Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    The texture of the new kinds of dessert butter with the additives of plant raw criopowders
    (1998) Rashevska, Tamara; Simahina, Galina; Gulyy, Ivan; Pryadko, Nikolai; Goyko, Iryna
    The investigations showed that the addition of criopowders gave the butter a significant plasticity, improved its ability to spread, decreased its hardness. Дослідження показали, що додавання кріопорошків надають маслу пластичность, покращують його намазуваність, знижують його твердість.
  • Ескіз
    Документ
    The mechanism of an amorphous-crystalline fat formation in the submicrostructure of butter
    (2001) Gulyy, Ivan; Rashevska, Tamara; Pryadko, Nikolai; Nischenko, Michael; Lihtorovich, Stanislav
    The processes of the butter structure formation have been studied by the electron microscopy method which showed that it contains destroyed and partially impaired fat globules.Процеси формування структури вершкового масла були вивчені методом електронної мікроскопії, яка показала, що структура містить зруйновані і частково зруйновані жирові кульки.
  • Ескіз
    Документ
    Influence of biopolymer inulin on nanostructure of fatcotain system
    (2003) Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan; Ukrainets, Anatoliy; Korenev, I. O.
    We fixed, that inulin essentially influence on forming of nanostructure of fatcontain systems.
  • Ескіз
    Документ
    Formation of a nanostructure of butter: polysaccharide of inuline composite
    (2002) Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan; Lysko, O. I.; Vysokolyan, O. P.; Veblaya, T. S.; Buzaneva, E. V.
    Technology of formation molecular composite with the butter and polysaccharide of inuline was developed. Розроблено технологію формування молекулярних композитів у вершковому маслі з полісахаридом інулін. Разработано технологию формирования молекулярных композитов у сливочном масле с полисахаридом инулин.
  • Ескіз
    Документ
    Indentification of moisture: nanoparticles in the butter submicrostructure
    (2001) Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan; Pryadko, Nikolai; Nishchenko, M.; Lihtorovich, S.
    By means of the elcectron microscopy study of the butter samples obtained by freezing-and-cleavage teehnique we have shown that their submicrostructure contains spherical particles, 2 to 100 nm in diameter, which can also aquire anisotropic shapes.
  • Ескіз
    Документ
    Application of the optical and positron spectroscopy to the study of the structural transformations in milk fat and its simple purified fractions
    (2000) Kudryavtsev, V.; Yablochkov, S.; Lihtorovich, S.; Nishchenko, M.; Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan
    The structural transformations in milk fat from amorphous to crystalline state as well as in simple purified fractions were investigated by using optical and positron spectroscopy.