Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 26
  • Ескіз
    Документ
    Біосинтез пробіотичних культур для виробництва ковбасних виробів
    (2023) Муренко, Кирил Миколайович; Воронцов, Олександр Олександрович
    Ферментація є одним із методів біоконсервування, який використовується як у нових, так і в традиційних харчових продуктах. Закваска — це мікробіологічна культура певних організмів, що складається із середовища культивування або поживних рідин, колонізованих живими мікроорганізмами для ферментації. Найбільш оптимальним штамом, який бажано використовувати в якості компонента закваски для ковбас є L. rhamnosus Lr-32, оскільки він показав гарну продуктивність росту, синтезу молочної кислоти, стійкість при низьких значеннях рН, не виявляв активності щодо декарбоксилювання амінокислот
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні аспекти дизайну нових засобів корекції та відновлення нормобіоти
    (2021) Старовойтова, Світлана Олександрівна
    Сучасні методи корекції порушень у мікробній екосистемі людини ґрунтуються на використанні широкого спектру біологічних препаратів і спеціальних харчових продуктів збагачених пробіотичними мікроорганізмами. Найчастіше у профілактичній та відновлювальній медицині використовують спеціально підібрані пробіотичні мікроорганізми (переважно представники нормальної мікробіоти травного тракту) у вигляді пробіотичних лікарських препаратів, біологічно активних добавок (БАД) та функціональних продуктів харчування (ФПХ). Modern methods of correction of disorders in the human microbial ecosystem are based on the use of a wide range of biological products and special foods enriched with probiotic microorganisms.Most often in preventive and restorative medicine specially selected probiotic microorganisms (mainly representatives of the normal microbiota of the digestive tract) are used in the form of probiotic drugs, biologically active supplements and functional foods.
  • Ескіз
    Документ
    Взаємозв’язок нормобіоти кишечнику та особливості перебігу Covid-19
    (2021) Старовойтова, Світлана Олександрівна; Антонюк, Марія Миколаївна
    Визначення потенційної ролі, яку відіграють мікроорганізми нормобіоти кишечника у патогенезі COVID-19 може дозволити використовувати мікробіомний профіль ризику для ідентифікації осіб, яким загрожує важка хвороба або запальний процес. А також раціональне поєднання бактеріотерапевтичних препаратів і функціональних продуктів харчування збагачених пробіотичними мікроорганізмами поряд із сучасними методами лікування можуть значно покращити та прискорити одужання пацієнтів хворих на COVID-19.// Определение потенциальной роли, которую играют микроорганизмы нормобиоты кишечника в патогенезе COVID-19 может позволить использовать микробиомний профиль риска для идентификации лиц, которым грозит тяжелая болезнь или воспалительный процесс. А также рациональное сочетание бактериотерапевтических препаратов и функциональных продуктов питания обогащенных пробиотическими микроорганизмами наряду с современными методами лечения могут значительно улучшить и ускорить выздоровление пациентов с COVID-19.// Determining the potential role played by gut normobiota in the pathogenesis of COVID-19 may allow the use of a microbiome risk profile to identify individuals at risk of severe disease or inflammation. As well as a rational combination of bacteriotherapeutic drugs and functional foods enriched with probiotic microorganisms, along with modern treatments, can significantly improve and accelerate the recovery of patients with COVID-19.
  • Ескіз
    Документ
    Разработка нового поколения пробиотических препаратов – кобиотиков
    (2020) Старовойтова, Светлана Александровна
    Термин «Кобиотик» был введен в 2013 году. Кобиотики основаны на идее, что если поместить пробиотики, пребиотики (топливо для пробиотиков) и дополнительный пищевой компонент в кишечник, это будет способствовать хорошему бактериальному росту, подавлению роста «плохих» бактерий и улучшению общего состояния здоровья хозяина. Кобиотики наряду с пробиотиками могут стать эффективными средствами для терапии и профилактики многих патологических состояний хозяина. Преимуществом кобиотиков является отсутствие негативных эффектов присущих стандартным пробиотикам. // The term “Сobiotiс” was introduced in 2013. Сobiotics are based on the idea that if you put probiotics, prebiotics (probiotic fuel) and an additional food component in the intestine, this will promote good bacterial growth, suppress the growth of "bad" bacteria and improve the overall health of the host. Cobiotics along with probiotics can be effective in the treatment and prevention of many pathological conditions of the host. The advantage of cobiotics is the absence of negative effects inherent in standard probiotics.// Термін «Кобіотик» був введений в 2013 році. Кобіотики засновані на ідеї, що якщо помістити пробіотики, пребіотики (паливо для пробіотиків) і додатковий харчовий компонент в кишечник, це буде сприяти гарному бактеріального росту, пригніченню росту «поганих» бактерій і поліпшенню загального стану здоров'я хазяїна. Кобіотики поряд з пробіотиками можуть стати ефективними засобами для терапії та профілактики багатьох патологічних станів хазяїна. Перевагою кобіотіков є відсутність негативних ефектів властивих стандартним пробіотиків.
  • Ескіз
    Документ
    Besondere ernährungsforme
    (2012) Benderska (Dushchak), Olga
    Prä- und Probiotika verfolgen das gleiche Ziel: Veränderung der Intestinalflora, im Dickdarm, in Richtung von Keimen mit positiven Wirkungen. Diese Gleichgewichtsänderung resultiert einerseits aus direkten Wirkungen auf die bevorzugten Keime, andererseits aus der Verdrängung negativer Vertreter. (Neben diesem quantitativen Aspekt wird eine verbesserte Adhäsion von positiven Keimen an die Oberfläche von Epithelzellen und gleichzeitig eine verminderte Adhäsion potenziell pathogener Keime erreicht. Auch verändert sich die Konzentration bzw. Aktivität mikrobieller Metabolite und Enzyme, und es erfolgt eine Immunmodulation. Diese Veränderungen sind jedoch nicht per se von gesundheitlichem Nutzen. Пре- і пробіотики мають одну і ту ж мету: змінити кишкову флору в бік мікробів з позитивним впливом. Це зміна балансу - результат, з одного боку, від прямого впливу на бажані мікроби, з іншого – від витіснення негативних представників.
  • Ескіз
    Документ
    Кобіотики, як новий вид пробіотиків
    (2019) Старовойтова, Світлана Олександрівна
    В результаті проведення роботи узагальнена наукова інформація в галузі створення і механізмів дії нового покоління пробіотиків - кобіотиків. Кобіотики більш функціональні, ніж синбіотики, оскільки є комбінацією прибіотиків, пребіотиків і травних ферментів. Ця концепція дозволяє підвищити поживну цінність синбіотиків завдяки включенню в них різних типів травних ферментів і ферментів для виділення пребіотиків з їх природних джерел. As a result of the work, generalized scientific information in the field of creation and mechanisms of action of a new generation of probiotics - cobiotics. Cobiotics are more functional than synbiotics because they are a combination of prebiotics, prebiotics and digestive enzymes. This concept improves the nutritional value of synbiotics by incorporating various types of digestive enzymes and enzymes to separate prebiotics from their natural sources.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний напрямок технології пробіотиків – розробка кобіотиків
    (2019) Старовойтова, Світлана Олександрівна
    Кобіотиками (лат. «Co-» означає «разом»; гр. «bios» - «життя») називаються фактори, що поліпшують / зміцнюють життєві функції корисних бактерій і людського організму. Головні кобіотики - це корисні сполуки з їжі: амінокислоти, дрібні молекули вуглеводів, жирні кислоти, мінерали та інші елементи, якими харчуються бактерії і клітини. Винятковість кобіотиків в тому, що вони діють не тільки на бактерії (як пребіотики), але і на людські клітини. Тому вони систематично покращують стан травного тракту і всього організму в цілому. Кобіотики рекомендуються для лікування і профілактики різних кишкових розладів. Кобіотики проявляють свою дію як в тонкому кишечнику, так і в товстому. В результаті своєї дії кобіотики створюють оптимальні умови для розвитку кишкової мікрофлори і створюють необхідні умови для активації поновлення епітелію тонкого і товстого кишечника. Cobiotics (Latin: "Co-" means "together"; "bios" - "life") are called factors that enhance / enhance the vital functions of beneficial bacteria and the human body. Major cobiotics are useful compounds from food: amino acids, small molecules of carbohydrates, fatty acids, minerals and other elements that nourish bacteria and cells. The exclusivity of cobiotics is that they act not only on bacteria (like prebiotics) but also on human cells. Therefore, they systematically improve the condition of the digestive tract and the body as a whole. Cobiotics are recommended for the treatment and prevention of various intestinal disorders. Cobiotics exert their action in both the small intestine and the large intestine. As a result, cobiotics create optimal conditions for the development of intestinal microflora and create the necessary conditions for the activation of epithelial regeneration of the small and large intestine.
