Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Топінамбур як джерело пребіотиків в харчовому раціоні(2023) Касьяненко, Анастасія Андріївна; Силка, Ірина Миколаївна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаДокумент Бактеріотерапевтичні препарати та функціональні продукти харчування на основі рослинної сировини(2021) Старовойтова, Світлана ОлександрівнаСучасні методи корекції порушень та профілактики нормобіоти хазяїна (людини або тварини) ґрунтуються на використанні широкого спектру бактеріотерапевтичних препаратів та функціональних продуктів харчування, збагачених пробіотичними мікроорганізмами. Спектр таких препаратів з кожним роком стає все ширше: пробіотики, пребіотики, синбіотики, метабіотики, кобіотики, імунобіотики, психобіотики, нутрицевтики тощо. Особливої уваги сьогодні заслуговують пребіотики та синбіотики, що у своєму складі містять речовини рослинного походження, і не тільки, для стимуляції росту та розмноження нормобіоти хазяїна.пробиотики, пребиотики, синбиотики, метабиотики, кобиотики, иммунобиотики, психобиотики, нутрицевтики и т.д. Modern methods of correction of disorders and prevention of normobiota of the host (human or animal) are based on the use of a wide range of bacteriotherapeutic drugs and functional foods enriched with probiotic microorganisms. The range of such drugs is becoming wider every year: probiotics, prebiotics, synbiotics, metabiotics, kobiotics, immunobiotics, psychobiotics, nutraceuticals, etc. Special attention today deserves prebiotics and synbiotics, which contain substances of plant origin, and not only to stimulate the growth and reproduction of normobiota host .Документ Besondere ernährungsforme(2012) Benderska (Dushchak), OlgaPrä- und Probiotika verfolgen das gleiche Ziel: Veränderung der Intestinalflora, im Dickdarm, in Richtung von Keimen mit positiven Wirkungen. Diese Gleichgewichtsänderung resultiert einerseits aus direkten Wirkungen auf die bevorzugten Keime, andererseits aus der Verdrängung negativer Vertreter. (Neben diesem quantitativen Aspekt wird eine verbesserte Adhäsion von positiven Keimen an die Oberfläche von Epithelzellen und gleichzeitig eine verminderte Adhäsion potenziell pathogener Keime erreicht. Auch verändert sich die Konzentration bzw. Aktivität mikrobieller Metabolite und Enzyme, und es erfolgt eine Immunmodulation. Diese Veränderungen sind jedoch nicht per se von gesundheitlichem Nutzen. Пре- і пробіотики мають одну і ту ж мету: змінити кишкову флору в бік мікробів з позитивним впливом. Це зміна балансу - результат, з одного боку, від прямого впливу на бажані мікроби, з іншого – від витіснення негативних представників.Документ Mechanical and chemical processes during the development of cryogenic technology of nanopowders from topinamdur with prebiotic properties(2016) Bessarab, Alexander; Pavlyuk, Raisa; Pogarskaya, Viktoriya; Balabay, Ekaterina; Baklan (Gagan), Inna; Galinska, Olexandra; Benderska (Dushchak), OlgaMechanical and chemical processes during the development of cryogenic technology of nanopowders from topinamdur with prebiotic properties.Документ Вивчення біологічно активних речовин у нових пребіотиках із інуліновмісної сировини у формі нанопорошків(2016) Балабай, Катерина Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Павлюк, Раїса ЮріївнаВ ході досліджень було вивченно біологічно активні речовини в нових пребіотиках із інуліновмісної сировини в формі нанопорошків із топінамбура. Було використано кріогенне «шокове» заморожування, низькотемпературне подрібнення та сублімаційне сушіння. In the course of research, biologically active substances were studied in new prebiotics from inulin-containing raw materials in the form of artichoke nanopowders. Cryogenic "shock" freezing, low-temperature grinding and sublimation drying were used.Документ Дослідження можливості використання продуктів переробки скорцонери для виробництва морозива оздоровчого призначення(2013) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Івчук, Надія Павлівна; Остролуцька, Юлія СергіївнаВ даній роботі досліджено такі продукти переробки кореня скорцонери як пюре і порошок. При додаванні до морозива продуктів переробки скорцонери - пюре або порошку, отримуємо оздоровчий продукт, який має пребіотичну дію, що дозволяє зменшити ризик аліментарних захворювань та підвищити ефективність їх профілактики. This paper investigates such by-products of scorzonera root as puree and powder. When added to ice cream products of scorzonera processing - puree or powder, receive health product that has a prebiotic effect, which reduces the risk of nutritional diseases and increase the effectiveness of its prevention.Документ Обгрунтування та розроблення способу виробництва морозива з пребіотиками(2013) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Остролуцька, Юлія СергіївнаСкорцонера – рослинна сировина багата на харчові волокна і інші біологічно-активні речовини, тому є перспективним використовувати її в якості збагачувача харчових продуктів. В даній роботі досліджено такі продукти переробки кореня скорцонери як пюре і порошок. При додаванні до морозива продуктів переробки скорцонери - пюре або порошку, отримуємо оздоровчий продукт, який має пребіотичну дію, що дозволяє зменшити ризик аліментарних захворювань та підвищити ефективність їх профілактики. Scorzonera - herbs rich in dietary fiber and other biologically active substances, so it is perspective to use it as food enrichers. This paper investigates such by-products of scorzonera root as puree and powder. When added to ice cream products of scorzonera processing - puree or powder, receive health product that has a prebiotic effect, which reduces the risk of nutritional diseases and increase the effectiveness of its prevention.Документ Поліоли пребіотичної дії: можливість та доцільність їх використання при виробництві борошняних кондитерських виробів спеціального призначення(2007) Дорохович, Вікторія ВіталіївнаДосліджено в’язкість розчинів цукрозамінників поліолів та їх вплив на клейковинний комплекс, вологоутримувальну здатність борошна, піноутворювальну здатність меланжу. We researched the viscosity of solutions of sweeteners- polyols and their influence on complex of gluten, capacity to retain the moisture, capacity of mélange to make foam.