Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
20 результатів
Результати пошуку
Документ Пастила – смачні та корисні ласощі(2022) Киях, Євген Борисович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаПастила – це кондитерські вироби, які користуються великим попитом. В її складі – фрукти, ягоди або овочі, які містять безліч вітамінів, мікро- та макроелементів. Асортимент пастили дуже різноманітний. Окрім яблучного пюре використовують вишневе, персикове, абрикосове, грушеве, сливове, полуничне, виноградне, гарбузове, малинове, журавлинове, чорничне, з ревеню, гранату, чорної та червоної смородини, обліпихи та ін. Для надання пікантності продукту також додають горіхи, насіння льону, кунжуту, мак, імбир, м’яту, лимон, корицю та багато інших прянощів. Pastillas are confectionery products that are in great demand. Its composition includes fruits, berries or vegetables, which contain many vitamins, micro- and macroelements. The assortment of pastila is very diverse. In addition to apple puree, cherry, peach, apricot, pear, plum, strawberry, grape, pumpkin, raspberry, cranberry, blueberry, rhubarb, pomegranate, black and red currant, sea buckthorn, etc. are used. Nuts, flax seeds, sesame, poppy seeds, ginger, mint, lemon, cinnamon and many other spices are also added to give the product piquancy.Документ Бобові, як додаткова сировина для виробництва пресервів підвищеної харчової цінності(2023) Король, Руслан Іванович; Сидорук, Дмитро Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаБобові є джерелом вітамінів групи В та фолієвої кислоти, містять значну кількість клітковини, яка допомагає травленню, поліпшує виведення токсичних речовин з організму, і в комбінації з білком надає відчуття ситості. Бобові допомагають виводити надлишки холестерину, а також містять антиоксиданти, які зміцнюють захисні функції організму. В лабораторних умовах було розроблено рецептури рибних пресервів підвищеної харчової цінності з оселедця слабосоленого у вигляді філе-шматочків у томатному соусі з додаванням пюре з квасолі та обсмажених овочів – моркви та цибулі. Legumes are a source of vitamins of group B and folic acid, contain a significant amount of fiber, which helps digestion, improves the removal of toxic substances from the body, and in combination with protein provides a feeling of satiety. Legumes help remove excess cholesterol, and also contain antioxidants that strengthen the body's protective functions. In laboratory conditions, recipes of fish preserves of increased nutritional value were developed from lightly salted herring in the form of fillet pieces in tomato sauce with the addition of mashed beans and fried vegetables - carrots and onions.Документ Перспективи використання журавлини у виробництві зефіру(2021) Коваленко, Олександра Сергіївна; Гойко, Ірина ЮріївнаПоказано перспективність використання пюре журавлини у виробництві зефіру та досліджено його органолептичні та фізико-хімічні показники. The prospects of using cranberry puree in the production of marshmallows are shown and its organoleptic and physicochemical parameters are studied.Документ Обгрунтування використання пюре чорної смородини та мигдалю у виробництві йогуртів(2021) Гойко, Ірина Юріївна; Коваленко, Олександра СергіївнаПоказано перспективність використання пюре із чорної смородини та мигдалю для виробництва йогуртів. The prospects of using black currant and almond puree for yogurt production are shownДокумент Перспективи використання морквяно-гарбузового пюре у виробництві йогурту(2020-11) Гойко, Ірина Юріївна; Охріменко, Віталій ВікторовичПоказано перспективність використання морквяно-гарбузового пюре у якості збагачувача йогурту, що дозволяє розширити асортимент кисломолочних напоїв оздоровчого призначення. The prospects of using carrot-pumpkin puree as a yogurt enricher are shown, which allows to expand the range of sour milk drinks for health purposes.Документ Перспективи виробництва кисломолочного напою, збагаченого вишневим та грушевим пюре(2020-11) Гоцуляк, Віталій Ярославович; Гойко, Ірина ЮріївнаОбгрунтовано використання пюре із вишні та груші у виробництві кисломолочного напою. The use of cherry and pear puree in the production of sour milk drink is substantiatedДокумент Кисломолочний напій оздоровчого призначення(2019) Говорун, Сергій; Гойко, Ірина ЮріївнаРозроблено новий кисломолочний напій оздоровчого призначення. Показано, що використання в якості збагачувачів рослинної сировини, а саме пюре з обліпихи та порошку з гарбуза дозволить розширити асортимент продуктів оздоровчої дії. A new sour milk drink for health purpose has been developed. It is shown that the use of herbal raw materials, such as mashed potatoes and sea buckthorn pumpkin, will expand the range of wellness products.Документ Analysis of the biochemical composition of cranberry natural enrichments intended for use in health food technologies(2019) Stetsenko, Natalia; Goyko, IrynaIn the work the prospects of using cranberry products in technologies of wellnessproducts are substantiated. The content of biologically active compounds in fresh berries and their effect on the human body are considered on the basis of the analysis of literature sources. Methods of obtaining puree and powder of cranberry berries are proposed, their physical-chemicalproperties and biochemical composition are investigated. The content of functional ingredients infresh berries and obtained natural enrichments is compared. A method of using cranberry powder for the production of health yogurt is suggested.Документ Використання пюре із буряку столового для виробництва зефіру оздоровчого призначення(2019) Москаленко, Владислав Олександрович; Ущаповський, Артем ОлеговичВикористання пюре із буряку при виробництві зефіру є дуже перспективним, оскільки буряк є універсальною сировиною. Він може як забарвлювати кінцевий продукт, так і надавати йому лікувальних властивостей. The use of beet mashed in the production of marshmallows is very promising as beet is a universal raw material. It can both color the final product and give it therapeutic properties.Документ Технологічні аспекти розробки плодово-овочевого десерту(2019) Ущаповський, Артем ОлеговичРозроблено новий плодово-овочевий десерт на основі напівфабрикату із вишнево-бурякового пюре з додаванням насіння чіа. A new fruit and vegetable dessert has been developed on the basis of semi-finished products from cherry-beet mashed with chia seeds.