Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Ріпаковий шрот – цінне джерело кормових білків(2013) Кот, Тетяна Олександрівна; Носенко, Тамара ТихонівнаШрот низькоглюкозинолатних сортів ріпаку є повноцінним замінником соєвого шроту. Він містить до 38—45% білка, який не поступається соєвому за вмістом лізину, метіоніну й інших незамінних амінокислот. Введення до складу комбікормів ріпакового борошна, макухи та шроту істотно підвищує їх поживність та енергетичну цінність, що, в свою чергу, збільшує продуктивність тварин, дозволяє раціональніше використовувати комбікорми. Meal of lowglucosinolate rape varieties is a soy meal substitute of full value. It contains 38-45% of proteins, which has lisin, methionine and other essential amino acids content not lower that soy meal. Addition of rape meal, cake and flour to combined feed can substantially increase nutritive and energy value of feed, that will increase animal productivity and give possibility more effective using of combined feed.Документ Харчовий потенціал насіння олійних культур(2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Кот, Тетяна ОлександрівнаУ роботі наведено результати амінокислотного аналізу білків насіння соняшнику, сої та ріпаку. Отримані дані свідчать про вміст всіх незамінних амінокислот в досліджуваних зразках шротів. Лімітованими амінокислотами в соєвому білку є сума сірковмісних білків метіоніну та цистину. Для білків ріпакового шроту першою лімітованою кислотою є валін, проте її вміст лише на 20 % нижчий, ніж у еталонному білку Найменш збалансованим за складом незамінних амінокислот виявився білок соняшникового шроту, в якому три лімітовані амінокислоти (лізин, валін та ізолейцин) мали практично однаковий скор – 71-73,5 %. Results of aminoacid analysis of sunflower, soy and rape seed protein are presented in this work. Obtained results have shown that investigated samples have all essential aminoacids. Limiting aminoacid of soy proteins is a sum of sulfurcontaining aminoacids methionine and cistine. The first limiting aminoacid in rape meal protein is valine, but its content only 20 % lower of etalon protein. The least balanced on the base of essential aminoacid content were sunflower seed proteins, in which three aminoacids (lysine, valine and isoleycine) had almost the same score 71-73,5 % and were limiting.Документ Характеристика складу пресової ріпакової олії сучасних сортів насіння ріпаку(2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Кот, Тетяна Олександрівна; Гречка, Г.; Шкаруба, С. М.Низько-ерукова ріпакова олія належить до групи харчових, використовується в натуральному вигляді як салатна, у складі кулінарних жирів і маргарину, а також для технічних цілей. Сучасні сорти ріпаку характеризуються низьким вмістом ерукової кислоти в олії та низьким вмістом глюкозинолатів. Опубліковано дані, що жирнокислотний склад такої олії ріпаку суттєво відрізняється від олії, що міститься в насінні високоерукових сортів. Low-Erucic rapeseed oil belonging to the group of food used in kind as salad, as part of cooking fats and margarine, as well as for industrial purposes. Modern varieties of rape are characterized by low content of erucic acid in oils and low in glucosinolates. Published data fatty acid composition of the oil rapeseed oil is significantly different from that contained in the seeds vysokoerukovyh varieties.Документ Дослідження параметрів пресування насіння ріпаку та якості отриманої олії(2014) Гречка, Г.; Кот, Тетяна Олександрівна; Носенко, Тамара ТихонівнаОтримано нові дані щодо застосування різних температур, вологості і насадок в процесі пресування насіння ріпаку сучасної селекції. New data on the use of different temperatures, humidity and nozzles during pressing rapeseed modern plant breeding.Документ Фракціонування ріпакової макухи ситовим методом(2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Кот, Тетяна Олександрівна; Шкаруба, С. М.Ріпакове харчове борошно як високобілковий компонент дозволить підвищити харчову і біологічну цінність харчових продуктів. Rapeseed meal as high protein food ingredient will improve the nutritional and biological value of foods.