Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Використання мінералів при підготовці води для виробництва напоїв(2015) Дулька, Ольга Степанівна; Нгуен Фіонг Донг; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана ІванівнаДосліджено процес зброджування квасного сусла культурою дріжджів Saccharomyces cerevisiae МП-10 при використанні сорбційних матеріалів на стадії водопідготовки. Вода оброблена сорбційними матеріалами суттєво впливала на тривалість бродіння. Встановлено оптимальну температуру бродіння досліджених зразків при використанні дріжджів раси Saccharomyces cerevisiae МП-10. The process of fermentation of kvass whiskey by yeast culture of Saccharomyces cerevisiae MP-10 was studied with the use of sorption materials at the stage of water treatment. Water treated with sorption materials significantly influenced the duration of fermentation. The optimum fermentation temperature of the investigated samples was determined using yeast of the Saccharomyces cerevisiae MP-10 race.Документ Підготовка води для ферментованих напоїв(2015) Дулька, Ольга Степанівна; Нгуен Фіонг Донг; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана ІванівнаДосліджено вплив води питної та підготовленої різними способами на процес зброджування квасного сусла. Встановлено, що вода, оброблена сорбційними матеріалами суттєво впливала на тривалість бродіння. Для дослідних зразків, у порівнянні з контролем, тривалість бродіння скоротилась в середньому на 13 %. Найбільш інтенсивно процес бродіння відбувався при використанні води, обробленій в послідовності клиноптилоліт, активне вугілля, гірський кришталь при температурі 34 0С. The influence of drinking water and prepared by different methods on the process of fermentation of kvass wort is investigated. It was established that water treated with sorption materials significantly influenced the duration of fermentation. For experimental samples, compared to control, the fermentation time was reduced by an average of 13%. The most intensive process of fermentation occurred when using water, treated in a sequence klinoptilolit, active coal, rock crystal at a temperature of 34 0С.Документ Підготовка води для виробництва пива(2014) Павленко, Наталія Василівна; Долгошеєва, Юлія; Хомічак, Любомир Михайлович; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана ІванівнаДосліджено технологію доочищення питної води з метою видалення солей жорсткості природними збагаченими глинами та шунгітом. Встановлено, що найбільш ефективним сорбентом для пом’якшення води є збагачена глина. Її застосування дозволяє знизити жорсткість води у 1,8…2,5 рази. Conducted research purification of drinking water to remove hardness salts enriched with natural clays and schungite. Found that the most effective sorbent for water softening is enriched with clay. Its use can reduce water hardness of 1.8 ... 2.5.Документ Використання сорбційних матеріалів при підготовці води для виробництва хлібного квасу(2015) Дулька, Ольга Степанівна; Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій ЛеонідовичОснову будь-якого безалкогольного напою складає вода, яка відіграє життєво важливу роль в організмі людини. Сучасні підприємства виробляють різні освіжаючі, тонізуючі, вітамінізовані та інші напої до складу яких входять корисні людині складові.Однією з найважливіших проблем розвитку безалкогольної галузі є підвищення якості продукції, її маркетингової конкурентоспроможності. В сучасних економічних умовах цього можна досягти шляхом впровадження сучасної технології водопідготовки для приготування квасу. The basis of any soft drink is water, which plays a vital role in the human body. Modern enterprises produce a variety of refreshing, tonic, vitamin and other drinks which include such useful components. One of the major problems of the development of the soft drinks industry is to increase the quality of the product, its marketing competitiveness. In the current economic conditions this can be achieved by introducing modern water purification technology for the production of kvass.Документ Медові ферментовані напої, приготовлені на воді обробленій мікропористими мінералами(2016) Горчинська, Юлія Петрівна; Чуприна, Наталія Олександрівна; Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій ЛеонідовичМед, як сировинна є джерелом біологічно-активних речовин. Тому ферментовані напої на його основі є не тільки смачними, але й мають оздоровчу дію. Актуальність роботи полягає у використанні сучасних способів підготовки води, зокрема застосування природних мінералів та активного вугілля, що дозволяє покращити якість готового напою; Honey, as a source of raw biologically active substances. Because fermented beverages on its basis is not only delicious, but also have a recreational activity. Urgency is the use of modern methods of water treatment, including the use of natural minerals and active carbon, which improves the quality of the finished beverage.Документ Екструдоване активне вугілля для сорбційного очищення води для напоїв(2014) Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Коваленко, Олена ОлександрівнаНауково обґрунтовано актуальність застосування активного вугілля марки Norit ROW 0,8 SUPRA під час виробництва безалкогольної та лікеро-горілчаної продукції. Покращені фізико-хімічні та сорбційні характеристики досліджуваного активного вугілля дають змогу збільшити питомий об’єм підготовленої води на 15…30 %.Документ Удосконалення технології ферментованих напоїв з метою підвищення їх біологічної цінності(2014) Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана Іванівна; Сінеок, Людмила; Чуприна, Наталія Вікторівна; Смолинська, НаталяРозроблено математичну модель процесу під час застосування різних типів заквасок та для приготування хлібного квасу рекомендовано сухі препарати МКБ Ацидолакт VIVO і Йогурт VIVO. Удосконалена технологія дозволяє забезпечити виробництво ферментованих напоїв загальнооздоровчого та лікувально-профілактичного напрямку, зокрема з вмістом живих культур мікроорганізмів та збагачених біологічно активними речовинами. The mathematical model of the process using different types of starter cultures for the preparation of bread kvass recommended dry preparations of lactic acid bacteria Acidolact VIVO , Yogurt VIVO. Advanced technology enables the production of fermented beverages health and therapeutic areas, including content of live cultures of microorganisms and enriched with biologically active substances.