименту було отримано аналітичні залежності у вигляді рівнянь регресії, які адекватно описують зміну фізико-хімічних показників білково-ягідних згустків в досліджуваному діапазоні режимів термокислотної коагуляції. Отримані результати дають можливість регулювати якісні показники білково-ягідних згустків в залежності від подальшого їх використання для виготовлення різних сиркових продуктів з нормованою масовою часткою вологи, вологоутримуючою здатністю та активною кислотністю. Analytical dependencies were obtained in the form of regression equations that adequately describe the change in the physicochemical parameters of protein-berry clots in the studied range of thermo-acid coagulation regimes. The results obtained make it possible to adjust the quality indicators of protein-berry clots, depending on their further use for the manufacture of various cheese products with a normalized mass fraction of moisture, water-holding capacity and active acidity.Документ Екологічні аспекти очищення транспортерно-мийної води бурякоцукрового виробництва основними солями алюмінію(2011) Лукіянчук, О. Ю.; Салавор, Оксана Мирославівна; Ничик, Оксана ВасилівнаІснуючі способи очищення транспортерно-мийних вод цукрових заводів не дозволяють комплексно вирішувати питання очищення, знезараження води та запобіганню піноутворення в ній. У роботі представлено спосіб, що дозволяє максимально ефективно вирішити поставлену задачу за рахунок впливу алюмінієвмісних коагулянтів. Використання запропонованих коагулянтів дозволяє суттєво зменшити питомі витрати свіжої води заводу та кількість стічних вод на одиницю перероблюваних буряків.Документ Синтез нових ефективних коагулянтів для підготовки питної води(2006) Запольський, Анатолій Кирилович; Хижняк, Ольга ОлександрівнаРобота присвячена дослідженню коагуляційних властивостей реагентів основного характеру і направлена на вивчення умов практичного застосування основних солей алюмінію – оксисульфатів (ОСА) і оксихлоридів алюмінію (ОХА) в процесах коагуляційного очищення природних і промислових вод. Work is sanctified to research of coagulative properties of reagents of basic character and sent to the study of terms of practical application of basic salts of aluminium – oxisulfate of aluminium and to the oxichloride of aluminium in of the coagulative cleaning of natural and industrial waters.Документ Порівняння ефективності очищення природної води композитними коагулянтами(2007) Хижняк, Ольга Олександрівна; Запольський, Анатолій КириловичМетою роботи було підбір композиції, яка включала в себе коагулянт і бактерицидний флокулянт для очищення і знезараження природної води і була б найбільш ефективною. В якості бактерицидного флокулянту використовували бактерицидні флокулянти в композиції з основними солями алюмінію. В результаті досліджень підібрано дози та вивчені бактерицидні особливості як коагулянту, так і флокулянтів. Як тест – мікроорганізм використовували Е.coli.б The aim of work was selection of composition that included for itself a coagulant and bactericidal floculant for cleaning and disinfestation of natural water. As bactericidal floculant used bactericidal floculants in composition with basic salts of aluminium/ As a result of researches doses and studied bactericidal features are neat to both the coagulant and floculants. As a test is a microorganism used Е.coli.Документ Применение основного сульфата алюминия для подготовки экстрагента сахарозы из свекловичной стружки(2004) Гусятинская, Наталия Альфредовна; Липец, Антон Адамович; Тетерина, Светлана НиколаевнаПриведены результаты исследований по использованию основного сульфата алюминия в процессе экстрагирования сахарозы. The results of studies on the use of basic aluminum sulfate in the process of extraction of sucrose.