Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
15 результатів
Результати пошуку
Документ Сучасні методи виявлення фальсифікації молочного жиру(2023) Левчук, Ірина Володимирівна; Голубець, Ольга В.; Шеманська, Євгенія ІванівнаРозроблено метод комплексного підходу до ідентифікації молочного жиру, який включає аналіз жирнокислотного складу, ацилгліцеринового складу та складу стеринової фракції. Для виявлення фальсифікації молочного жиру за даними ацилгліцеринового складу визначено межі визначення чужорідних жирів, які складають від 2-10 %. Визначення фальсифікації молочної продукції за складом стеринової фракції (власне за вмістом рослинних стеринів) з використанням газової хроматомасспектроскопії є найбільш достовірним методом, який дозволяє виявити добавки олій рослинного походження від 2 % і вище.Документ Methods for wine fraud detection(2023) Kuzinska, Vladyslava; Ishchenko, VeraAccording to the Decernis Food Fraud Database, wine is among the top three most adulterated beverages. Because of its high prices, it is a prime target for adulteration, which can occur at any stage of its production or sale. The addition of cheap ingredients, dilution with water, adulteration and mislabeling are the most common types of wine fraud. Finding an accurate way to detect counterfeiting of this product can sometimes be difficult, time-consuming and expensive. Today, there are numerous analytical methods for wine identification that involve the use of specific marker compounds, stable isotope ratio measurements, and/or chromatography. They make it possible to identify the geographical origin, variety and method of production of this product. This study characterizes these methods of detecting wine adulteration.Документ Виявлення фальсифікації меду за допомогою інструментальних методів(2023) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаФальсифікація меду є серйозною проблемою у харчовій індустрії, яка порушує якість продукту та довіру споживачів. Шахраї використовують різні дешеві підсолоджувачі, що може призвести до недобросовісної конкуренції та шкідливих наслідків для здоров'я споживачів. Виявлення фальсифікації меду є важливою задачею для забезпечення якості та безпеки харчових продуктів.Документ Доцільність перевірки ікри лососевої на фальсифікацію(2019) Грибович, Юлія Сергіївна; Петруша, Оксана ОлександрівнаЗустріти фальсифікат ікри лососевої на полиці супермаркету дуже просто, оскільки ікра досить дорогий продукт, який не може зберігатися тривалий час, тому, щоб запобігти збитку, підприємці подовжуюсь терміни зберігання ікри хімічними способами, що впливає на якість та безпечність продукту. It is very easy to find counterfeit salmon caviar on a supermarket shelf, as caviar is a rather expensive product that cannot be stored for a long time, so to prevent losses, entrepreneurs extend the shelf life of caviar by chemical means, which affects the quality and safety of the product.Документ Виявлення фальсифікації меду за органолептичними показниками(2019) Кулікова, Валентина Петрівна; Петруша, Оксана ОлександрівнаОтримання меду та його імпорт, є одним із перспективних видів діяльності вітчизняного ринку харчових продуктів. Виявлення фальсифікації меду однотипного походження можливо здійснити за органолептики характеристиками, лише за умови високої досвідченості дегустатора. Honey production and import is one of the most promising activities of the domestic food market. Detection of honey falsification of the same type of origin is possible by organoleptic characteristics only if the taster is highly experienced.Документ Експрес-методи виявлення фальсифікації харчових продуктів(2020) Божко, Анастасія Юріївна; Чорна, Анастасія ІванівнаЕкспрес-методи ґрунтуються на якісних хімічних реакціях, які дозволяють підтвердити достовірність харчового продукту або виявити його фальсифікацію. Застосування експрес-методів дозволяє швидко виявити фальсифікацію харчових продуктів.Документ Дослідження способів фальсифікації заварних тістечок «Іриска»(2020) Божко, Анастасія Юріївна; Чорна, Анастасія ІванівнаВиробництво фальсифікованих борошняних кондитерських виробів задовольняє лише потреби їх кількості, а не якості і безпечності.Заварні тістечка є популярною продукцією, тому можуть піддаватися таким видам фальсифікації: якісна, кількісна, інформаційна, асортиментна, вартісна. Встановлено основні методи виявлення якісної фальсифікації.Документ Характеристика видів фальсифікації сирів в Україні(2019) Кузьмін, Олег Володимирович; Огійчук, Софія МихайлівнаВ результаті аналізу розглянуто характеристику видів фальсифікації сирів As a result of the analysis, the characteristic of types of cheese falsification is consideredДокумент Ідентифікація та виявлення фальсифікації соняшникової олії(2019) Михайленко, Олександра Олегівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Тищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаНаведено аналіз методів виявлення якісної фальсифікації соняшникової олії. The analysis of methods of detection of high quality falsification of sunflower oil is given.Документ Проблеми фальсифікації молока в Україні(2018) Поштар, Марія Миколаївна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Роботько, Анастасія Юріївна; Чорна, Анастасія ІванівнаЗначні втрати внаслідок фальсифікації несе споживач й суспільство в цілому. При широкому розповсюдженні фальсифікації, виникає ризик втрати здоров’я членами суспільства, знижується тривалість життя, смертність від хвороб і харчових отруєнь, що в цілому негативно позначається на якості життя населення країни. Відповідно питання щодо ідентифікації та визначення фальсифікації молока і молочних товарів, є важливим завданням в контексті забезпечення національної безпеки держави. Considerable losses as a result of falsification are borne by the consumer and society as a whole. With widespread falsifications, there is a risk of loss of health by members of society, life expectancy, mortality from illness and food poisoning, which in general negatively affects the quality of life of the population. Accordingly, the issue of identification and identification of falsification of milk and dairy products is an important task in the context of ensuring the national security of the state.