Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Використання комп'ютерних технологій для вивчення дисциплін з безпеки життєдіяльності людини(2000) Купчик, Михайло Петрович; Гандзюк, Михайло Петрович; Литвиненко, Анатолій Михайлович; Слободян, Ольга Петрівна; Яцюк, Микита МефодійовичВпровадження у навчальний процес викладання дисциплін “Охорона праці”, “Безпека життєдіяльності”, “Цивільна оборона” комп’ютерних технологій активізує навчальний процес, покращує підготовку студентів та якість дипломних проектів. Програмне забезпечення – програмні комплекси спеціалізованих підприємств, тестові контрольні та розрахунково-графічні програми розроблені і складені студентами і співробітниками кафедри під керівництвом досвідчених викладачів кафедри. Introduction in the educational process of teaching of disciplines is “labour Protection”, “Safety of vital functions”, the “Civil defensive” of computer technologies activates an educational process, improves preparation of students and quality of diploma projects. Software is programmatic complexes of the specialized enterprises, to the test control and calculation-graphic the programs are developed and made students and employees of department under the direction of experimental teachers of department.Документ Розробка методу і приладу експрес-контролю кольоровості цукру-піску в кристалічному стані(2005) Платонов, Віталій Васильович; Дадеко, Л. І.; Чернявська, Людмила Іванівна; Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса СтепанівнаПриведені порівняльні показники якості білого цукру , який виробляють в країнах ЄС та в Україні. Розроблено новий прилад для визначення кольоровості білого цукру в кристалічному вигляді. Наголошено , що розроблення вітчизняного лабораторного обладнання для визначення кольоровості цукру дозволяє виробляти недорогі прилади і організовувати їх належне сервісне обслуговуванняна цукрових заводах. Present comparative figures as white sugar, which is produced in the EU and Ukraine. A new instrument for determining color-sti white sugar in crystalline form. Emphasized that the development of laboratory equipment to determine the color allows the sugar to produce inexpensive devices and organize proper service sugar factories.Документ Вимірювання кольоровості цукру в кристалічному стані для поточного контролю якості готової продукції(2006) Дадеко, Л. І.; Ковальчук, А. В.; Глінкін, С. Ю.; Чернявська, Людмила Іванівна; Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса СтепанівнаРозроблений прилад для визначення кольоровості цукру в кристалічному стані без розбавлення, який дозволяє швидко визначати кольоровість цукру після кожного звареного вакуум-апарата, що дозволяє оперативно оцінювати якість готової продукції і оптимізувати технологічні процеси виробництва.Документ Модернізований прилад ЦУТЕП-СМ для вимірювання кольоровості білого цукру в кристалічному вигляді(2008) Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса Степанівна; Ковальчук, А. В.; Чернявська, Людмила Іванівна; Тихонюк, A. B.Наведені результати досліджень 18 зразків кристалічного білого цукру різної кольоровості і розмірів кристалів на двох приладах ЦУТЕП-С і модернізованому ЦУТЕП-СМ. Доведено, що збільшення рівномірності освітлення зразків цукру при оптимізації кількості світлодіодів до 12, дозволило знизити розбіжність між результатами паралельних вимірювань. Відносна похибка вимірювання кольоровості на першому приладі склала 4,6 %, а на модернізованому – 2,04 %.Документ Промислові випробування технології білково-вітамінних концентратів з використанням переддефекаційного осаду(2005) Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Слюсаренко, Тамара Платонівна; Купчик, Михайло ПетровичНаведено результати культивування монокультур дріжджів: Candida scotii KC-2, Trichosporon cutaneum БД-2 на культуральному середовищі із пе-реддефекаційного осаду. Білково-вітамінні концентрати, отримані у виробничих умовах, містили: 28,0 % білку, 2,95 % клітковини, 2,34 % фосфору, 1,66 % нуклеїнових кислот (ДНК, РНК), вітаміни В1, В2, В3, В4, В5, В6, мікро- и макроелементи і біометали: Cu, Ni, Mn, Zn, Co, Cr, Fe, всі незамінні амінокислоти. Приведены результаты культивирования монокультур дрожжей: Candida scotii KC-2 и Trichosporon сutaneum БД-2 на культуральной среде из перддефекационного осадка. Белково-витаминные концентраты, полученные из нетрадиционного сырья в производственных условиях, содержали: 28,0 % белка, 2,95 % клетчатки, 2,34 % фосфора, 1,66 % нуклеиновых кислот (ДНК, РНК), витамины В1, В2, В3, В4, В5, В6, микро- и макроэлементы и биометаллы: Cu, Ni, Mn, Zn, Co, Cr, Fe, все незаменимые аминокислоты. It have been presented the results of scientific researches cultivation of monocultures yeasts: Candida scotii KS-2 and Trichosporon сutaneum BD-2 on culture medium from preliming sediment. Albumin-vitamins concentrates contained: 28,0 % protein, 2,95 % cellulose, 2,34 % phosphorus, 1,66 % nucleic acids (DNК, RNК), vitamins В1, В2, В3, В4, В5, В6, micro- and macroelements and biometals: Cu, Ni, Mn, Zn, Co, Cr, Fe, all irreplaceable aminoacids.Документ Проблеми комп'ютеризації при удосконаленні, фундаменталізації і профілізації дисциплін «Основи охорони праці" і "Охорона праці в галузі"(2000) Купчик, Михайло Петрович; Гуць, Віктор Степанович; Литвиненко, Анатолій Михайлович; Вендичанський, Валерій НикифоровичВикористання сучасних комп’ютерних систем, пакетів програм MathCad та Maple сприяє підвищенню якості підготовки магістрів і науково-дослідних робіт аспірантами, значно спрощує розв’язок складних інженерних задач з охорони праці. Практичні завдання можна проводити зі студентами різного рівня математичної підготовки, будувати анімаційні графіки.Документ Вплив сучасних харчових технологій на інноваційний розвиток та стан довкілля(2012) Захарченко, Тетяна Миколаївна; Сидорченко, Олена Іванівна; Купчик, Михайло Петрович; Манк, Валерій ВеніаміновичДосліджений вплив сучасних харчових технологій на стан навколишнього природного середовища. Запропоновано шляхи запобігання негативному впливу. The influence of modern food technology at the state of the environment. The ways to prevent the negative impact of food enterprises.