Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Використання низькоглютенової сировини для виробництва пива
    (2017) Дудка, Вікторія Вікторівна; Мукоїд, Роман Миколайович
    Глютен - це особлива фракція рослинного білка. Він робить багато продуктів смачними: додає хлібу м’якість і рихлість, тісту - тягучість, робить супи і соуси густими і насиченими. Але людям з особливою хворобою - целіакія - споживати продукти, що містять глютен, не можна. Виникнення целіакії пов'язано з тим, що організм людини не переносить один з компонентів білка - глютен. Gluten is a special fraction of vegetable protein. It makes a lot of delicious products: it gives the bread softness and plumpness, the dough is a tenderness, makes soups and sauces dense and rich. But people with a special illness - celiac disease - can not eat foods containing gluten. The emergence of celiac disease is due to the fact that the human body does not tolerate one of the components of the protein - gluten.
  • Ескіз
    Документ
    Динаміка зміни білкового складу при пророщуванні рису
    (2014) Базика, Д.; Пилип'юк, Аліна; Мукоїд, Роман Миколайович
    В теперішній час людство все частіше зустрічається з вродженим захворюванням-целіакією, яка пов'язана з непереносимістю організмом особливої фракції рослинного білку - глютену. Лікарських препаратів для боротьби з цим захворюванням на сьогоднішній день немає. Тому забезпечення хворих на целіакію безглютеновими продуктами вітчизняного виробництва являється важливою медико-соціальною проблемою. Currently, humanity is more common with congenital disease, celiac disease, which is associated with intolerance to specific body fractions of vegetable protein - gluten. Medications to combat this disease today is not. Ensuring patients with celiac disease, gluten-free products of domestic production is an important medical and social problem.
  • Ескіз
    Документ
    Зміни амінокислотного складу при пророщуванні рисового зерна
    (2014) Бохна, Христина-Марія; Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна
    Людство все частіше зустрічається з вродженим захворюванням – целіакією, яка пов’язана з непереносимістю організмом особливої фракції рослинного білку – глютену. Лікарських препаратів для боротьби з цим захворюванням на сьогоднішній день немає.
  • Ескіз
    Документ
    Глютен. Чому його можна не всім?
    (2013) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна
    Стаття присвячена вивченню проблем боротьби з генетичним захворюванням - целіакією. Захворювання пов'язане з непереносимістю білка злакових культур - глютену. Запропоновано для профілактичного та лікувального харчування вживати продукти, виготовлені з пророщених безглютенових злаків. The paper studies the problems of combating genetic disease - celiac disease. The disease is associated with intolerance to protein cereal - gluten. Proposed for the prophylactic and therapeutic feeding to avoid foods made from sprouted gluten-free cereals.