Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний стан та тенденції розвитку ринку кондитерських виробів в Україні
    (2016) Єрмолаєва, Марина Віталіївна; Шаповалова, Наталія Петрівна
    Український ринок наповнений шоколадними виробами вітчизняного і зарубіжного виробництва, щороку поставляється мільйони тон цього продукту, і, на превеликий жаль, дуже часто цей товар є не якісним. Ukrainian market is filled chocolate products of domestic and foreign production comes every year millions of tons of this product, and, unfortunately, very often this product is not quality.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка якості ігристих вин за фізико-хімічними показниками
    (2016) Несміянова, Марія Валеріївна; Шаповалова, Наталія Петрівна
    Українські ігристі вина займають значне місце на європейському ринку алкогольних напоїв. Якість ігристих вин в значній ступені характеризується їх фізико-хімічними показниками, які в свою чергу визначаються використаною сировиною, технологією виготовлення, умовами зберігання. Ukrainian sparkling wines occupy a significant place in the European market of alcoholic beverages. Quality sparkling wine characterized by a large degree of physical and chemical indicators, which in turn are determined by the used raw materials, manufacturing techniques, storage conditions.
  • Ескіз
    Документ
    Товарознавча оцінка якості горілок
    (2016) Башинська, Аліна Василівна; Шаповалова, Наталія Петрівна
    Левова частка алкоголю, зокрема й фальсифікованої продукції, постачається на ринок з нелегального виробництва. Понад 50 % горілки у закладах торгівлі не відповідають нормативам Держстандарту. Тому доцільно провести товарознавчу оцінку якості горілки серед українських виробників. The lion's share of alcohol, including counterfeit products supplied to the market with illegal production. Over 50% of vodka in trade schools do not meet standards Standard. Therefore appropriate to commodity quality assessment among Ukrainian vodka producers.
  • Ескіз
    Документ
    Формування споживних властивостей здобних виробів підвищеної біологічної цінності
    (2014) Шаповалова, Наталія Петрівна
    У статті наведено результати експериментальних досліджень, доведено та обґрунтовано доцільність розробки булочки «Лляна»» з поліпшеним жирнокислотним складом, високими значеннями показників забезпечення добової потреби в жирних кислотах ряду Омега-3 та Омега-6. The results of experimental studies also proved the expediency of development buns "Flax" "with an improved fatty acid composition, high values of indicators providing the daily needs of a number of fatty acids Omega-3 and Omega-6.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нових пастильних виробів в оздоровчому харчуванні
    (2013) Шаповалова, Наталія Петрівна
    Використання пастильних виробів збагачених Ламіданом та Цикорлактом з метою профілактики йододефіцитних захворювань та збереження здоров'я людей і нації, що проживає в геохімічних провінціях з дефіцитом йоду. Use pastila products enriched Lamidanom and Tsykorlaktom to prevent iodine deficiency disorders and health of people and nations living in the provinces of geochemical iodine deficiency.
  • Ескіз
    Документ
    Актуальні проблеми фортифікації кондитерських виробів
    (2014) Шаповалова, Наталія Петрівна
    У статті висвітлені актуальні проблеми збагачення кондитерських виробів вітамінами, мікроелементами. Представлені основні вимоги та принципи збагачення кондитерських виробів біологічно активних речовин. The article actual problems of enrichment confectionery by vitamins, micronutrients are covered. The main are presented the principle of fortification of confectionery by biologically active agents.
  • Ескіз
    Документ
    Подолання дефіциту йоду шляхом споживання збивних кондитерських виробів оздоровчого спрямування
    (2014) Шаповалова, Наталія Петрівна
    У зв'язку з депопуляцією, яка спостерігається в Україні протягом останніх десятиліть, проблема оптимізації асортименту оздоровчих харчових продуктів набуває особливої гостроти. Дефіцит йоду і білка є глобальними проблемами в харчуванні людства і зокрема школярів. Це стосується в першу чергу тих дітей, які проживають в йододефіцитних регіонах. Due to depopulation, which is observed in Ukraine over the past decades, the problem of optimizing the range of health foods is particularly acute. Iodine deficiency and protein are global problems in human nutrition and in particular students. This applies primarily to those children who living in iodine deficiency areas.
  • Ескіз
    Документ
    Формування функціонально-технологічних властивостей макаронних виробів з використанням топінамбуру
    (2014) Гальчук, Віталій Олегович; Шаповалова, Наталія Петрівна
    Макаронні вироби відносяться до продуктів масового вжитку, і попит на них досить стабільний. Макаронні вироби є консервованим тістом з пшеничної муки спеціального помелу. Вони мають високу поживну цінність, хорошу засвоюваність, швидко розварюються, добре транспортуються і зберігаються. Pasta refer to the products of mass consumption and the demand for them is quite stable. Pasta is canned bean flour with a special meal. They have a high nutritional value, good absorption, quickly boiled soft, well transported and stored.
  • Ескіз
    Документ
    Розширення асортименту хлібобулочних виробів оздоровчого спрямування
    (2014) Демидко, Оксана; Шаповалова, Наталія Петрівна
    За рахунок використання у рецептурах хлібобулочних виробів шафрану - природньої сировини, ми збагачуємо готові вироби не тільки вітамінами, але й покращуємо їх органолептичні властивості, за рахунок надання приємного аромату та привабливого кольору. Through the use of formulations bakery Saffron - natural raw materials, finished products we enrich not only vitamins, but also improve their organoleptic properties by providing a pleasant flavor and attractive color.