Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
24 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив цукрового діабету на харчування людини(2022) Дяченко, Ольга Сергіївна; Стукальська (Іванова), Наталія МиколаївнаОсновними принципами лікувального та правильного харчування при цукровому діабеті є збалансованість кількості білків, жирів і вуглеводів. Харчування при діабеті для кожного є строго індивідуальним і визначається лікарем в залежності від типу захворювання. Проте їжа повинна прийматися приблизно рівними порціями 5-6 разів на день, а її добова кількість має покривати енергетичні потреби хворого, не перевищуючи їх. Аналізуючи наукову літературу з даного питання було виявлено що, все ж таки існують однакові для всіх хворих вимоги, згідно з якими визначено, які продукти можна їсти, а які слід обмежувати.Документ Сучасні технології десертів з використанням цукрозамінників(2021) Марчук, Христина Володимирівна; Стукальська (Іванова), Наталія МиколаївнаНа підставі узагальнення теоретичного матеріалу та експериментальних досліджень обґрунтовано доцільність впровадження інноваційних холодних солодких страв – мус, з метою зниження енергетичної цінності, для осіб хворих на цукровий діабет. Встановлено позитивний вплив цукрозамінників на органолептичні та фізико-хімічні показники якості мусів. Based on the generalization of theoretical material and experimental studies, the expediency of introducing innovative cold sweet dishes - mousse, with the aim of reducing the energy value, for people with diabetes is substantiated. The positive effect of sugar substitutes on the organoleptic and physico-chemical indicators of the quality of mousses was established.Документ Використання інуліновмісної сировини для виготовлення продуктів оздоровчого та профілактичного призначення(2016) Остролуцька, Юлія СергіївнаНа даному етапі досліджень запропоновано використовувати порошок скорцонери і якону для отримання морозива оздоровчого призначення. At this stage of research, it is proposed to use scorzonera powder and yacon to obtain health ice cream.Документ Визначення впливу казеїну на пружно-еластичні властивості тіста з фруктозою(2018) Дробот, Віра Іванівна; Шевченко, Анастасія ОлександрівнаВивчали вплив казеїну, як джерела повноцінного білка, на пружно-еластичні властивості тіста для булочних виробів з фруктозою для діабетичного харчування. Дослідження проводили за фаринографом та альвеографом. The effect of casein as a source of complete protein on the elastic-springy properties of dough for bakery products with fructose for diabetic nutrition was studied. The studies were performed using farinograph and alveograph.Документ Дослідження впливу молочно-білкового концентрату казеїну в технології діабетичних виробів(2017) Дробот, Віра Іванівна; Шевченко, Анастасія Олександрівна; Марченко, Ольга СергіївнаВивчали вплив молочно—білкового концентрату казеїну на процес виготовлення булочного виробу з фруктозою для хворих на цукровий діабет. Досліджено вплив добавки на мікробіологічні процеси за показником газоутворювальної здатності тіста, на структурно—механічні властивості за кількістю та якістю клейковини, показниками газоутримувальної та формоутримувальної здатності та на біохімічні процеси в тісті за динамікою накопичення та збродження цукрів, а також на якість готових виробів. The influence of milk-protein concentrate - casein on the process of making bakery product with fructose for patients with diabetes was studied. The effect of the additive on microbiological processes in terms of gas-forming ability of dough, on structural and mechanical properties in terms of quantity and quality of gluten, indicators of gas-holding and form-holding capacity and on biochemical processes in dough by dynamics of sugar accumulation and fermentation were studied, as well as influence on quality of finished products.Документ Бісквіти з застосуванням лактитолу, ізомальтитолу та морквяного соку(2020) Дорохович, Вікторія ВіталіївнаДосліджено вплив морквяного соку та цукрозамінників на піноутворення. Встановлено, що ізомальтитол та лактитол зменшують піноутворюючу здатність суміші яєчний жовток-морквяний сік. Розраховано, що 100 г бісквіту забезпечує 23,5% добової потреби вітаміну А. It is researched the effect of carrot juice and sugar substitutes on foaming. It is established that isomaltitol and lactitol reduce the foaming ability of the mix of egg yolk and carrot juice. It is calculated that 100 g of sponge cake provides 23.5% of the daily requirement of vitamin A.Документ Актуальність розроблення низькоглікемічних борошняних кондитерських виробів(2020) Дорохович, Вікторія ВіталіївнаРозглянуто доцільність розроблення низькоглікемічних борошняних кондитерських виробів. Представлено розробки кексів, бісквітів, печива з застосуванням цукрозамінників. It is сonsidered that the expediency of development low-glycemic flour confectionery. It is presented the development of cupcakes, sponge cakes, cookies using sugar substitutes.Документ Актуальність розроблення органічних кондитерських виробів спеціального призначення(2020) Дорохович, Вікторія ВіталіївнаРозглянуто можливість та доцільність розроблення органічних кондитерських виробів спеціального призначення. Визначено, що для розробленя виробів для хворих на цукровий діабет, целіакію, фенілкетонурію є необхідна органічна сировина It is considered that the possibility and expediency of development organic confectionery for special purpose. It is known that for the development of products for patients with diabetes, celiac disease, phenylketonuria there is a necessary organic raw materials.Документ Recent advances in nutrition science(2020) Siderova, Anastasiia; Harkusha, Olena O.In today’s rapid pace of life the issue of daily nutrition is very relevant. Healthy diet is essential to prevent such diseases as type 1 or 2 diabetes, cardiovascular diseases, osteoporosis and bone fractures, dental diseases, cancer, obesity, etc. It is also number one requirement in complex treatment. This study provides the analysis of the recent advances in nutrition science developed by foreign scientists for people with diseases. У сьогоднішньому швидкому темпі життя питання щоденного харчування є дуже актуальним. Здорове харчування має важливе значення для запобігання таких захворювань, як діабет 1 або 2 типу, серцево-судинні захворювання, остеопороз та переломи кісток, стоматологічні захворювання, рак, ожиріння тощо. Це також вимога номер один у комплексному лікуванні. Це дослідження дає аналіз останніх досягнень науки про харчування, розроблених іноземними вченими для людей із захворюваннями.Документ Розроблення цукерок кристалічної структури на основі тагатози(2019) Онофрійчук, Оксана Сергіївна; Кохан, Олена ОлександрівнаУ тезі показані результати досліджень, присвячених удосконаленню технології неглазурованих цукерок кристалічної структури , що виготовлені без внесення традиційного цукру – сахарози. Проаналізовано переваги інноваційного цукру – тагатози. Досліджено вплив тагатози на параметри процесу помадоутворення та формування виробів. Запропоновано внесення гігроскопічної фруктози для подовження терміну зберігання готових виробів. Підібрано раціональну комбінацію рецептурних інгредієнтів з метою отримання цукерок з дрібнокристалічною структурою.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »