Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Чутливість та селективність масиву п’єзосенсорів до летких маркерів харчових продуктів(2019) Калініченко, Ася ОлександрівнаДосліджено сорбційні характеристики полімерних покриттів сенсорів щодо детектування летких маркерів харчових продуктів, а саме масову чутливість, собційну ємність та селективність. Показано домінуючий внесок певного сенсора в хімічний образ запаху харчового продуктуДокумент Дослідження впливу інуліну та білкових ізолятів на якість затяжного печива спеціального призначення(2017) Петренко, Микола Миколайович; Дорохович, Антонелла МиколаївнаРозглянуто можливість використання в технології затяжного печива інуліну та ізоляту соєвого білка. Визначено вплив нової сировини на структурно-механічні властивості затяжного тіста та форми зв’язку вологи в тісті. Досліджено зміну терміну зберігання затяжного печива шляхом вивчення змін в сорбційно-десорбційних процесах печива під час його зберігання. The possibility of using inulin technology and soy protein isolate in the technology of protracted biscuits is considered. The influence of the new raw material on the structural and mechanical properties of the protracted dough and the form of moisture connection in the dough were determined. The change of the storage time of a long biscuit by studying changes in the sorption-desorption processes of the cookie during its storage was investigated.Документ Визначення адсорбційної активності вугілля активного за стандартним методом ASTM(2010) Ловягін, Олександр Миколайович; Шевченко, Людмила Олександрівна; Скуратова, Ірина Володимирівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана ІванівнаВизначено доцільність використання для коректного порівняння активного вугілля різного походження стандарту ASTM D 3860-98 “Стандартна практика визначення адсорбційної активності активного вугілля за допомогою ізотермічної методики у водній фазі”. Передбачено вибір наважок активного вугілля та об’ємів розчинів речовин, сорбція яких досліджується, подрібнення висушеного до постійної маси за температури 150 °C до проходження частинок через сито 325 меш. The expediency of using for the correct comparison of activated charcoal of different origin of the standard ASTM D 3860-98 "Standard practice for determining the adsorption activity of activated charcoal using an isothermal technique in the aqueous phase" is determined. The choice of the weight of active coal and the volumes of solutions of substances sorbtion of which is investigated, the crushing of dried to constant mass at a temperature of 150 ° C before passage of particles through a 325 mesh sieve is foreseen.Документ Дослідження вуглецевих адсорбентів для оброблення води у виробництві напоїв(2003) Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Ковальчук, Володимир ПетровичДокумент Отримання пектину з рослинної сировини та дослідження його фізико-хімічних властивостей(2013) Пастух, Ганна Степанівна; Грабовська, Олена ВячеславівнаПроведено аналіз літературних джерел в галузі технології пектину. Досліджено способи отримання пектину з різної рослинної сировини. Отримані зразки бурякового, яблучного, картопляного, капустяного та гарбузового пектину порівняно за фізико-хімічними властивостями. Investigated the kinetics of hydrolysis-extraction of pectin from potato pulp by varying the parameters of the experiment. Past studies make it possible to find the optimal conditions for acid hydrolysis of potato thermal materials that ensure maximum process speed and high yield of pectin..Документ Розроблення технології харчового пектину з картопляної мезги(2012) Грабовська, Олена Вячеславівна; Пастух, Ганна Степанівна; Харітон, Наталія ГригорівнаПроведено аналіз літературних джерел в галузі технології пектину. Досліджено способи отримання пектину з різної рослинної сировини. Отримані зразки бурякового, яблучного, картопляного, капустяного та гарбузового пектину порівняно за фізико-хімічними властивостями.Investigated the kinetics of hydrolysis-extraction of pectin from potato pulp by varying the parameters of the experiment. Past studies make it possible to find the optimal conditions for acid hydrolysis of potato thermal materials that ensure maximum process speed and high yield of pectin..Документ Сорбционные свойства гидроколлоидов(2005) Дорохович, Антонелла Николаевна; Оболкина, Вера Ильинична; Кохан, Елена Александровна; Кияница, Светлана ГеннадьевнаСорбционные характеристики гидроколлоидов определяли на сорбционно-вакуумной установке Мак-бена. Анализ изотерм сорбции-десорбции позволил определить количество сорбируемой влаги, геометрические параметры пористой структуры исследуемых гидроколлоидов, на основании чего были разработаны композиционные смеси для различных групп кондитерских изделий.Документ Сорбція іонів важких металів бактеріями роду Lactobacillus(2008) Старовойтова, Світлана Олександрівна; Орябінська, Лариса БорисівнаОтримані результати показали, що максимальна сорбційна здатність композиції лактобактерій для іонів кадмію спостерігається при концентрації його в середовищі у межах 20 ГДК – 86,33%, вищі концентрації іонів цього металу у розчині гірше сорбуються розробленою композицією лактобактерій, але все одно на достатньо високому рівні. Так при 100ГДК сорбційна здатність композиції лактобактерій становить – 30,34%, при 200ГДК – 25,33% і трохи нижче при 300ГДК – 16,84%. The results showed that the maximum sorption capacity of lactobacilli composition for cadmium ions observed at concentrations in the medium within 20 MPC - 86.33%, the highest concentration of the metal ions in solution sorbed less developed lactobacilli composition, but still high enough. So when 100HDK sorption capacity of lactobacilli composition is - 30.34%, with 200HDK - 25.33% and slightly lower in 300HDK - 16.84%.