  • Ескіз
    Документ
    Кобіотики – інновація в технології пробіотиків
    (2019) Старовойтова, Світлана Олександрівна
    Кобіотики – це нова концепція, що виникла під час дослідження пробіотиків. Кобіотики більш функціональні, ніж синбіотики, оскільки вони є комбінацією пробіотиків, пребіотиків та травних ферментів. Cobiotics is a new concept that emerged during the study of probiotics. Cobiotics are more functional than synbiotics, because they are a combination of probiotics, prebiotics and digestive enzymes.
  • Ескіз
    Документ
    Кобиотики – новая концепция пробиотиков
    (2018) Старовойтова, Светлана Александровна
    Новым достижением в исследовании пробиотиков явилось формулирование новой концепции – кобиотики. Кобиотики более функциональные, чем синбиотики, поскольку являются комбинацией пробиотиков, пребиотиков и пищеварительных ферментов. Эта концепция позволяет повысить питательную ценность синбиотиков благодаря включению в них различных типов пищеварительных ферментов и добавление ферментов для выделения пребиотиков из их природных источников. Кобиотики впервые были изготовлены в Бельгии. Состав данных продуктов, кроме пробиотиков, включал инулин, декстрин, рисовые отруби, глутамин, амилазу, инвертазу, лактазу, ксиланазу, пектиназу, липазу, витамины: А, В5, В6, В9, В12, С, D, Е и цинк. Ингредиенты, использованные в кобиотиках, создают синергию, которая усиливает их эффективность и улучшает действие кофакторов. A new achievement in the study of probiotics was the formulation of a new concept - cobiotics. Cobiotics are more functional than synbiotics, since they are a combination of probiotics, prebiotics and digestive enzymes. This concept improves the nutritional value of synbiotics by incorporating various types of digestive enzymes and adding enzymes to isolate prebiotics from their natural sources. Kobiotics were first made in Belgium. The composition of these products, in addition to probiotics, included inulin, dextrin, rice bran, glutamine, amylase, invertase, lactase, xylanase, pectinase, lipase, and vitamins: A, B5, B6, B9, B12, C, D, E and zinc. The ingredients used in cobiotics create synergy that enhances their effectiveness and improves the effect of cofactors.
  • Ескіз
    Документ
    Кобіотики – новий вид пробіотиків
    (2018) Старовойтова, Світлана Олександрівна
    Кобіотики – це нова концепція, що виникла під час дослідження пробіотиків. Кобіотики більш функціональні, ніж синбіотики, оскільки вони є комбінацією пробіотиків, пребіотиків та травних ферментів. Вони дозволяють підвищити поживну цінність синбіотиків завдяки включенню до їх складу різноманітних типів травних ферментів та додавання ферментів для виділення пребіотиків з їх природних джерел. Кобіотики вперше були виготовлені у Бельгії. Склад таких продуктів, крім пробіотиків, включав інулін, декстрин, рисові висівки, глутамін, амілазу, інвертазу, лактазу, ксиланазу, пектиназу, ліпазу, вітаміни: А, В5, В6, В9, В12,Ю С, Е, D, та цинк. Складові інгредієнти, використанні в кобіотиках, створюють синергію, що посилює їх ефективність та покращує дію кофакторів. Cobiotics is a new concept that emerged during the study of probiotics. Cobiotics are more functional than synbiotics, because they are a combination of probiotics, prebiotics and digestive enzymes. They allow increasing the nutritional value of synbiotics by incorporating various types of digestive enzymes into their composition and adding enzymes to the isolation of prebiotics from their natural sources. Cobiotics were first made in Belgium. The composition of these products, in addition to probiotics, included inulin, dextrin, rice bran, glutamine, amylase, invertase, lactase, xylanase, pectinase, lipase, vitamins: A, B5, B6, B9, B12, Cu, E, D, and zinc . Ingredients, used in cococities, create synergies that increase their effectiveness and improve the effect of cofactors.