Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
24 результатів
Результати пошуку
Документ Електроактивована вода та її релаксаційні характеристики(2022) Шевченко, Олександр Юхимович; Маринін, Андрій Іванович; Шпак, Владислав В’ячеславович; Святненко, Роман СергійовичВстановлено, що зі збільшенням величини робочого потоку води в електролізері відбувається зниження динаміки набуття водою відновного електронодонорного стану. Це свідчить про необхідність цілеспрямованого регулювання швидкості води в електролізері для отримання води із заданим редокс-станом. Регулювання швидкості необхідно здійснювати таким чином: чим сильніший католіт, тим менша швидкість обробки води в електролізері, та навпаки. Католіт, отриманий у діафрагмовому електролізері, має виражені антиоксидантні властивості, та швидше релаксує за аноліт, при цьому значення ОВП та відносної антиоксидантної активності відновлюють свої вихідні параметри вже через 3 доби.Документ Дослідження закономірностей безелектролізного набуття водними розчинами хлориду натрію відновного електронодонорного стану шляхом електрополяризаційного відокремлення електрону від хлорид-йону(2020) Большак, Юрій Васильович; Маринін, Андрій Іванович; Штепа, Дмитро Вікторович; Святненко, Роман СергійовичДосліджено величини ОВП водних розчинів NaCl різних концентрацій в умовах градієнту напруженості електричного поля. The ORP values of aqueous NaCl solutions of different concentrations under the conditions of the electric field gradient were investigated.Документ Оброблення води безреагентним електрохімічним методом(2020) Большак, Юрій Васильович; Маринін, Андрій Іванович; Штепа, Дмитро Вікторович; Святненко, Роман СергійовичЕкспериментально підтверджено справедливість теоретичних уявлень щодо кінетичних особливостей процесу електрохімічної активації води, щосприятиме підвищенню якості обробленої води та ефективності результатів наступних досліджень та їх практичного застосування. The validity of theoretical ideas about the kinetic features of the process of electrochemical activation of water has been experimentally confirmed, which will help improve the quality of treated water and the effectiveness of the results of subsequent studies and their practical application.Документ Оброблення фруктозо-олігосахаридних сумішей електрогідравлічним методом(2020) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман СергійовичВстановлено, що найбільш раціональним режимом вилучення редукувальних речовин є ЕГО суспензії цикорію в режимі з напругою 35 кВ та кількості розрядів від 20…30, в залежності від концентрації суспензії. It is established that the most rational mode of extraction reducing substances are EGO suspension of chicory in the mode with a voltage of 35 kV and the number of discharges from 20… 30, depending on the concentration of the suspension.Документ Дослідження процесів біохімічного надання воді відновного електронодонорного стану шляхом збагачення води метаболічним воднем природної спільноти бродильних бактерій на субстратах рослинного походження(2020) Большак, Юрій Васильович; Маринін, Андрій Іванович; Шпак, Владислав В’ячеславович; Штепа, Денис ВолодимировичВ даній роботі досліджено процес набуття дистильованою водою в контакті з вівсяними пластівцями "Геркулес"(поживний субстрат) величини ОВП порядку -600…-800 мВ. In this work, the process of acquisition of distilled water in contact with oatmeal "Hercules" (nutrient substrate) the value of ORP of the order of -600… -800 mV.Документ Застосування імпульсних електричних полів для обробки незбираного молока(2018) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій Іванович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаНаведено результати досліджень обробленого незбираного молока, ІЕП. Встановлено, що обробка ІЕП з напругою 30 кВ/см протягом 30 с є найбільш ефективною, оскільки сприяє подовженому терміну зберігання незбираного молока.Документ Досвід використання нанокомпозиту алюмінію в умовах бурякоцукрового виробництва(2017) Олішевський, Валентин Вікторович; Бабко, Євген Миколайович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Никитюк, Тарас Володимирович; Лопатько, Костянтин Георгійович; Лапшин, Сергій ОлександровичРозглянуто можливість застосування нанокомпозиту алюмінію в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки в умовах цукрового виробництва. The possibility of aluminium nanocomposite application during the sugar extraction process from sugar-beet was studied in terms of sugar plant.Документ Визначення цитотоксичності сухої молочної сироватки, збагаченої магнієм і манганом(2015) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Олішевський, Валентин Вікторович; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Дмитруха, Наталія МиколаївнаОцінка цитотоксичності за результатами досліджень invitro з використанням рухливості статевих клітин бика в якості тест-об‘єкту, передбачає експрес-оцінювання токсичності речовин та визначення класу небезпечності. В умовах Лабораторії промислової токсикології і гігієни праці при використанні хімічних речовин Інституту медицини праці АМН України були проведені дослідження цитотоксичної дії сухої підсирної сироватки, збагаченої частинками магнію і мангану внаслідок реалізації методу підводного електроіскрового диспергування гранул металів. Evaluation of cytotoxicity on research using invitro mobility gametes bull as a test facility, provides rapid assessment of toxic substances and hazard class definition. In terms of the Laboratory of Industrial Toxicology and Occupational Health when using chemical Institute of Occupational Medicine AMS Ukraine were investigated cytotoxic effect of dry whey enriched particles of magnesium and manganese because of the method of underwater electric-dispersible granules metals.Документ Дослідження впливу імпульсного електромагнітного поля на Escherichia coli в воді(2016) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій Іванович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Захаревич, Валерій БолеславовичДоведено можливість здійснення теплового оброблення води за рахунок нетеплових ефектів, що виникають за імпульсної дії електричних полів. Відкрито перспективи використання вітчизняних ІЕП-установок при первинному обробленні води. Перспективність розвитку напряму обумовлена створенням нових методів обробки харчових продуктів і води за допомогою ІЕП з покращеними характеристиками. Proved the possibility of thermal processing water by non-thermal effects arising pulse action of electrical fields. Openly IEF prospects of domestic installations in the primary treatment of water. Future development direction is due to the creation of new processing methods of food and water by IEF with improved characteristics.Документ Використання наночастинок оксиду алюмінію для очищення рослинної олії від фосфатидів(2012) Ткаченко, Сергій Володимирович; Олішевський, Валентин Вікторович; Носенко, Тамара Тихонівна; Маринін, Андрій ІвановичВ даній роботі досліджено можливість ефективного видалення фосфатидів із рослинної олії з використанням наночастинок оксиду алюмінію отриманих за допомогою хімічного та фізичного способу. This work investigates the possibility of effectively removing phosphatides from vegetable oils using aluminum oxide nanoparticles obtained by chemical and physical method.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »