Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 706
  • Ескіз
    Документ
    Фактори розвитку і поширення гастрономічного туризму
    (2024) Мірзодаєва, Тетяна Віталіївна; Пелекайс, Анастасія Рудольфівна
  • Ескіз
    Документ
    Калієва селітра – спектр використання та особливості виробництва
    (2024) Мошак, Надія Анатоліївна; Бойчук, Тетяна Михайлівна
    Калієва селітра є безбаластним добривом, що містить калій і азот. Нітрат калію є однією з основних потреб хімічної промисловості. Зі збільшенням попиту в різних галузях виробництва добрив, фармацевтичної, вибухової, харчової промисловості тощо, виробництво калієвої селітри стає все більш затребуваним.
  • Ескіз
    Документ
    Лецитин, як харчова добавка із широким спектром застосування
    (2024) Мартинюк, Валерія Андріївна; Бойчук, Тетяна Михайлівна
    Проаналізовано літературу та встановлено, що соняшниковий лецитин широко використовують у харчовій промисловості в якості емульгатора, стабілізатора.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво карбаміду – запорука продовольчої безпеки України та світу
    (2024) Магден, Надія Олександрівна; Бойчук, Тетяна Михайлівна
    Карбамід – висококонцентроване азотне добриво, де вміст азоту не менше 46%. Карбамід є важливим продуктом основної хімічної промисловості. Його широко застосовують в сільському господарстві як концентроване мінеральне добриво, а також в тваринництві як білкову добавку до кормів; в виробництві карбамідноформальдегідних полімерів, клеїв, фарб; при дубленні шкір; для виготовлення лікарських препаратів, кремів та ін.
  • Ескіз
    Документ
    Етанол – сучасні реалії та перспективи на ринку палива
    (2024) Косовець, Олександр Юрійович; Бойчук, Тетяна Михайлівна
    Україна має значний потенціал біомаси, доступний для виробництва рідких та газоподібних моторних біопалив. За оцінками 2021 року, цей потенціал для виробництва біоетанолу становить 0,86 млн. т н. е. на рік, а до 2050-го може збільшитися до 1,29 млн. т н. е. Наразі в Україні існують лише 22 невеликих біоетанолових заводи, які загалом можуть виробляти близько 500 млн. л/рік
  • Ескіз
    Документ
    Формальдегід – сучасні реалії виробництва
    (2024) Кияниця, Віталій Анатолійович; Бойчук, Тетяна Михайлівна
    Формальдегід НСНО має велику реакційну здатність. Це є причиною широкого використання його як сировини у виробництві багатьох органічних сполук: синтетичних смол, пластмас, нових органічних барвників, поверхнево-активних речовин, лікарських препаратів і навіть вибухових речовин.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз ринку бензойної кислоти – харчової добавки з широким спектром застосування
    (2024) Здоренко, Владислав Вадимович; Бойчук, Тетяна Михайлівна
    Бензойна кислота, завдяки своїм властивостям, є перспективною добавкою не тільки в харчовій промисловості, а й у фармацевтичній та косметичній галузях. Цю добавку масово додають до рецептур не тільки в Україні, а й за кордоном, а широкий спектр дії збільшує необхідність її виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Модифікована технологія очищення неконцентрованих стоків молокозаводів
    (2024) Сулейко, Тетяна Леонідівна; Семенова, Олена Іванівна
    Запропоновано технологію, яка передбачає включення в технологічну схему біохімічного очищення малоконцентрованих стічних вод молокопереробних виробництв додаткового обладнання, яке призначено для видалення нерозчинених органічних часток у вигляді флотомаси.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи розвитку екологічного туризму в харківському регіоні
    (2022) Свідло, Карина Володимирівна; Мамченко, Людмила Євгенівна; Соколенко, Анна Сергіївна
    У науковій практиці розглянуто перспективи екологізації готельного бізнесу на прикладі 5-зіркового готелю Kharkiv Palace. Комплексна оцінка переваг, отриманих готельними підприємствами в усьому світі в результаті захисту навколишнього середовища.
  • Ескіз
    Документ
    Influence of vegetable fiber on quality indicators of creamy beverages
    (2024) Tymchuk, Alla; Shumylo, Oleksiy
    The dairy industry is one of the main components of the country's agro-industrial complex, providing the population with high-quality, safe and competitive roducts in the required quantity. It is optimal to add 1.5±0.5 % plantain seed husk to ensure appropriate organoleptic characteristics of the creamy drink, homogeneous and evenly viscous consistency throughout the whole mass. The drink has a light cream color. The proposed method for the production of a creamy beverage with a functional and technological ingredient - plantain seed husk, makes it possible to diversify the product range, to obtain a finished product with preventive properties, standardized quality indicators and appropriate taste.