Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Використання рослинних олій у м'ясних паштетах
    (2020) Камишіна, Аліна; Топчій, Оксана Анатоліївна; Котляр, Євген Олександрович
    Вивчено можливість використання олій підвищеної біологічної цінності при виробництві паштетів, удосконалення технології виробництва і формування якості готових виробів. Як джерело екзогенних біоантиоксидантів використано лляну, гарбузову, соняшникову та рижієву олії. The possibility of using oils of increased biological value in the production of pastes, improving the production technology and forming the quality of finished products was studied. As a source of exogenous bioantioxidants, linseed, pumpkin, sunflower and castor oils were used.
  • Ескіз
    Документ
    Використання рослинних олій підвищеної біологічної цінності у закладах ресторанного господарства
    (2012) Пелехова, Любов Сергіївна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Запропонована технологія забезпечує не тільки більш повний перехід у олію з рослинної сировини гідрофільних біологічно активних речовин, а й речовин середньої полярності, що дозволяє отримати новий продукт з поліпшеними властивостями. The proposed technology provides not only a complete shift in oil of plant material hydrophilic bioactive substances and substances and medium polarity, which provides a new product with improved properties.
  • Ескіз
    Документ
    Використання наночастинок оксиду алюмінію для очищення рослинної олії від фосфатидів
    (2012) Ткаченко, Сергій Володимирович; Олішевський, Валентин Вікторович; Носенко, Тамара Тихонівна; Маринін, Андрій Іванович
    В даній роботі досліджено можливість ефективного видалення фосфатидів із рослинної олії з використанням наночастинок оксиду алюмінію отриманих за допомогою хімічного та фізичного способу. This work investigates the possibility of effectively removing phosphatides from vegetable oils using aluminum oxide nanoparticles obtained by chemical and physical method.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясомісткі функціональні продукти
    (2015) Котляр, Євген Олександрович; Топчій, Оксана Анатоліївна; Полумбрик, Максим Олегович
    Останні досягнення науки про харчування свідчать, що деякі специфічні фізіологічні функції організму можна моделювати і оптимізувати за допомогою харчового статусу і таким чином знизити ризик захворювань і зміцнити здоров’я. Тому, так звана функціональна їжа користується попитом у споживачів і цей сегмент харчової індустрії стрімко розвивається. Функціональні м’ясомісткі продукти, що відповідають потребам споживачів, мають оптимальне співвідношення жирних кислот і стійкі до ліпідного окиснення. Recent advances nutritional science shows that some specific physiological functions of the body can be modeled and optimized using nutritional status and thus reduce the risk of disease and improve health. Therefore, the so-called functional food demand in this segment of consumers and the food industry is developing rapidly. Functional m'yasomistki products that meet the needs of consumers with the optimal ratio of fatty acid and lipid oxidation resistant.
  • Ескіз
    Документ
    Дискримінація проби при визначенні камфори та ментолу в розчині рослинної олії методом капілярної газової хроматографії
    (2014) Макаренко, Олександр Григорович
    Дискримінація проби призводить як завищення так і заниження результатів кількісного вмісту визначуваних компонентів проби. Вона залежить від способу введення зразка в інжектор, від температури інжектора та конструкції лайнера. Вплив дискримінації необхідно визначати на стадії валідації аналітичних методик, проводячи випробування за звичай на правильність та рабастність. Discrimination test results as overestimation and underestimation of the results determined by quantitative content of the sample components. It depends on how the introduction of a sample injector, injector temperature and structural liner. The impact of discrimination should be determined at the stage of validation of analytical methods, conducting tests usually to correct and rabastnist.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективність отримання рослинної олії із насіння SAMBUCUS NIGRA
    (2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Сідоренко, Таїсія Василівна; Бердашкова, Лілія Олександрівна; Лебідь, A. B.
    В Україні, як і у всьому світі розвивається ринок органічних продуктів, зростає попит на органічні продукти харчування з Європи, де цей сектор розвивається вже понад ЗО років. У 2009 році компанією Gfk Ukraine було проведено дослідження, яке свідчить про те, що в усіх регіонах України вже є повне розуміння, що таке органічна продукція і бажання таку продукцію споживати. In Ukraine, as well as worldwide growing market for organic products, the demand for organic food in Europe, where the sector is developing for over thirty years. In 2009, Gfk Ukraine, conducted a study that shows that in all regions of Ukraine already has a full understanding of what organic products and the desire to consume such products.
  • Ескіз
    Документ
    Фізико-хімічні властивості рослинної олії, вилученої із насіння Sambucus nigra
    (2014) Сідоренко, Таїсія Василівна; Бердашкова, Лілія Олександрівна; Лебідь, А. В.
    Властивості олії із насіння чорної бузини не досліджувались, метою даної роботи було вилучити олію та дослідити її фізико-хімічні властивості. The properties of the seed oil of black elderberry are not investigated, the aim of this work was to remove the oil and explore its physical and chemical properties.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження термінів придатності до споживання рослинної олії, підвищеної біологічної цінності
    (2014) Задкова, Олександра Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Дослідним шляхом було встановлено термін придатності купажованої олії до споживання, який складає 3 місяці з дати розливу. Термін придатності встановлювали за пєроксидним числом, проводячи визначення у сировині та купажованій олії. Empirically been set expiration date Blended oils for human consumption, which is 3 months from the date of bottling. Expiration date set for pyeroksydnym number, spending determination in raw materials and Blended oils.
  • Ескіз
    Документ
    Рослинні олії як важливе джерело насичених жирокислот
    (2014) Задкова, Олександра Сергіївна; Смірнова, Єлизавета Сергіївна