Колективні монографії, розділи з колективних монографій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12021
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Євроінтеграція та бізнес-ефективність системи контролю якості молочної продукції: дилема українських підприємств(2023) Данкевич, Андрій Євгенович; Данкевич, Віталій Євгенович; Левченко, Юлія ГригорівнаУ багатьох країнах світу, Україна не виключення, спостерігається кількісний дефіцит харчових білків та жирів тваринного походження, через скорочення поголів’я корів, використання рослинних замінників, та зниження рівня економічної доступності якісного продовольства для широких верств населення. Маючи унікальний природньо-кліматичний потенціал, значні людські ресурси молочне скотарство України зіткнулося із значними труднощами у процесі переходу від державних до приватних форм власності. Дослідження показало значне розшарування сільського і міського населення за фізичною та економічною доступністю до якісного і безпечного продовольства. Недостатнью є проінформованість населення відносно того який продукт є якісним та безпечним. Також відсутній розгляд взаємозвязку в системі «виробницво-реалізація-споживання» з виокремленням питань безпечності продукції для здоровя людей та забезпечення продовольчої безпеки країни. Мета даного дослідження полягає в тому, щоб завдяки аналізу зібраних статистичних, анкетних, аналітичних даних виробництва та переробки молока привернути увагу суспільства до якості молочних продуктів харчування на прикладі України та боротьбі із їх фальсифікацією рослинними жирами. За останні 20 років виробництво молока в Україні скоротилось в 3 рази, а те що виробляється досить низької якості, близько 70% ІІ гатунку. За нашими дослідженнями близько 36% молочної продукції фальсифікується рослинними жирами. На відміну від молочних жирів рослинні гірше засвоюється організмом, порушують обмін речовин, а їх перенасечення в раціоні може сприяти розвитку психотичних розладів, ожирінню, серцево-судинним хворобам та онкології. Україна - один зі світових лідерів за смертністю населення через серцево-судинні захворювання і друга в Європі за темпами поширення онкозахворювань. Індустрію рослинних жирів порівнюють із виробництвом тютюнових та алкогольних виробів за рівнем шкоди для здоров’я й довкілля і за зусиллями лобістів, які намагаються приховати від споживачів правду про якість продукції. Зважаючи на важливість даного питання і критичний стан розвитку галузі на сучасному етапі потрібні додаткові дослідження для розробки та вдосконалення теоретико-методичних та практичних засад оцінки ефективності та впливу галузі молочного скотарства на формування продовольчої безпеки країни. Що передбачає дослідження таких питань як: відродження вітчизняного виробництва на основі кращих европейських практик, обмеження використання трансжирів, покращення обізнаності населенняДокумент Розвиток сировинної бази молокопереробної галузі(2015) Якимчук, Тетяна ВолодимирівнаУ розділі монографії розглянуто розвиток молочного тваринництва, світові тенденції виробництва молока, прогноз розвитку виробництва молока, ємність ринку молока, баланс галузі, головні проблеми галузі для забезпечення ємності ринку, стратегічні напрями збалансованого розвитку молочного ринку. The section of the monograph consists of the following parts: the development of dairy farming, world trends in milk production, the forecast for the development of milk production, the capacity of the milk market, the balance of the industry, the main problems of the industry to ensure the market capacity, strategic directions for the balanced development of the dairy market.