Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Реологічні показники суспензій кукурудзяного крохмалю, приготованих з використанням електрохімічно активованої води(2023) Маринін, Андрій Іванович; Шпак, Владислав В’ячеславович; Святненко, Роман СергійовичВода є біологічно активною речовиною, оскільки має здатність регулювати фізіологічні процеси життєдіяльності організму людини. У воді містяться макро- та мікроелементи, амінокислоти, вітаміни, тощо, які потрапляють в організм як безпосередньо при вживанні чистої води, так і у складі харчових продуктів. Для отримання води, яка демонструє певний біологічний відгук протягом деякого часу проводять процес її активації. Найефективнішим способом активації води визнано електрохімічний, який здійснюється шляхом анодної чи катодної електричної обробки води в діафрагмовому електрохімічному реакторі - електролізері.Документ Залежність зміни окисно-відновного потенціалу (ОВП) при світловому випромінені(2023) Святненко, Роман Сергійович; Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій ІвановичМетою роботи було дослідити залежність зміни окисно-відновного потенціалу (ОВП) при світловому випромінені зеленим лазером з довжиною хвилі 532 нм та максимальною потужність 500 мВт.Документ Дослідження впливу електрогідравлічної обробки як перспективного методу обробки води(2021) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаВикористання води в харчовій промисловості пов'язане з необхідною високою якістю кінцевого продукту і варіюється в залежності від типу та потужності кожної виробничої лінії, обладнання та процесів, що застосовуються для отримання кінцевого продукту, використовуваних систем очисного обладнання та рівня автоматизації.Документ Дослідження закономірностей безелектролізного набуття водними розчинами хлориду натрію відновного електронодонорного стану шляхом електрополяризаційного відокремлення електрону від хлорид-йону(2020) Большак, Юрій Васильович; Маринін, Андрій Іванович; Штепа, Дмитро Вікторович; Святненко, Роман СергійовичДосліджено величини ОВП водних розчинів NaCl різних концентрацій в умовах градієнту напруженості електричного поля. The ORP values of aqueous NaCl solutions of different concentrations under the conditions of the electric field gradient were investigated.Документ Оброблення води безреагентним електрохімічним методом(2020) Большак, Юрій Васильович; Маринін, Андрій Іванович; Штепа, Дмитро Вікторович; Святненко, Роман СергійовичЕкспериментально підтверджено справедливість теоретичних уявлень щодо кінетичних особливостей процесу електрохімічної активації води, щосприятиме підвищенню якості обробленої води та ефективності результатів наступних досліджень та їх практичного застосування. The validity of theoretical ideas about the kinetic features of the process of electrochemical activation of water has been experimentally confirmed, which will help improve the quality of treated water and the effectiveness of the results of subsequent studies and their practical application.Документ Дослідження процесів біохімічного надання воді відновного електронодонорного стану шляхом збагачення води метаболічним воднем природної спільноти бродильних бактерій на субстратах рослинного походження(2020) Большак, Юрій Васильович; Маринін, Андрій Іванович; Шпак, Владислав В’ячеславович; Штепа, Денис ВолодимировичВ даній роботі досліджено процес набуття дистильованою водою в контакті з вівсяними пластівцями "Геркулес"(поживний субстрат) величини ОВП порядку -600…-800 мВ. In this work, the process of acquisition of distilled water in contact with oatmeal "Hercules" (nutrient substrate) the value of ORP of the order of -600… -800 mV.Документ Обробка води електрофізичними методами(2018) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій ІвановичНаводяться переваги застосування електрофізичних методів ефекту для інактивації мікроорганізмів в воді. The advantages of using electrophysical methods of effect for inactivation of microorganisms in water.Документ Дослідження впливу імпульсного електромагнітного поля на Escherichia coli в воді(2016) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій Іванович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Захаревич, Валерій БолеславовичДоведено можливість здійснення теплового оброблення води за рахунок нетеплових ефектів, що виникають за імпульсної дії електричних полів. Відкрито перспективи використання вітчизняних ІЕП-установок при первинному обробленні води. Перспективність розвитку напряму обумовлена створенням нових методів обробки харчових продуктів і води за допомогою ІЕП з покращеними характеристиками. Proved the possibility of thermal processing water by non-thermal effects arising pulse action of electrical fields. Openly IEF prospects of domestic installations in the primary treatment of water. Future development direction is due to the creation of new processing methods of food and water by IEF with improved characteristics.