Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 18
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи отримання природнього барвника з шовковиці чорної
    (2024) Мороз, Анастасія Олександрівна; Клещук, Олексій Олегович; Шутюк, Віталій Володимирович
    Нині ягоди привертають все більшу увагу як високопоживний продукт харчування. Ягоди відіграють особливу роль завдяки своїм корисним властивостям для здоров’я, знижуючи фактори ризику хронічних захворювань. З цієї причини шовковиця чорна (сорт Чорна Баронеса) займає важливе місце в харчовій промисловості багатьох країн завдяки своєму особливому хімічному складу. Сушіння соку шовковиці чорної в лабораторних умовах за різних температур сушіння і відповідного тиску під час сушіння та зміні концентрації наповнювача дало наступні результати: – збільшення концентрації наповнювача збільшує швидкість сушіння та зменшує насипну щільність і масову частку вологи; – вищі температури сушіння призводять до скорочення часу зневоднення і зниження насипної щільності та масової частки вологи в порошку. Плоди шовковиці чорної сорту Чорна Баронеса є перспективною сировиною для виробництва натуральних барвників.
  • Ескіз
    Документ
    Зміна якості сушених плодів глоду при зберіганні у картонно-паперовій тарі
    (2022) Войтовська, Вікторія Іванівна; Євчук, Яна Валеріївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    У роботі розглянуто питання переробки фруктової сировини і виробництва продуктів харчування та її зберігання з дотримання оптимальних технологічних параметрів та з мінімальною втратою поживних нутрієнтів. Так, сушені плоди глоду, за раціонально підібраних параметрів зберігання та виду упаковки, мають низку переваг перед свіжою - широко використовуються як в медицині для виготовлення лікарських препаратів, а також як біологічно активна добавка до їжі. The paper considers the issues of processing of fruit raw materials and food production and its storage in compliance with optimal technological parameters and with minimal loss of nutrients. Thus, dried hawthorn fruits, with rationally selected storage parameters and type of packaging, have a number of advantages over fresh - widely used in medicine for the manufacture of drugs, as well as a biologically active food supplement.
  • Ескіз
    Документ
    Плоди глоду - як сировина для продуктів лікувально-профілактичного призначення
    (2021) Євчук, Яна Валеріївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    Аналіз сучасного стану недостатнього використання біоантиоксидантів рослинного походження, глід можна розглядати як плодову культуру невичерпних можливостей, яка заслуговує на всебічне подальше вивчення. Доведено, що сушіння плодів глоду є ефективним способом консервування із збереженням біологічної цінності сировини. Отримані сухі плоди глоду є цінним джерелом поживних речовин антиоксидантної дії.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання плодів глоду для виготовлення продукції лікувально-профілактичного призначення
    (2021) Євчук, Яна Валеріївна; Шутюк, Віталій Володимирович
    Аналіз сучасного стану недостатнього використання біоантиоксидантів рослинного походження, глід можна розглядати як плодову культуру невичерпних можливостей, яка заслуговує на всебічне подальше вивчення. Доведено, що сушіння плодів глоду є ефективним способом консервування із збереженням біологічної цінності сировини. Отримані сухі плоди глоду є цінним джерелом поживних речовин антиоксидантної дії.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення процесу сушіння кореню селери
    (2016) Мурашко, Катерина Сергіївна; Перець, Анастасія Олегівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі наведено дослідження з підвищення теплової ефективності процесу сушіння коріння селери з поліпшенням його якості та максимального збереження всіх біологічно цінних речовин. Research over is in-process brought from the increase of thermal efficiency of process of drying of root of celery with the improvement of his quality and maximal maintenance of all biologically valuable substances.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології сушіння зелені петрушки
    (2016) Перець, Анастасія Олегівна; Мурашко, Катерина Сергіївна; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі наведено спосіб удосконалення технології сушіння зелені петрушки. The paper shows the improved method of drying technology parsley.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльний аналіз жовтих і червоних сортів малини
    (2016) Коваль, Марина Олександрівна; Мурашко, Катерина Сергіївна; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі наведено порівняльний аналіз сушіння жовтих і червоних сортів малини. In this paper the comparative analysis of dry yellow and red raspberry varieties.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльний аналіз різних сортів малини, як сировини для процесу сушіння
    (2016) Коваль, Марина Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    В роботі наведено порівняльний аналіз сушіння жовтих і червоних сортів малини. In this paper the comparative analysis of dry yellow and red raspberry varieties.
  • Ескіз
    Документ
    Зміна вологовмісту і концентрації цукрів в груші під час сушіння
    (2014) Шевчук, Оксана; Войцеховський, Дмитро Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    У цій роботі описано процес сушіння груш за різних температур. З можливих методів сушіння було вибрано такий метод, який забезпечував зберігання якості готового продукту. Розглянуто стадії процесу сушіння, зміни вологовмісту та вмісту цукрів по всьому об’єму плода груші, наведено графіки цих змін. Для адаптування традиційних режимів сушіння груші до промислових умов з отриманням продукту високої якості автори досліджували зміну концентрації цукрів та вологи по радіальному перерізу плода.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва морквяних чіпсів
    (2014) Чорноштан, Олександр Сергійович; Шутюк, Віталій Володимирович; Штим, Катерина Андріївна; Василів, Володимир Павлович
    В роботі розглянуті особливості технології отримання морквяних чіпсів. Наведені основні результати досліджень з різних технологічних режимів бланшування та сушіння моркви. In this paper, the features of technology of carrot chips. The basic results of studies from different technological modes of blanching and drying of carrots.