Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 15
  • Ескіз
    Документ
    Статистичні методи контролю якості молочної продукції
    (2021) Криворучко, Олена Володимирівна; Костюк, Юлія Володимирівна; Самойленко, Юлія Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Контроль якості м’ясної сировини при виробництві ковбасних виробів
    (2023) Полоз, Денис Сергійович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    Контроль якості м'ясної сировини має значний вплив на якість кінцевого продукту. Дослідження показників дозволяє вчасно виявляти відхилення від стандартів якості та здійснювати заходи їх усунення. Correct quality control of meat raw materials has a significant impact on the quality of the final product. The study of indicators allows timely detection of deviations from quality standards and implementation of measures to eliminate the.
  • Ескіз
    Документ
    Необхідність контролю якості блендів зернової кави
    (2019) Роман, Тетяна Олександрівна; Дейниченко, Людмила Григорівна; Іванченко, Михайло Георгійович
    В роботі доведено необхідність контролю якості блендів зернової кави.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка забарвлення цукру з використанням сенсорної системи типу «Електронне око»
    (2016) Веліканов, Олександр Олександрович; Петруша, Оксана Олександрівна
    Цукор є важливим елементом харчування людини та сировиною для виробництва продуктів у харчовій промисловості. Не дивно, адже він володіє не тільки високою калорійністю, а й солодким смаком. Основними джерелами цукру у світі є цукровий буряк та цукрова тростина. Sugar is an important human food and raw materials for production in the food industry. Not surprisingly, since it has not only high-calorie, but sweet taste. The main sources of sugar in the world is sugar beet and sugar cane.
  • Ескіз
    Документ
    Організація контролю якості знань студентів з використанням тестових завдань
    (2015) Ніколаєва, Оксана Анатоліївна; Чинкуляк, Наталія Миколаївна
    Важливим компонентом навчального процесу є контроль знань студентів, мета якого полягає в оцінюванні навчальних досягнень і успіхів студентів, у вказівці шляхів вдосконалення, поглиблення, систематизації знань, умінь і навичок. An important component of the educational process is the control of knowledge of students whose aim is to assess academic achievements and successes of students to indicate ways to improve, deepen, systematize knowledge and skills.
  • Ескіз
    Документ
    Контроль якості рослинної сировини, яка містить біологічно активні речовини
    (2012) Макаренко, Олександр Григорович; Грабовська, Олена Вячеславівна; Бондаренко, Світлана Петрівна
    В Україні активно розвивається інтерес до лікарської рослинної сировини, що підтверджується випуском значної кількості фармацевтичних препаратів на базі провідних фармацевтичних підприємствах України. In Ukraine actively growing interest in medicinal plants, as evidenced by the release of a significant amount of pharmaceuticals in the leading pharmaceutical enterprises of Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення якості м’яса за електрофізичними параметрами
    (2012) Романовська, Тетяна Іванівна; Мельничук, Петро Дмитрович
    Визначення якості м’яса для встановлення виду його переробки є актуальним і спрямованим на ефективне використання сировини та збільшення виходу готової продукції під час переробки худоби на конвеєрних лініях. Quality meat for setting the type of processing is relevant for the effective use of raw materials and increase the output during processing of livestock on conveyor lines.
  • Ескіз
    Документ
    Контроль якості продукції ресторанного господарства з використанням компютерної колориметрії
    (2015) Петруша, Оксана Олександрівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна
    Якість продукції ресторанного господарства залежить від ряду факторів, таких як, свіжість, стиглість, натуральність компонентів, і технологічної дисципліни процесів їх обробки. Колір харчової сировини є одним із визначальних факторів визначення рівня якості продукту. Дослідження кольору досліджуваних зразків сухих продуктів здійснювали шифруванням зображення на сканерів Epson V370 з наступною комп’ютерною обробкою зображення у середовищі програми MathCad. Product quality restaurants depends on several factors such as freshness, ripeness, naturalness components, processes and technology disciplines processing. The color of food raw materials is one of the key factors determining the level of product quality. The study of color samples of dried products was performed on encrypted image scanners Epson V370, followed by computer image processing among programs MathCad.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз якості харчових продуктів
    (2014) Коваль, Ольга Андріївна
    Якість харчових продуктів являє собою сукупність властивостей, що визначають ступінь придатності продуктів для вживання їх в їжу відповідно до показників харчової та біологічної цінності за органічним (білки, жири, вуглеводи, ліпіди); вітамінним, мінеральним складом, засвоюваністю; органолептичними властивостями (смак, запах, колір, зовнішній вигляд, консистенція); показникам санітарно-епідемічної бездоганності. Вимоги до якості продуктів харчування піддаються змінам відповідно до розвитку науки, техніки, координуються рівнем життя населення в країні, тому рівень якості харчової продукції можна розглядати як закономірність, що відповідає розвитку галузі, стану науки і техніки, соціально-економічному положенню суспільства. Качество пищевых продуктов представляет собой совокупность свойств, определяющих степень пригодности продуктов для употребления их в пищу в соответствии с показателями пищевой и биологической ценности за органическим (белки, жиры, углеводы, липиды); витаминным, минеральным составом, усвояемостью; органолептическими свойствами (вкус, запах, цвет, внешний вид, консистенция); показателям санитарно-эпидемической безупречности. Требования к качеству продуктов питания подвергаются изменениям в соответствии с развитием науки, техники, координируются уровнем жизни населения в стране, поэтому уровень качества пищевой продукции можно рассматривать как закономерность, соответствует развитию отрасли, состояния науки и техники, социально-экономическому положению общества. The quality of food is the set of properties that determine the degree of suitability of products for their use in food under the food and biological indicators values for organic (proteins, fats, carbohydrates, lipids); vitamin, mineral composition, digestibility; organoleptic properties (taste, odor, color, appearance, texture); sanitary-epidemiological indicators perfection. Quality of food subject to change in accordance with the development of science, technology, coordinated by the standard of living in the country because the quality of food can be seen as a pattern corresponding to the industry, the state of science and technology, socio-economic situation of society.
  • Ескіз
    Документ
    Гібридні методи аналізу в контролі якості харчових продуктів
    (2014) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна
    Нові вимоги до аналітичного контролю якості та безпечності харчових продуктів зумовлені специфікою, що склалась на сучасному вітчизняному продовольчому ринку. Значна частка ринку забезпечується невеликими виробниками; споживачу пропонується велике різноманіття назв та торгових марок одного і того ж харчового продукту. Споживач у своєму виборі все частіше керується міркуваннями екологічності та харчової повноцінності продуктів. New requirements for analytical quality control and food safety products due to the specifics that emerged in the modern domestic food market. A significant share of the market provided by small manufacturers; consumers are offered a wide variety of names and trade marks the same food. Consumers in their choice of more and more guided by considerations of environmental and food products usefulness.