Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
14 результатів
Результати пошуку
Документ Моделювання процесу наповнення фаршем ковбасних оболонок(2014) Лавріцька, Юлія; Чепелюк, Олександр Миколайович; Таран, Віталій МихайловичМ'ясопереробні підприємства України виробляють широкий асортимент високоякісних продуктів харчування, серед яких особливе місце займають ковбасні вироби, зокрема варені ковбаси, сосиски і сардельки. Однією з основних технологічних операцій при виробництві ковбасних виробів є формування. Від її виконання залежить не тільки вихід, але й якісні показники готової продукції. Meat processing companies in Ukraine produces a wide range of high quality food, including special place sausage products, including cooked sausages, frankfurters and wieners. One of the main manufacturing operations in the production of sausages are forming. From its performance depends not only yield but also the quality indicators of the finished product.Документ Установка для зневоднення бражного дистиляту(2014) Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Таран, Віталій МихайловичРозроблено апаратурно-технологічну схему установки для зневоднення етанолу, яка включає двох стадійне зневоднення бражного дистиляту і дає можливість отримувати паливний етанол концентрацією 99,8% об. Доведено можливість її використання для виробництва спирту етилового технічного категорії В. Developed hardware and installation process flowsheet for ethanol dehydration, which includes a two-stage dehydration mash distillate and gives the opportunity to receive fuel ethanol concentration of 99.8%. Proved the possibility of its use for the production of ethyl alcohol technical category B.Документ Історичні фрагменти розвитку кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв НУХТ(2014) Таран, Віталій Михайлович; Гавва, Олександр Миколайович; Теличкун, Володимир Іванович; Губеня, Олексій Олександрович; Решетняк, ВалентинЗроблено аналіз наукових та архівних джерел про діяльність навчальних та наукових закладів, на основі яких створена кафедра. Використано матеріали музею історії Смілянського технікуму харчових технологій. The analysis of scientific and archival sources on the activities of educational and scientific institutions on which the established department. The material Smila Museum of History College of Food Technology.Документ Досвід міжнародної співпраці кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв(2014) Теличкун, Володимир Іванович; Таран, Віталій Михайлович; Гавва, Олександр Миколайович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Губеня, Олексій ОлександровичКафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв (МАХФВ) за останні роки активізувала міжнародну творчу співпрацю. Розвивається академічна мобільність науковців та студентів, представники кафедри постійно беруть участь у міжнародних конференціях та виставках, відбувається постійний обмін науковою та навчальною інформацією, виконуються міжнародні наукові проекти. Department of machines and equipment in food and pharmaceutical industries (MAHFV) for recent years intensified international creative collaboration. Developing academic mobility of researchers and students, faculty members regularly participate in international conferences and exhibitions, there is a constant exchange of scientific and educational information, performed international research projects.Документ Моделювання руху робочого середовища при обробці м'ясних продуктів в ротаційній печі(2014) Потьомка, Олександр Олександрович; Таран, Віталій Михайлович; Чепелюк, Олександр МиколайовичОтримані в ході проведення моделювання такі характеристики параметрів процесу обробки, як швидкість переміщення потоків пароповітряної суміші та розподіл тисків дали визначити найбільш доцільні геометричні параметри щілин подачі робочого середовища і температурний режим обробки. Obtained in the course of the simulation characteristics such processing parameters as the velocity of the vapor flow and pressure distribution made to determine the most appropriate geometrical parameters cracks feeding the working environment and temperature control treatment.