Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 15
  • Ескіз
    Документ
    Про небезпеку радіотоксичності дочірніх продуктів розпаду радону у приміщеннях
    (2023) Васильченко, Яна Анатоліївна; Сірик, Аліна Олегівна
    У роботі розглянуто вплив радону на організм людини з урахуванням законодавчого регулювання допустимої кількості цього газу в житлових і громадських приміщеннях; радіотоксичність його дочірніх продуктів розпаду – короткоіснуючих ізотопів полонію, вісмуту, свинцю – дуже висока. Зазначено про необхідність реконструкції будівель з метою проведення певних протирадонових заходів на рівні архітектурного проекту.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення системи простежуваності під час виробництва макаронних виробів
    (2022) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Система простежуваності дає можливість запобігати виникненню небезпеки, а також полегшує підтримання ефективного функціонування інших систем впроваджених на виробництві макаронних виробів.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив пилу прянощів і спецій на працівників кухні
    (2020) Шебеда, Анна Андріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Динамічний розвиток закладів харчування потребує постійного оновлення та розроблення нових страв. Майже кожна страва основної кухні відбувається з використанням прянощів, приправ та спеції. У роботі визначено небезпечні фактори у повітрі робочої зони працівників кухні, що використовують прянощі, приправи та спеції для виготовлення страв. Ідентифіковано заходи і засоби захисту здоров’я працівників закладу ресторанного господарства. The dynamic development of restaurants requires constant updating and development of new dishes. Almost every main course dish is made using seasonings and spices. The paper identifies hazards in the air of the work area of kitchen workers who use seasonings and spices for cooking. Measures and means to protect the health of restaurant employees have been identified.
  • Ескіз
    Документ
    Небезпека використання та вживання стручкового перцю роду capsicum annuum
    (2020) Лахно, Анастасія Ігорівна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    У даній роботі було визначено чинники небезпеки при використанні та вживанні стручкового перцю роду capsicum annuum у закладах ресторанного господарства як працівниками кухні так і відвідувачами. Комплексна оцінка ризику небезпеки використання та вживання таких прянощі дозволить оцінювати та обирати безпечні методи використання для працівників кухні та вживати заходи щодо екстреної (невідкладної) першої медичної допомоги у разі прояву алергічної реакції у відвідувачів закладу чи працівників. The paper identifies the risk factors for the use and consumption of capsicum annuum in restaurants in the restaurant industry as kitchen staff and visitors. A comprehensive risk assessment of the hazard of using and consuming such spices will allow you to evaluate and choose safe methods of use for kitchen staff and take measures for emergency first aid in case of an allergic reaction in visitors to the institution or employees.
  • Ескіз
    Документ
    Небезпека спалювання листя
    (2019) Кібіш, Валерія; Накемпій, Олена Костянтинівна
    Спалювання листя надзвичайно шкідливе та є прямим порушенням ряду норм чинного законодавства. За нього передбачений адміністративний штраф як для громадян, так і для компаній. У щільних вологих купах горіння проходить без достатнього доступу кисню. А це означає, що при спалюванні утворюється не вугле-кислий газ СО2, а СО - тобто чадний газ, який легко проникає всередину організму людини навіть через шкіру та має здатність накопичуватись. Найефективнішим способом є компостування. Burning leaves is extremely harmful and is a direct violation of a number of norms of the current legislation. It provides for an administrative fine for both citizens and companies. In dense moist batches of combustion passes without sufficient oxygen. And this means that at burning not carbon-acid gas CO2 is formed, and CO - that is, carbon monoxide, which easily penetrates into the human body even through the skin and has the ability to accumulate. The most effective way is to compost.
  • Ескіз
    Документ
    Упередження небезпек пилового забруднення
    (2018) Володченкова, Наталія Валеріївна; Накемпій, Олена Костянтинівна
    Впровадження вимог європейської моделі законодавства з екологічної безпеки потребує від підприємств зберігання, переробки та використання зерна удосконалення систем очищення повітря. Для розроблення технічних рішень щодо зменшення пилоутворення та попередження його впливу на виробничий персонал та навколишнє середовище проведено дослідження з використанням методу аналізу технологічних відхилень при обґрунтуванні небезпек, які можуть виникати в результаті порушень технологічних регламентів виробництва. Implementation of the requirements of the European model of environmental safety legislation requires from the enterprises of storage, processing and use of grain for the improvement of air purification systems. To develop technical solutions for reducing dust formation and preventing its impact on production personnel and the environment conducted research using the method of analysis of technological deviations in substantiating the hazards that may arise as a result of violations of technological regulations of production.
  • Ескіз
    Документ
    Небезпеки на кухні: як уникнути харчових отруєнь ?
    (2017) Ткач, Дарина Олександрівна; Заєць, Віра Анатоліївна
    В тезах було розглянуто, щоб уникнути харчових отруєнь в закладах ресторанного господарства потрібно дотримуватись певних правил. Профілактика — це основний захід, що допоможе убезпечити себе та своїх близьких від харчової токсикоінфекції. Харчове отруєння — це на 90% неуважність, недотримання санітарії самою людиною. Theses were considered, in order to avoid food poisoning in the restaurants catering to certain rules. Prevention is a key measure that will help protect oneself and their relatives from food-borne toxi- mics. Food poisoning is 90% inattentiveness, lack of sanitation by the person himself.
  • Ескіз
    Документ
    Використання генно-модифікованих організмів (ГМО) в харчових продуктах - досягнення науки чи небезпека
    (2015) Мазур, Лариса Михайлівна; Шульга, Сергій Іванович; Попова, Інна Вадимівна
  • Ескіз
    Документ
    Небезпеки, які є всюди і завжди, а також такі, з якими ми не в змозі боротися
    (2011) Пилявський, Юрій
    Аналізуючи вітчизняних експертів та експертів у різних країнах,можна прийти до висновку що мобільні телефони все таки завдають шкоди. Надзвичайно вони шкідливі для дітей(до 21-го року),так як у них череп ще досить тонкий і нерозвинений. Analysing domestic experts and experts in different countries, it is possible to come to the conclusion that mobile telephones harm all the same. Extraordinarily they are harmful for the children(to 21th) of,tak as for them a skull yet is thin enough and undeveloped.
  • Ескіз
    Документ
    Яку воду ми п’ємо – таке буде ваше здоров’я
    (2011) Мусенко, А. Р.
    Вода може бути не тільки джерелом життя усього живого, але й приховувати багато небезпек. З води, як заявляють науковці, людина отримує до 60% хвороб, і негативний вплив неякісної води передусім відчуватимуть ті, хто має хронічні захворювання. Water can be not only the source of life all living but also to hide many dangers. From water, as research workers, man, declare gets to 60% illnesses, and foremost those, who has chronic diseases will feel negative influence of off-grade water.