Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесів зброджування пивного сусла із застосуванням різних штамів дріжджів
    (2018) Ковч, Аліна Володимирівна; Пшенична, Анастасія Олексіївна; Руденко, Олександр Юрійович; Роздобудько, Борис Валерійович; Хіврич, Борис Іванович
    Метою роботи є дослідження впливу на якість пива таких технологічних властивостей пивних дріжджів, як здатність до флокуляції, швидкість накопичення біомаси, бродильна активність, ступінь зброджування сусла.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив концентрації сусла на бродильну активність різних рас дріжджів
    (2018) Руденко, Олександр Юрійович; Ковч, Аліна Володимирівна; Гуменюк, Ірина Василівна; Роздобудько, Борис Валерійович; Хіврич, Борис Іванович
    Метою роботи є дослідження інтенсивність бродіння, в залежності від концентрацій пивного сусла. The purpose of the work is to study the fermentation intensity, depending on the concentrations of beer wort.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу складу зерно продуктів на азотисті речовини пивного сусла
    (2016) Загородня, Катерина Олександрівна; Гребінь, Анна Василівна; Ковч, Аліна Володимирівна; Роздобудько, Борис Валерійович; Хіврич, Борис Іванович
    На кількісний і якісний склад коагулюючого та амінного азоту суттєво вплиає склад сировини, а також режими затирання зернопродуктів і кип’ятіння сусла з хмелем. При використанні в рецептурі пива підвищеної кількості несолодженого зерна або цукровмісної сировини і гороху можна регулювати до рекомендованих норм вміст в суслі не лише амінний, а й коагулюючий та розчинний азот; On the quantitative and qualitative composition and coagulating amine nitrogen significantly vplyaye composition of raw materials and modes grain mashing and boiling the wort with hops. When used in a recipe beer nesolodzhenoho increased amounts of grain or sugar-raw peas can be controlled to recommended standards content in the must not only amine, but coagulating and soluble nitrogen.
  • Ескіз
    Документ
    Конденсація солей 2-амінотіазолу і його бензоаналогів з трифторацетилацетоном
    (2014) Шульга, Сергій Іванович; Шульга, Оксана Сергіївна; Ковч, Аліна Володимирівна
    При конденсації солей 2-амінотіазолів та їх бензоаналогів з трифлуорацетилацетоном утворюється тіазоло(3,2-а)піримідинієві солі з трифлуорметильною групою в у-положенні до місткового атома нітрогену. Будова синтезованих речовин підтверджена спектрами ЯМР 1Я, а їх склад — елементним аналізом. When condensation salts 2 aminotiazoliv and their benzoanalohiv of tryfluoratsetylatsetonom formed thiazolo (3,2-a) pirymidyniyevi salt of tryfluormetylnoyu group in a-position to the nitrogen atom bridged. The structure of the synthesized compounds is confirmed by NMR spectra 1st, and their composition - elemental analysis.
  • Ескіз
    Документ
    Темне забарвлення продуктів - не завжди ознака реакції Майєра
    (2014) Шульга, Сергій Іванович; Ковч, Аліна Володимирівна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Відомо, що реакція між амінокислотами та вуглеводами (реакція Майєра) призводить до утворення забарвлених продуктів. Це відкриття беззастережно використовується для пояснення барвних речовин при наявності білкових речовин та вуглеводів у продукті одночасно. It is known that the reaction between amino acids and carbohydrates (reaction Mayer) leads to the formation of colored products. This finding unequivocally used to explain the coloring matter in the presence of proteins and carbohydrates in the product simultaneously.
  • Ескіз
    Документ
    Транс-ізомери жирних кислот
    (2014) Ковч, Аліна Володимирівна; Шульга, Сергій Іванович
    Транс-ізомери у великих кількостях шкідливі для організму. Постійне вживання транс-жирів може спровокувати розвиток ожиріння, серцево-судинних та інших захворювань. Trans-isomers in large quantities harmful to the body. Chronic use of trans fat can trigger the development of obesity, heart disease and other diseases.