Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Використання молочної сировини у м’ясних продуктах(2021) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Бірюк, Юлія Вікторівна; Пасічний, Василь МиколайовичОбґрунтовано удосконалення технології та поліпшення якості виробів шляхом використання молочної сировини при виробництві різноманітних м’ясних продуктів. The improvement of technology and improvement of product quality through the use of dairy raw materials in the production of various meat products is substantiated.Документ Development of the method of non-destructive analysis of heavy metals in the raw material that contains carbohydrates(2016) Mayboroda, Elena; Mazur, LarisaThe effect of specific carbohydrates (matrices) on the results of analysis of microelement in the feedstock has been investigated. Some samples of carbohydrates (mono-, di- and polysaccharides), containing various amounts of salts Cd, Zn, Pb and Hg, have been studied.Документ Темне забарвлення продуктів - не завжди ознака реакції Майєра(2014) Шульга, Сергій Іванович; Ковч, Аліна Володимирівна; Шульга, Оксана СергіївнаВідомо, що реакція між амінокислотами та вуглеводами (реакція Майєра) призводить до утворення забарвлених продуктів. Це відкриття беззастережно використовується для пояснення барвних речовин при наявності білкових речовин та вуглеводів у продукті одночасно. It is known that the reaction between amino acids and carbohydrates (reaction Mayer) leads to the formation of colored products. This finding unequivocally used to explain the coloring matter in the presence of proteins and carbohydrates in the product simultaneously.Документ Сучасні тенденції забезпечення організму спортсменів вуглеводами(2014) Павлюк, Ірина СергіївнаБільшу частину енергії необхідної для життєдіяльності, організм людини отримує з вуглеводами. У спортсменів в міру збільшення інтенсивності й ваги фізичних навантажень потреба у вуглеводах збільшується. Вуглеводи є основним енергетичним матеріалом. Вони забезпечують 50-60% калорійності добового раціону, таким чином, основним джерелом вуглеводів для людини є продукти рослинного походження. Most of the energy needed for life, the human body gets from carbohydrates. Athletes with increasing intensity and weight physical activity need for carbohydrates increases. Carbohydrates are the main energy materials. They provide 50-60% of daily caloric diet, thus the main source of carbohydrates for human food is plant origin.Документ Дослідження молочних продуктів методом термостимульованої деполяризації(2014) Поліщук, Галина Євгеніївна; Зарко, Володимир ІллічУ харчових продуктах міститься значна кількість води у вільному та зв'язаному стані, що безпосередньо впливає на їхні показники якості й обумовлює здатність до зберігання. Активними вологозв'язуючими агентами є, насамперед, вуглеводи й білки, але від час технологічного процесу фізичні властивості органічних сполук можуть змінюватися. Для з'ясування закономірностей подібних змін за допомогою методу термостимульованої деполяризації одержані ТСД-спектри відновленого сухого знежиреного молока (СЗМ) та пастеризованих молока і вершків різної жирності. In foods contain a significant amount of water in a free and bound state, which directly affects their quality indicators and causes capacity for storage. Active Vologozv'yazuyuchiy agents are primarily carbohydrates and proteins, but a process physical properties organic compounds may vary. To elucidate the patterns of such changes by the method of thermally stimulated depolarisation obtained TSD spectra of reconstituted skimmed milk (SPM) and pasteurized Milk and cream of varying fat content.Документ Основні наукові аспекти створення купажів(2014) Матвєєва, Т. В.; Федякіна, З. П.; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаХарчування людини базується на трьох основних речовинах — білках, вуглеводах та жирах. Жири для організму людини мають велике значення та складають приблизно ЗО % денного раціону, а їх нестача в раціоні харчування підвищує ризик тяжких захворювань. Згідно рекомендацій дієтологів співвідношення поліненасичених жирних кислот (ПНЖК) ю-6 : ю-3 здорової людини повинно складати приблизно (9... 10) : 1, а у випадках патології обміну ліпідів співвідношення знижується до 5 : 1 — 3 : 1 , при цьому співвідношення ПНЖК до насичених жирних кислот (НЖК) має бути 2 : 1 . Однак, на даний час середньостатистична людина потребляє ПНЖК у співвідношенні ю-6 : ю-3 від 10 : 1 до ЗО : 1. Дослідженнями жирнокислотного складу різних олій встановлено, що у природі олій, які відповідають формулі збалансованого жиру (ю-6 : ю-3 = (3... 10) : 1 та ПНЖК :НЖК = 2 : 1) не існує. Human nutrition based on three substances - proteins, carbohydrates and fats. Fats for the human body are very important and account for about thirty% of daily diet and their lack in the diet increases the risk of serious diseases. According to the recommendations of nutritionists ratio of polyunsaturated fatty acids (PUFAs) w-6: w-3 healthy person should be about (9 ... 10) 1, and in cases of pathology of lipids ratio decreases to 5: 1 - 3: 1, with the ratio of polyunsaturated fatty acids to saturated fatty acids (NLC) should be 2: 1. However, currently the average person consume PUFA ratio in S-6: w-3 from 10: 1 to ZO: 1 Research fatty acid composition of different oils found in nature that oils that correspond to the formula of balanced fat (w-6: w-3 = (3 ... 10) 1 and PUFA: NLC = 2: 1) does not exist.Документ Дослідження процесу мікрохвильового сушіння глоду(2011) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Євчук, Яна ВалеріївнаДокумент Закономірності процесу мікрохвильового сушіння глоду(2011) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Євчук, Яна ВалеріївнаДокумент Дослідження процесу конвективного і мікрохвильового сушіння плодів глоду(2012) Шоронова, М. О.; Ражик, Іван Сергійович; Євчук, Яна Валеріївна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Кулінченко, Віталій РомановичДокумент Дослідження процесу конвективного зневоднення глоду(2011) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Євчук, Яна Валеріївна