Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Взаємодія українських та іншомовних лексем у створенні професійної номенклатури для ресторанної сфери(2013) Науменко, Наталія ВалентинівнаБільшість держав світу має свою національну термінологію (з елементами інтернаціональної лексики). У цивілізованій країні національна мова забезпечує всі галузі життя і, зокрема, фахове спілкування. Тому процес створення наукової термінології в українській мові є природним і необхідним. Most of the world has its national terminology (with elements of international vocabulary). In civilized countries the national language provides all areas of life, particularly professional communication. Therefore, the process of creating scientific terminology in the Ukrainian language is a natural and necessary.Документ Аюрведа як найдавніша оздоровча система та її адаптація до умов України(2016) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаАюрведа стає дедалі більш відомою та популярною у Європі, зокрема в Україні. Це офіційна медична практика в Індії та на Шрі-Ланці і найдавніша у світі система фізичного та духовного оздоровлення. Ayurveda is becoming increasingly well-known and popular in Europe, particularly in Ukraine. This is the official medical practice in India and Sri Lanka and the world's oldest system of physical and spiritual healing.Документ Становлення україноцентричного світогляду студента на матеріалі художньої літератури(2015) Науменко, Наталія ВалентинівнаВажливим засобом, що допомагає відобразити історичні події, зворушити душу, є художня література. Саме це джерело історичних знань має невичерпні можливості для осягнення минулого у художніх образах. An important tool that helps reflect historical events move the soul, is fiction. It is a source of historical knowledge has endless possibilities for the comprehension of the past in images.Документ Валеологічна складова в системі гуманітарного виховання студентів ВНЗ(2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаАктуальність досліджень, присвячених здоров’ю студентів як основної складової виховання, не викликає сумнівів. В останні роки відзначається безпрецедентне зростання психічної та фізичної патології серед студентської молоді. The relevance of studies on the health of students as the main component of education, no doubt. In recent years there has been an unprecedented increase mental and physical pathology among students.Документ Мова викладача в самовизначенні та самореалізації студента(2013) Науменко, Наталія ВалентинівнаМова викладача є виявом його духовності і тому спонукає студентів до осягнення вищих цінностей. Вона активізує педагогічний процес, заманює слухачів у чудовий світ звуків, полегшує навчання, приносить радість і тим, хто навчає, і тим, хто навчається. Language teacher it is a manifestation of spirituality and therefore encourages students to comprehend the higher values. It activates the pedagogical process, luring the audience into the wonderful world of sounds, facilitates learning, brings joy to those who teach and those who learn.Документ Основні вимоги до нутрієнтного складу харчових продуктів для військовослужбовців(2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаОднією з основних вимог до раціонального харчування ХХІ століття є відповідність його компонентного складу нутрітивним потребам людини або групи людей у певних умовах життєдіяльності. Тому метою цієї роботи є обґрунтування тези, що раціон необхідно розглядати як зумовлену зовнішніми чинниками взаємодію людини з довкіллям, та формулювання основних засад розроблення для військовослужбовців харчових раціонів, адекватних їхнім потребам. One of the main requirements for a balanced diet of XXI century is the matching component of its nutritional needs of a person or group of people in certain circumstances of life. The purpose of this paper is to justify the thesis that the diet should be viewed as externally imposed human interaction with the environment, and the formulation of basic principles for the development of military food rations adequate to their needs.Документ Традиції та новаторство у сучасній чеській кухні(2014) Науменко, Наталія ВалентинівнаІсторично склалося так, що чеська кухня має багато спільних рис із українською. Для приготування страв використовують одні й ті самі продукти, проте застосовують різні технології. М'ясо чехи завжди готують із соусом (всесвітньовідома «свічкова на сметані» з яловичини, якою частують найповажніших гостей). Традиційними є також свинина з кнедликом та капустою, шніцель із картоплею. Далеко за кордоном відомі й «брамбораки», від слова «брамбори» (картопля) - аналог українських дерунів. Historically, the Czech cuisine has much in common with Ukrainian. For cooking use the same products but use different technologies. Czechs always cook meat with sauce (The world-famous "candle with sour cream" beef, which has been treating most distinguished guests). Traditional is also pork with dumplings and cabbage, schnitzel with potatoes. Far abroad and known "bramboraky" from word "brambory" (potatoes) - similar to Ukrainian potato pancakesДокумент Мова, свідомість, Інтернет очима студента(2014) Ковальчук, Ольга Сергіївна; Науменко, Наталія ВалентинівнаМова, свідомість, Інтернет - це невід’ємні складники нашого сучасного світу, тому що без мови ми не люди, без свідомості ми не зможемо правильно говорити і творити на нашій українській землі. Language, consciousness, the Internet - is an integral part of our modern world, because without language we do not people unconscious, we can not properly speak and work on our Ukrainian land is good.Документ Жанрові риси фентезі у творах Марини та Сергія Дяченків(2014) Чередник, Олександр Юрійович; Науменко, Наталія ВалентинівнаУ роботі використано традиційні методи аналізу літературного твору - історико-типологічний, зіставний, порівняльний, системний, архетипно-критичний.Документ Семантика найменувань професій в українських топонімах(2014) Устименко, Ольга Михайлівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаМетою цієї роботи стало виявити основні аспекти людської діяльності, явлені в українських топонімах, пов’язаних із харчовими виробництвами. The aim of this study was to identify the main aspects of human activity, revealed in Ukrainian names associated with food production.