Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Методологічні особливості парофазного аналізу олій з використанням “електронного носу” на базі п’єзокварцових мікроваг
    (2016) Калініченко, Ася Олександрівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    На сьогодні недостатньо інформації щодо методології парофазного аналізу систем рідина-газ з використанням “електронного носу”, особливо таких систем як олії, в яких містяться полярні та неполярні сполуки з різним коефіцієнтом розподілу в системі олія-газ. At present little information on the methodology for the analysis of vapor-phase liquid-gas using "electronic nose", especially such systems as oil containing polar and nonpolar compounds with different coefficient distribution system of oil-gas.
  • Ескіз
    Документ
    Використання білкових збагачувачів і холодної екструзії у технології хлібних паличок
    (2012) Ященко, Вікторія Сергіївна; Калініченко, Ася Олександрівна; Конончук, Вікторія Миколаївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Cтворено хлібні палички оздоровчого призначення «Здоров'я» та удосконалено технологію їх виробництва впровадженням бродильно-формувального агрегату. Досліджено перебіг основних процесів у збагаченому тісті та встановлено, що оптимальна тривалість дозрівання тіста у екструдері становить 10 хв. Такі хлібні палички за якістю не поступаються традиційним виробам. Created breadsticks recreational purposes "Health" and improved the technology of their production implementation Fermentation-molding machine. Investigated the basic processes in the course of an enriched dough and found that the optimal duration of ripening of dough in the extruder is 10 min. These breadsticks in quality traditional products.
  • Ескіз
    Документ
    Використання «електронного носу» із штучними нейронними мережами в аналізі ковбасних виробів
    (2015) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Пасічний, Василь Миколайович; Пушкарьова, Ярослава Миколаївна; Калініченко, Ася Олександрівна
    «Електронний ніс» - це аналізатор парів на основі матриці різноманітних сенсорів, що імітують роботу органу нюху людини. Мультисенсорна система включає три рівня: рецепторний (сенсори), обмінний та інтерпретаційний (алгоритми обробки багатовимірних даних). "Electronic nose" - a vapor analyzer based on a matrix of different sensors that mimic the human olfactory organ work. Multi-sensory system includes three levels: receptor (sensors), exchange and interpretive (multivariate data processing algorithms).
  • Ескіз
    Документ
    Визначення кольорометричних характеристик харчових продуктів з використанням комп'ютерної кольорометрії
    (2014) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Петруша, Оксана Олександрівна; Калініченко, Ася Олександрівна
    Колір, як якісна властивість харчового продукту для споживача слугує критерієм натуральності, свіжості, стиглості, рівня технологічної дисципліни у виробництві. Формування кольору у продукті визначається усіма складовими етапами технології, умовами вирощування і первинної обробки сировини, параметрів технологічних процесів та термінів придатності продукції. Color as qualitative properties of the food to the consumer serves as the criterion of naturalness, freshness, maturity, level of technological discipline in production. Formation of color in the product is determined by the phases of all components technologies, growing conditions and initial processing of raw materials, manufacturing processes and parameters shelf life of products.
  • Ескіз
    Документ
    Експрес-спосіб визначення ступеня окиснення олій
    (2014) Калініченко, Ася Олександрівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Ступінь окиснення олій оцінюють за показниками перекисного, анізидинового, тіобарбітурового, октаноатного чисел, визначаючи спряжені (кон'югатні) продукти окиснення, дієнові кон'югати, аналізуючи газову фазу над продуктом (ароматографія), за органолептичними показниками.
  • Ескіз
    Документ
    Статичний HEADSPASE аналіз ковбасних виробів
    (2014) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Пасічний, Василь Миколайович; Калініченко, Ася Олександрівна
    У зв'язку з необхідністю збереження та підвищення конкурентоспроможності підприємств на міжнародному ринку, а також посилення контролю безпеки української та імпортованої продукції, підприємства починають впроваджувати інтегровані системи простежування продукції на всьому її шляху від виробника до кінцевого продукту. Комплексна модернізація виробництва та логістики харчової продукції відповідно до європейських стандартів є неможливим без впровадження експресних, скринінг-методів контролю якості та безпеки харчової продукції. Due to the need to preserve and improve the competitiveness of enterprises in the international market, and strengthening security controls Ukrainian and imported products, companies are beginning to implement an integrated system of traceability of products throughout its journey from producer to final product. Comprehensive modernization of production and logistics of food products in accordance with European standards is not possible without the introduction of express, screening methods for quality control and food safety.
  • Ескіз
    Документ
    Виявлення асортиментної та кваліметричної фальсифікації варених ковбас методом п'єзокварцевого мікрозважування
    (2014) Калініченко, Ася Олександрівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Аналіз результатів показав можливість виявлення фальсифікації варених ковбасних виробів соєвими продуктами за мікродомішками маркерів методом п'єзокварцевого мікрозважування. Analysis of the results showed the ability to detect tampering cooked sausage soy products for trace markers by p'yezokvartsevoho micro weighing.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія хлібних паличок з використанням бродильно-формувального агрегату
    (2012) Калініченко, Ася Олександрівна; Зарубіна, Вікторія Сергіївна
    Розглянуто проблему створення хлібобулочної продукції зі збалансованим хімічним складом. Запропоновано встановити бродильно-формувальний агрегат у закладах ресторанного господарства для виготовлення хлібних паличок. The paper is devoted to create bakery products with a balanced chemical composition. It is proposed to introduce the fermenting-forming aggregate in restaurant facilities for production of bread sticks.