Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Використання активного вугілля марки БАУ-А для обробки водно-спиртової рідини в лікеро-горілчаному виробництві
    (2005) Кузьмін, Олег Володимирович
    У статті розглянуто основні переваги та недоліки активного вугілля марки БАУ-А для обробки водно-спиртових сумішей у лікеро-горілчаному виробництві. In the article basic advantages and lacks of active coal of brand of БАУ-А are considered for treatment of water-alcohol liquid in alcoholic beverage production.
  • Ескіз
    Документ
    Активне вугілля у водопідготовці при виробництві алкогольної та безалкогольної продукції
    (2016) Юрченко, Юлія; Савлук, Павло Олександрович; Самченко, Ірина Олександрівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Проведено дослідження активного вугілля зі шкаралупи кокосового горіха, встановлено його механічні та фізико-хімічні показники, визначено перспективність застосування у водопідготовці для лікеро-горілчаного виробництва. The research of active coal from the shell of coconut was carried out, its mechanical and physico-chemical parameters were determined, the prospects of application in water preparation for the distillery production were determined.
  • Ескіз
    Документ
    Improvement of water preparation technology in the production of rye beer
    (2016) Dulka, Olha; Prybylskyi, Vitalii; Oliynyk, Svitlana
    This research explores the effect of filtering and sorption materials (clinoptilolite, active coal, and rock crystal) on the basic organoleptic and physico-chemical properties of water. It was established that the water processed with the explored materials in the sequence clinoptilolite, activated charcoal, rhinestone significantly improves the organoleptic properties of rye beer. Herewith rye beer on the prepared water was transparent, with a typical dark brown color, without impurities, with soft and harmonious sweet and sour taste and pleasant flavor.
  • Ескіз
    Документ
    Підготовка води для ферментованих напоїв
    (2015) Дулька, Ольга Степанівна; Нгуен Фіонг Донг; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана Іванівна
    Досліджено вплив води питної та підготовленої різними способами на процес зброджування квасного сусла. Встановлено, що вода, оброблена сорбційними матеріалами суттєво впливала на тривалість бродіння. Для дослідних зразків, у порівнянні з контролем, тривалість бродіння скоротилась в середньому на 13 %. Найбільш інтенсивно процес бродіння відбувався при використанні води, обробленій в послідовності клиноптилоліт, активне вугілля, гірський кришталь при температурі 34 0С. The influence of drinking water and prepared by different methods on the process of fermentation of kvass wort is investigated. It was established that water treated with sorption materials significantly influenced the duration of fermentation. For experimental samples, compared to control, the fermentation time was reduced by an average of 13%. The most intensive process of fermentation occurred when using water, treated in a sequence klinoptilolit, active coal, rock crystal at a temperature of 34 0С.
  • Ескіз
    Документ
    Екструдоване активне вугілля для сорбційного очищення води для напоїв
    (2014) Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Коваленко, Олена Олександрівна
    Науково обґрунтовано актуальність застосування активного вугілля марки Norit ROW 0,8 SUPRA під час виробництва безалкогольної та лікеро-горілчаної продукції. Покращені фізико-хімічні та сорбційні характеристики досліджуваного активного вугілля дають змогу збільшити питомий об’єм підготовленої води на 15…30 %.