Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Створення і розширення асортименту м’ясопродуктів збагачених біологічно активними речовинами рослинного походження(2022) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Медяник, Марія Олександрівна; Жученко, Данило Геннадійович; Сімонова, Ірина ІллівнаПаштети відносяться саме до тих м'ясопродуктів, технологія виготовлення яких дозволяє раціонально використовувати сировину, а також поєднувати різні види сировини. Крім м'ясних компонентів у складі можна вводити рослинну сировину, інші харчові компоненти. Pâtés belong to those meat products, the manufacturing technology of which allows the rational use of raw materials, as well as to combine different types of raw materials. In addition to meat components in the composition, you can enter vegetable raw materials, other food components.Документ Перспективи використання горіхової сировини у харчовій індустрії(2022) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Романюк, Євген Олегович; Ліпінський, Кирило АндрійовичНа сьогоднішній день вживання населенням білка є дефіцитним як в кількісному, так і в якісному відношенні. Серед можливих шляхів вирішення цієї проблеми головне і вирішальне місце належить залученню резерву білків рослинного походження. Нестачу білка в раціоні можливо ліквідувати за рахунок використання нетрадиційних джерел рослинного походження. To date, the population's consumption of protein is in short supply both quantitatively and qualitatively. Among the possible ways to solve this problem, the main and decisive place is to attract a reserve of plant proteins. Lack of protein in the diet can be eliminated through the use of non-traditional sources of plant origin.Документ Дослідження якісних показників експериментальних паштетів з дієтичною добавкою(2022) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Руденко, Вячеслав Валерійович; Жученко, Данило Геннадійович; Сімонова, Ірина ІллівнаУ сучасних умовах найбільш швидким, екологічно доступним і науково обґрунтованим шляхом вирішення проблеми раціонального харчування є розробка продуктів підвищеної біологічної цінності. Розробка технології харчових продуктів з добавками технологічно підготовленого гарбуза і волоського горіху є доцільною і дозволяє створити новий, повноцінний за вмістом аліментарних речовин, який володіє профілактичним і біокорегуючим ефектом. In modern conditions, the fastest, most environmentally friendly and scientifically sound way to solve the problem of nutrition is the development of products of high biological value. The development of food technology with the addition of technologically prepared pumpkin and walnuts is appropriate and allows you to create a new, complete in terms of nutritional content, which has a preventive and biocorrective effect.Документ М’ясо водоплавної птиці – перспективна сировина у технології м’ясних продуктів(2022) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Медяник, Марія Олександрівна; Ліпінський, Кирило АндрійовичПріоритетним напрямом діяльності м’ясопереробних підприємств є виробництво економічно доступних виробів, стабільної та високої якості, що здатні задовольнити невисоку купівельну спроможність населення України. Включення м'яса качок до раціону харчування дозволить задовольнити потребу людини у тваринних білках не гірше, ніж при споживанні м'яса іншої сількогосподарської птиці. За хімічним складом і біологічною цінністю м'ясо водоплавної птиці є перспективною сировиною для повноцінної заміни свинини і яловичини в технології м'ясних продуктів. The priority of meat processing enterprises is the production of economically available products of stable and high quality that can meet the low purchasing power of the population of Ukraine. The inclusion of duck meat in the diet will meet human needs for animal protein no worse than when consuming meat from other poultry. In terms of chemical composition and biological value, waterfowl meat is a promising raw material for a full-fledged replacement of pork and beef in the technology of meat products.Документ Використання каротин вмісної сировини у технології м'ясопродуктів(2022) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Ліпінський, Кирило Андрійович; Жученко, Данило ГеннадійовичМетою наукової роботи було оцінити харчову та біологічну цінність ядер волоського горіха та гарбуза для створення м’ясопродуктів збагачених каротиноїдами, біологічно-активними речовинами з профілактичним і біокорегуючим ефектом та для покращення кольору і смаку. The aim of the research was to evaluate the nutritional and biological value of walnut and pumpkin kernels to create meat products enriched with carotenoids, biologically active substances with preventive and biocorrective effects and to improve color and taste.Документ Дослідження функціонально-технологічних властивостей м'яса кролів, оброблених органічними кислотами(2016) Вишнівська, Марія Валеріївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра ІзидорівнаВ технології м'ясних продуктів функціонального призначення особлива ніша належить використанню м'яса кролів. За хімічним складом м'ясо кролів відрізняється від м'яса інших сільськогосподарських тварин більш високим вмістом повноцінних білків, меншою кількістю жиру, екстрактивнихі речовин, пуринових основ. In the technology of meat products functionality using a special niche owned meat rabbits. The chemical composition of rabbit meat is different from other farm animals a high content of valuable protein, less fat, extractives, purine bases.Документ Обгрунтування та вивчення можливості використання м’яса дикого кабана в технології м’ясопродуктів(2012) Пешук, Людмила Василівна; Штик, Ірина Іванівна; Москалюк, Оксана ЄвгеніївнаРинок вносить серйозні корективи в процес виробництва, ставлячи все нові і нові завдання перед виробниками, створюючи нові технології та розширюючи асортимент. Виробництво делікатесної продукції залежить від вартості сировини. Одним із перспективних напрямків може стати виробництво продукції з нетрадиційних видів сировини - диких тварин. Метою роботи було дослідити хімічний склад, показники якості та безпеки м’яса дикого кабана, вміст холестерину, водорозчинних вітамінів, мінеральних елементів, амінокислотний та жирнокислотний склад. Встановлено, що м’ясо дикого кабана в порівнянні з традиційними видами сировини має підвищений вміст білку (22,1±0,9 %), низький вміст ліпідів, достатню кількість вітамінів групи В (особливо В3) та мінеральних елементів, зокрема калію, натрію, магнію, кальцію, цинку і заліза. The market makes serious amendments in the process of production, putting all new and new challenges for producers, creating new technologies and expanding the range of. Production of delicacy products depends on the cost of raw materials. One of the promising directions can be the production of non-traditional kinds of raw materials are wild animals. The aim of the work was to investigate the chemical composition, the indices of the quality and safety of meat of a wild boar, cholesterol, water-soluble vitamins, mineral elements, amino acid and fatty acid composition. It is established, that the meat of wild boar in comparison with the traditional kinds of raw materials has increased content of protein (22,1 minus 0.9 %), low content of lipids, a sufficient number of b-group vitamins (especially B3) and mineral elements including potassium, sodium, magnesium, calcium, zinc and iron.