Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання гречки для приготування безглютенового пива
    (2022) Мукоїд, Роман Миколайович; Бельтюкова, Єлизавета Олександрівна
    Для пивоварної промисловості перспективним є розширення асортименту за рахунок створення нових сортів пива на натуральній сировині, які за органолептичними, фізико-хімічними властивостями відповідатимуть сучасним вимогам споживачів та позитивно впливати на стан їхнього самопочуття. У пиві є природні антиоксиданти, фолієва кислота, органічні кислоти, фенольні сполуки. Однією з головних проблем та тенденцій на світовому ринку пивної промисловості є створення пива з відсутністю або низьким рівнем глютену, оскільки з кожним роком все в більшої кількості населення виявляється його непереносимість.
  • Ескіз
    Документ
    Використання низькоглютенової сировини для виробництва пива
    (2017) Дудка, Вікторія Вікторівна; Мукоїд, Роман Миколайович
    Глютен - це особлива фракція рослинного білка. Він робить багато продуктів смачними: додає хлібу м’якість і рихлість, тісту - тягучість, робить супи і соуси густими і насиченими. Але людям з особливою хворобою - целіакія - споживати продукти, що містять глютен, не можна. Виникнення целіакії пов'язано з тим, що організм людини не переносить один з компонентів білка - глютен. Gluten is a special fraction of vegetable protein. It makes a lot of delicious products: it gives the bread softness and plumpness, the dough is a tenderness, makes soups and sauces dense and rich. But people with a special illness - celiac disease - can not eat foods containing gluten. The emergence of celiac disease is due to the fact that the human body does not tolerate one of the components of the protein - gluten.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології аглютенового солоду
    (2016) Поліщук, Олександр Васильович; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович
    Забезпечення хворих на целіакію безглютеновими харчовими продуктами є дуже серйозною медико-соціальною проблемою. Розробленням безглютенових продуктів для профілактичного і лікувального харчування займаються вчені багатьох країн. Використання пророщеного зерна (солоду) рису, гречки , кукурудзи для виготовлення лікувально-дієтичних харчових продуктів, в тому числі і для хворих на целіакію, надасть можливість значно повисить ефективність від їх вживання. Providing patients with celiac disease, gluten-free food is a very serious medical and social problem . Development of gluten-free products for prophylactic and therapeutic feeding involved scientists from many countries. Use sprouted grain ( malt) rice, buckwheat, corn production for medical and dietetic foodstuffs, including for people with celiac disease, will enable significantly hung effectiveness of their use.
  • Ескіз
    Документ
    Динаміка зміни білкового складу при пророщуванні рису
    (2014) Базика, Д.; Пилип'юк, Аліна; Мукоїд, Роман Миколайович
    В теперішній час людство все частіше зустрічається з вродженим захворюванням-целіакією, яка пов'язана з непереносимістю організмом особливої фракції рослинного білку - глютену. Лікарських препаратів для боротьби з цим захворюванням на сьогоднішній день немає. Тому забезпечення хворих на целіакію безглютеновими продуктами вітчизняного виробництва являється важливою медико-соціальною проблемою. Currently, humanity is more common with congenital disease, celiac disease, which is associated with intolerance to specific body fractions of vegetable protein - gluten. Medications to combat this disease today is not. Ensuring patients with celiac disease, gluten-free products of domestic production is an important medical and social problem.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив глютену на організм людини
    (2014) Гуріна, Олена Олександрівна; Михальченко, І. В.; Мукоїд, Роман Миколайович
    В теперішній час людство все частіше зустрічається з вродженим захворюванням-целіакією, яка пов'язана з непереносимістю організмом особливої фракції рослинного білку - глютену. Лікарських препаратів для боротьби з цим захворюванням на сьогоднішній день немає. Тому забезпечення хворих на целіакію безглютеновими продуктами вітчизняного виробництва являється важливою медико-соціальною проблемою. Currently, humanity is more common with congenital disease, celiac disease, which is associated with intolerance to specific body fractions of vegetable protein - gluten. Medications to combat this disease today is not. Ensuring patients with celiac disease, gluten-free products of domestic production is an important medical and social problem.
  • Ескіз
    Документ
    Зміни амінокислотного складу при пророщуванні рисового зерна
    (2014) Бохна, Христина-Марія; Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна
    Людство все частіше зустрічається з вродженим захворюванням – целіакією, яка пов’язана з непереносимістю організмом особливої фракції рослинного білку – глютену. Лікарських препаратів для боротьби з цим захворюванням на сьогоднішній день немає.
  • Ескіз
    Документ
    Амінокислотний склад рису і його зміни при солодорощенні
    (2013) Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна; Скидан, В. О.
    Перспективним і прогресивним напрямом розвитку харчової промисловості являється виробництво продуктів, знижаючих різні захворювання, в тому числі і генетичні. Тому метою дослідження було вивчення амінокислотного складу зерна рису та його зміни при солодорощенні. Одержані результати дають право стверджувати, що пророщене рисове зерно (солод), має високий вміст незамінних (39%) і вільних (10%) амінокислот являється цінною сировиною для оздоровчих і лікувально- дієтичних харчових продуктів. Promising and progressive direction is the development of food industry production, reducing various diseases, including genetic. The purpose of the study was to investigate the amino acid composition of rice grain and its changes during solodoroschenni. The results obtained are entitled to assert that germinated rice grain (malt), has a high content of essential (39%) and free (10%) of amino acids is a valuable raw material for health and medical and dietetic foods.
  • Ескіз
    Документ
    Глютен. Чому його можна не всім?
    (2013) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна
    Стаття присвячена вивченню проблем боротьби з генетичним захворюванням - целіакією. Захворювання пов'язане з непереносимістю білка злакових культур - глютену. Запропоновано для профілактичного та лікувального харчування вживати продукти, виготовлені з пророщених безглютенових злаків. The paper studies the problems of combating genetic disease - celiac disease. The disease is associated with intolerance to protein cereal - gluten. Proposed for the prophylactic and therapeutic feeding to avoid foods made from sprouted gluten-free cereals.