Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Методологія розробки методики визначення залишкової кількості ацетону в харчовому лецитині
    (2023) Голубець, Ольга В.; Левчук, Ірина Володимирівна; Шеманська, Євгенія Іванівна
    В науково-методичній лабораторії хроматографічних досліджень ДП "ДП "УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ" розроблено методику виконання вимірювань масової частки ацетону в харчових продуктах та продуктах переробки олійних культур (фосфатидних концентратах, лецитині, шроті, макусі та ін.) методом газорідинної хроматографії з парофазним пробовідбірноком. Метод виконання вимірювань базується на десорбції ацетону при нагріванні зразка продукції за відповідної температури у закритому флаконі. Масова частка ацетону розраховується за градуювальною характеристикою залежності площі хроматографічного піку від масової частки ацетону в градуювальних зразках. Розроблена методика надає можливість здійснення контролю технологічного процесу при виробництві харчового знежиреного лецитину
  • Ескіз
    Документ
    Система ктіол-i: еколого-аналітичні аспекти інноваційного способу виявлення фталатів щодо безпеки і конкурентоспроможності продукції олієжирової галузі
    (2015) Осейко, Микола Іванович; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович
    На основі системних еколого-аналітичних досліджень розроблено інноваційний спосіб виявлення фталатів у воді і водних екстрактах щодо безпеки і конкурентоспроможності оліє-жирової продукції. Based on the ecological system and analytical research developed an innovative way to identify phthalates in water and aqueous extracts of safety and competitiveness of oil and fat products.
  • Ескіз
    Документ
    Амарантова олія - моніторинг фітостерину сквалену
    (2015) Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Осейко, Микола Іванович; Шевчик, Василь Іванович
    Амарант це культура, яка останнім часом привертає до себе величезну увагу вчених. Проведені дослідження виявили великий потенціал для використання амаранту не тільки для профілактики, але і для лікування найрізноманітніших захворювань. Amaranth is a culture that has recently attracted much attention of scientists. Studies revealed a great potential for use amaranth not only for prevention, but also for the treatment of various diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз методів отримання ланоліну
    (2015) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Під час переробка вовни на волокно у промислових масштабах витрачають великі об’єми води: до 800- 1000 мас. частин до 1 частини вовни. Використана вода містить вовняний жир, супутні вовні мінеральні та органічні речовини, речовини для профілактики та лікування захворювань у тварин і рослин (пестициди, гербіциди тощо). У вовняному жирі також присутні компоненти мийних засобів [1, 2]. Вилучення вовняного жиру з промивних вод здійснюють центрифугуванням, флотацією чи відстоюванням. During the processing of wool fiber on an industrial scale are spending large amounts of water: 800- 1000 to the masses. part 1 of wool. Used water contains wool fat, wool related mineral and organic substances, substances for the prevention and treatment of diseases in animals and plants (pesticides, herbicides, etc.). In Wool fat also contains components detergents [1, 2]. Removing fat from wool wash water is carried out by centrifugation, settling or flotation.
  • Ескіз
    Документ
    Фізико-хімічні властивості вовняного жиру
    (2015) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    На підприємствах первинної переробки вовни отримують сирий вовняний жир. Ланолін є продуктом рафінування вовняного жиру. Він водночас проявляє гідрофобні і гідрофільні властивості. Таку його властивість використовують для виготовлення медичних мазей, косметичної та харчової продукції. The enterprises of primary processing of wool are raw wool fat. Lanolin is a product of the refining of wool grease. It shows both hydrophobic and hydrophilic properties. This property is used for its manufacture of medical ointments, cosmetics and food products.
  • Ескіз
    Документ
    Нанотехнологічні аспекти утворення міцел у розчинах мийних засобів і вовномийної води
    (2014) Осейко, Микола Іванович; Маринін, Андрій Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Голодна, Олена В'ячеславівна
    У складних екологічних і соціально-економічних умовах сьогодення виявлення і впровадження інноваційних технологій й організація виробництва забезпечить виготовлення вітчизняної продукції щодо сучасних вимог безпеки, якості, конкурентоспроможності, функціональної і споживацької цінності. In complex environmental and socio-economic conditions present identification and implementation of innovative technology and organization of production will provide manufacturing domestic products on the current requirements of safety, quality, competitiveness, functional and consumer values.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційне обґрунтування процесу ВЕД обробки вовни в системі КТІОЛ-I
    (2014) Осейко, Микола Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Голодна, Олена В'ячеславівна
    Система КТІОЛ-I (Комплексні Технології, Інжиніринг, Обладнання, Лінії) початково була спрямована на синтез ліпідовмісних продуктів спеціального призначення з наноструктурою для використання в області високих тисків. KTIOL System-I (Integrated Technology, Engineering, Equipment, Lines) initially was focused on the synthesis of specific products lipidovmisnyh purpose of nanostructures for use in high pressure.
  • Ескіз
    Документ
    Уніфікація пробопідготовка на основі колонкової хроматографії при визначенні стійких органічних забруднювачів в оліях та жирах
    (2014) Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Осейко, Микола Іванович
    У відповідності з міжнародними угодами близько 60 хімічних речовин (пріоритетні забруднювачі) увійшли до списків, які передбачають обмеження їх розповсюдження. З них 12 органічних сполук, потрапили під дію Стокгольмської конвенції про стійкі органічні забруднювачі (СОЗ) — це дев'ять хлорорганічних пестицидів (ХОП): алдрин, ендрин, діелдрин, мірекс, ДДТ, гексахлорбензол, гептахлор, токсафен, хлордан; промислові продукти: поліхлоровані біфеніли (ПХБ ) ; а також продукти ненавмисного виробництва: поліхлоровані дибензо-п-діоксин (ПХДД) і поліхлоровані дібензофурани (ПХДФ), названі зазвичай діоксинами. In accordance with international agreements of about 60 chemicals (priority pollutants) were included in the lists that limit their distribution. Of these 12 organic compounds were under the Stockholm Convention on Persistent Organic Pollutants (POPs) - a nine organochlorine pesticides (HOP): aldrin, endryn, dieldryn, mireks, DDT, hexachlorobenzene, heptachlor, toxaphene, chlordane; industrial products: polychlorinated biphenyls (PCBs); and unintentional food production: polychlorinated dibenzo-p-dioxins (PCDDs) and polychlorinated dibenzofurans (PCDFs), commonly called dioxins.