Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Моральні, моральнісні та правові засади діяльності інженера(2021) Романюк, Володимир Тарасович; Кітов, Микола ГригоровичЧасто предмети гуманітарного напрямку, зокрема філософія відкидаються здобувачами інженерних спеціальностей як щось непотрібне для подальшої професійної діяльності. В цій роботі обґрунтовується важливість предмету філософія для інженерів з точки зору моралі, моральнісності та права. Для цього використані методи компаративного аналізу, синтезу, абстрагування, узагальнення та інші. Наводяться конкретні приклади з автомобілем Ford Pinto, затопленням Нового Орлеану в 2005 році, обвалом проходу в готелі Hyatt Regency міста Канзас та катастрофою космічного човника “Челенджер”. Показано, що в інженерії виникають ситуації, в яких потрібно робити моральний вибір. Це важка задача, яка передбачає філософські роздуми. Відсторонення від розв’язання моральних дилем або формальне до них ставлення призводить до фатальних наслідків. Для глибшого розуміння вказаних проблем, розглянуте співвідношення моралі, моральнісності та права, як форм людської культури. Розглянуті різні підходи до здійснення моральних виборів в інженерії – утилітарний, кантіанський, правовий, чеснот. Зроблено висновок про їх недосконалість. Проаналізована спроба попередити майбутні катастрофи через створення кодексів поведінки інженерів, які комбінують різні підходи.Документ Перспективи та сучасне бачення дисципліни «Інжиніринг у ресторанному бізнесі»(2022) Кузьмін, Олег ВолодимировичУ роботі представлено перспективи та сучасне бачення дисципліни «Інжиніринг у ресторанному бізнесі», що дозволить здобувачам проводити керівництво і координацію людськими і матеріальними ресурсами упродовж життєвого циклу проєкту у закладах ресторанного господарства. The paper presents the perspectives and modern vision of the discipline "Engineering in the restaurant business", which will allow applicants to manage and coordinate human and material resources throughout the life cycle of the project in the restaurant industry.Документ Models of engineering in restaurant business(2022) Hubar, Tetiana; Kuzmin, OlegThe work presents an analytical review of engineering models for the distribution of responsibility between participants in construction projects depending on the type of contract. У роботі представлено аналітичний огляд моделей інжинірингу щодо розподілу відповідальності між учасниками будівельних проектів залежно від типу контракту.Документ International franchising as a form of technology transfer and engineering service(2022) Bilousova, Liudmyla; Kuzmin, OlegConsidered one of the most effective forms of international economic activity both at the global level and at the level of integration associations, because franchising provides undeniable advantages for all participants of the franchise agreement and for the country as a whole. Розглянуто одну із найефективніших форм міжнародної економічної діяльності як на глобальному рівні, так і на рівні інтеграційних об’єднань, тому що франчайзинг забезпечує незаперечні переваги для всіх учасників франчайзингової угоди та для країни у цілому.Документ Сучасне бачення дисципліни «Інжиніринг у ресторанному бізнесі»(2019) Кузьмін, Олег ВолодимировичВ роботі розглянуто сучасне бачення дисципліни «Інжиніринг у ресторанному бізнесі» The paper considers the modern vision of the discipline "Engineering in the restaurant business"Документ Проблеми здійснення зовнішньоекономічної діяльності вітчизняними машинобудівними підприємствами(2015) Нейкова, Лідія Іванівна; Круліковська, Наталія Віталіївна