Документ Моделювання процесу формування тістової трубки і наповнення її фаршем при виробництві пельменних виробів(2014) Самсоненко, Олексій Володимирович; Таран, Віталій Михайлович; Чепелюк, Олександр МиколайовичМоделювання процесу подачі тіста і фаршу в пельменному автоматі СУБ при різних геометричних параметрах подаючого пристрою дозволило визначити найбільш доцільну його конструкцію і режим його роботи. Simulation of feed dough and stuffing in ravioli machine SMS under various geometric parameters feeding device possible to determine the most appropriate structure and its mode of operation.Документ Опис процесу теплообміну критеріальними рівняннями при приготуванні пивного затору(2001) Таран, Віталій Михайлович; Чепелюк, Олександр Миколайович; Удодов, Сергій ОлександровичЗ точки зору теплообміну процес приготування пивного затору відрізняється суттєвими складнощами, які пов’язані з особливістю досліджуваної системи. Вона складається з двох фаз: твердої і рідкої. На поверхні розділу фаз виникають в процесі руху суміші і її нагрівання специфічні силові і теплові взаємодії, які викликають зміни полів швидкостей, тисків, температур і теплових потоків при переході від однієї точки апарату до іншої, відділеної від першої поверхнею розділу фаз. In terms of heat transfer process of making beer mash differs significant difficulties associated with the feature of the studied system. It consists of two phases: solid and liquid. At the interface occurring during the movement of the mixture and its specific heat, power, and thermal interactions that cause changes in velocity fields, pressures, temperatures and heat flows in the transition from one point to another unit, separated from the first surface of the interface.Документ Пошук оптимального профілю різальної кромки ножа подрібнювача м'ясних продуктів(1999) Титарчук, Анатолій Олександрович; Мізнік, Лариса Миколаївна; Таран, Віталій МихайловичОсновним параметром ножа для подрібнення м'ясних продуктів є кут загострення леза. Кут загострення характеризує енергоємність процесу різання. При ковзаному або тягнутому різанні, яке виникає у залежності від профілю різальної кромки, крім швидкості подавання, що направлена перпендикулярно до різальної кромки, має місце швидкість ковзання, яка направлена вздовж цієї кромки. Тому при певному конструктивному куті загострення певний вплив має величина робочого (відносно матеріалу) кута контакту леза, який змінюється в залежності від профілю різаної кромки. The main parameter knife for cutting meat products is the angle sharpening blades. Acute angle characterizes the energy of the cutting process. When skating or pull cutting that occurs depending on the profile of the cutting edge than the speed of the feed that is directed perpendicular to the cutting edge, there is a speed slide that sent along this edge. Therefore, when a constructive acute angle has an impact value of working (relative material) contact angle of the blade, which varies depending on the profile, cut edge.Документ Вибір способу зміцнення та відновлення деталей холодильних компресорів(1999) Сухенко, Юрій Григорович; Таран, Віталій Михайлович; Сухенко, Владислав ЮрійовичВ м'ясо-молочній промисловості використовується значно кількість холодильних машин різних модифікацій та продуктивності. Знос трибоз'єднань "колінчастий вал-укладки підшипників" та "поршневий палець-підшипник шатуна" визначає ресурс поршневих компресорів, а знос трибоз'єднань "шатун-ексцентриковий вал-підшипники ковзання" визначає ресурс герметичних поршневих компресорів. In the meat and dairy industry consumes significant amounts of chillers of various modifications and performance. Depreciation tryboz'yednan "crankshaft-bearing styling" and "piston pin, connecting rod bearing" defines the resource reciprocating compressors and wear tryboz'yednan "eccentric crank-shaft bearings" defines the resource hermetic reciprocating compressors.Документ Механізм адсорбції води з етанолу модернітом(2012) Таран, Віталій Михайлович; Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила МиколаївнаДля здешевлення методу зневоднення етилового спирту авторами запропонований спосіб, побудований на принципі вибіркової адсорбції природним мінералом українського походження – модернітом. Показано, що із спирто-водної фази модерніт вибірково поглинає лише воду. Його максимальна адсорбційна ємність дорівнює 0,15см³/г. To reduce the cost method of dehydration of ethanol authors propose a method based on the principle of selective adsorption of natural mineral Ukrainian origin - modernity. We show that the alcohol-water phase modernity selectively absorbs water only. Its maximum adsorption capacity of 0.15 cm ³ / h