Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Monitoring for nitrates in vegetables and potable water
    (2013) Ganchuk, Victoria; Kostenko, Elizaveta; Butenko, Olena
    The Presented results of the determination nitrate in vegetable and fruit, which have grown in 2009 different producers. The question of the influence of the weather conditions is Discussed on contents nitrate in vegetable product. Recommendations are Given on reduction amount nitrate in vegetable and fruit of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Monitoring of nitrites in sausage products
    (2013) Kostenko, Elizaveta; Butenko, Olena; Ganchuk, Victoria
    The Presented results photometric determinations nitrite in sausage product from different producers.
  • Ескіз
    Документ
    Контроль плодоовочевої продукції на вміст нітратів
    (2010) Ганчук, Вікторія Дмитрівна; Христіансен, Маргарита Георгіївна; Костенко, Єлизавета Євгеніївна
    Представлені результати визначення нітратів у овочах та фруктах, що виращені в 2009 році різними товаровиробниками. Обговорюється питання впливу погодних умов на вміст нітратів у рослинній продукції. Дані рекомендації щодо зменшення кількості нітратів у плодоовочевій продукції. The Presented results of the determination nitrate in vegetable and fruit, which have grown in 2009 different producers. The question of the influence of the weather conditions is Discussed on contents nitrate in vegetable product. Recommendations are Given on reduction amount nitrate in vegetable and fruit of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення нітратів і нітритів у харчових продуктах
    (2012) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Біла, Галина Миколаївна; Ганчук, Вікторія Дмитрівна; Христіансен, Маргарита Георгіївна
    Представлені результати іонометричного визначення нітратів у овочах та фруктах, що вирощені в 2011 році в різних районах України. Представлені результати фотометричного визначення нітритів у ковбасних виробах від різних товаровиробників. The Presented results ionometric determinations nitrate in vegetable and fruit, which have grown in 2011 in different region of the Ukraine. The Presented results photometric determinations nitrite in sausage product from different producers.
  • Ескіз
    Документ
    Накопичення нітратів рослинною продукцією в аномальних погодних умовах 2010 року
    (2011) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Ганчук, Вікторія Дмитрівна; Христіансен, Маргарита Георгіївна
    Представлені результати визначення нітратів у овочах та фруктах, що виращені в 2010 році різними товаровиробниками. Обговорюється питання впливу погодних умов на вміст нітратів у рослинній продукції. Дані рекомендації щодо зменшення кількості нітратів у плодоовочевій продукції. The Presented results of the determination nitrate in vegetable and fruit, which have grown in 2010 different producers. The question of the influence of the weather conditions is Discussed on contents nitrate in vegetable product. Recommendations are Given on reduction amount nitrate in vegetable and fruit of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Протекторні властивості харчових продуктів, які не містять пектину, щодо Плюмбуму (ІІ)
    (2011) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Стахмич, Т. В.; Бутенко, Олена Миколаївна
    Досліджено комплексоутворення Pb (II) з амінокислотами, що входять до складу харчових продуктів. Отримані кількісні характеристики їх складу і стійкості використані для прогнозування протекторних властивостей харчових продуктів по відношенню до іонів Pb (II).Изучено комплексообразование Pb (II) с аминокислотами, входящими в состав пищевых продуктов. By means of metal-indicator method is studied complexformation Pb (II) with amino acid, which fragments be included in squirrel of the food-stuffs. It Is Installed that Pb (II) form with amino acid colourless complex join, which absorb the light in distant ultraviolet area of the spectrum. The Calculated constant to stability. The Broughted results of the study to abilities of some food-stuffs to link Pb (II).